George W. Bush takohet me Emigrantët Ilegalë pasi loboi tek Republikanët që të Punonin me Joe Biden për Amnistinë …

Ish-presidenti Xhorxh W. Bush u takua me emigrantët e paligjshëm pasi kaloi vitin e kaluar duke lobuar tek republikanët për të ndihmuar Joe Biden për miratimin e amnistisë për emigrantët që banojnë ilegalisht në Shtetet e Bashkuara.

Emigrantët ilegalë që u regjistruan në programin e Arritjeve të Veprimit të Shtyrë të ish-Presidentit Obama ose “ëndërrimtarët” – duke përfshirë pastorin e të rinjve Gerardo Casas, terapistin Rebeca Gurrolat, farmacistin klinik Dip Patel, gazetaren Athulya Rajakumar dhe Kate Clark, një avokate emigracioni me Shërbimin Familjar Hebre në San Die u bashkua me Bushin dhe ish-zonjën e parë Laura Bush në Dallas të martën për të diskutuar “të metat e sistemit tonë të imigracionit”, njoftoi Qendra Presidenciale Xhorxh W. Bush në një deklaratë.

Dhënia e amnistisë për emigrantët që hyjnë në mënyrë të paligjshme në Shtetet e Bashkuara forcon ekonominë, argumentoi ish-presidenti republikan.

“Kjo është një çështje që është e dashur për zemrën tonë. Shumica e njerëzve e kuptojnë se sistemi është i prishur dhe shumica e njerëzve duan ta zgjidhin atë për hir të sigurisë, ekonomisë dhe kulturës sonë”, tha Bush në një deklaratë.

“Merrni DACA-n për shembull – ne kemi të gjithë këta njerëz të rinj të talentuar që duan të krijojnë vende pune, por është e vështirë të krijosh vende pune kur nuk je i sigurt për të ardhmen tënde,” vazhdoi ai. “Dhe reformimi i programit të punëtorëve do të lehtësojë shumë tensionin në kufi.”

Në fillim të këtij muaji, Instituti George W. Bush, Dhoma e Tregtisë dhe rrjeti i organizatave të klasës së donatorëve të vëllezërve miliarder Koch njoftuan se po bashkonin forcat me grupet e migracionit masiv për të formuar Aleancën për një Konsensus të Ri Emigracioni.

Grupi lëshoi ​​një deklaratë më 2 mars duke njoftuar planet për të lobuar administratën Biden dhe anëtarët e Kongresit për të miratuar amnisti për miliona të huaj të paligjshëm për të trajtuar “pasigurinë që dominon jetën e përditshme të kaq shumë emigrantëve pa dokumente që kërkojnë të kontribuojnë në ekonominë tonë”.

“Miliona punëtorë, shumë prej të cilëve ishin të domosdoshëm për përgjigjen e Amerikës ndaj COVID-19, po jetojnë në rrezik ligjor. Arrestimet në kufirin jugor janë në kulmin historik. Punëdhënësit po përpiqen gjithashtu të gjejnë punëtorë për të plotësuar punë në shumë industri,” paralajmëroi grupi.

Ndërkohë, një numër i paprecedentë emigrantësh kanë vërshuar përgjatë kufirit jugor nën administratën e Biden.

Politikat e hapura të kufirit të Biden kanë rezultuar në kapjen e 164,973 emigrantëve të paligjshëm në kufi muajin e kaluar, totali më i lartë i shkurtit në historinë e Departamentit të Sigurisë Kombëtare.

Totali i muajit ishte një rritje prej 63 përqind nga shkurti 2021 dhe trefishi i mesatares së shkurtit gjatë viteve të Trump

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Horowitz: A po Planifikojnë Elitat një Përsëritje të Covid-it me anë të lisë?
Next post Ish-Presidenti Trump e tha vite më Përpara që Mediat ta kuptonin se dhe ata i vodhën Zgjedhjet e 2020?
error: Ky publikimet jane te mbrojtura