Britania e Madhe do të Ndalojë të gjitha Udhëtimet Ajrore deri në vitin 2050 …

Një raport i porositur nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar (MB) thotë se i gjithë vendi do të duhet të ndalojë shumicën e udhëtimeve ajrore brenda dhjetë viteve dhe të gjitha udhëtimet ajrore deri në vitin 2050 për t’iu përmbajtur ligjeve jashtëzakonisht të larta të ndryshimeve klimatike.

“Në aktin e saj të fundit të rëndësishëm si kryeministre, Theresa May ndryshoi Aktin e Ndryshimeve Klimatike të Mbretërisë së Bashkuar për të na angazhuar që të eliminojmë të gjitha emetimet e gazit serrë në MB deri në vitin 2050. Ky vendim bazohet në shkencën e mirë të klimës, ishte një përgjigje ndaj një valë të madhe e protestës sociale dhe është përsëritur tashmë në 60 vende të tjera,” shpjegon raporti Absolute Zero i porositur nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar.

Sipas autorëve të raportit, e vetmja mënyrë që qeveria e Mbretërisë së Bashkuar mund të përmbushë detyrimet e saj Absolute Zero është heqja e të gjitha udhëtimeve ajrore, duke zbatuar një ndalim të plotë në vitin 2050 deri në një kohë të tillë që qeveria të mund të konceptojë një mjet për prodhimin e avionëve. që prodhojnë zero gazra serë në çdo moment gjatë prodhimit ose përdorimit të një avioni.

Nuk ka nevojë të thuhet, por kjo është absolutisht e pamundur.

Sidoqoftë, autorët thonë se “Të gjitha aeroportet përveç Heathrow, Glasgow dhe Belfast [do të] mbyllen” midis 2020-2029 dhe “Të gjitha aeroportet e mbetura [do të] mbyllen” deri në vitin 2050.

Autorët vazhdojnë, duke thënë se sipas legjislacionit aktual, ndryshimet e mëposhtme në jetën e përditshme do të duhet të merren pasi të gjitha do të jenë të paligjshme në vitin 2050: ndalimi i përdorimit të aeroplanëve; përfundoni të gjitha transportet; merrni trenin, jo makinën; rideshare; përdorni një makinë elektrike; zvogëloni konsumin e energjisë, duke përfshirë dhe veçanërisht ngrohjen; zvogëloni përdorimin e plehrave; të reduktojë përdorimin dhe importet e çimentos dhe çelikut, etj.

Autorët thonë se kufizimi në mënyrë progresive i konsumit të mishit të kuq do të jetë gjithashtu i nevojshëm, pasi qengji dhe viçi do të jenë të jashtëligjshme në Mbretërinë e Bashkuar deri në vitin 2050.

“Përveç kësaj, respektimi i ligjit të Aktit tonë të Ndryshimeve Klimatike kërkon që ne të ndalojmë së bërëi çdo gjë që shkakton emetime pavarësisht nga burimi i saj i energjisë. Kjo kërkon që ne të ndalojmë së ngrëni viçi dhe qengji – ripërtypës që çlirojnë metan ndërsa tresin barin – dhe tashmë shumë njerëz kanë filluar të kalojnë në dieta më vegjetariane”, thuhet në raport.

Ky është një propozim mjaft befasues, pasi autorët thonë se sipas legjislacionit të ndryshimeve klimatike, i gjithë përdorimi i plehrave do të duhet “të reduktohet shumë”, ashtu si të gjitha ushqimet e përpunuara, dhe energjia totale e nevojshme për të gatuar ose transportuar ushqimin duhet të reduktohet me 60 për qind e niveleve të sotme.

Pra, Britania e Madhe nuk do të prodhojë mish, nuk do të përdorë plehra për të prodhuar perime, do të reduktojë importet e tjera ushqimore për të shmangur emetimet e gazeve serrë dhe nuk do të prodhojë apo importojë ushqim të përpunuar si zëvendësues.

Nuk është e qartë se çfarë, nëse ka ndonjë gjë, autorët dhe qeveria presin që njerëzit e Mbretërisë së Bashkuar të hanë në vitin 2050. Nga të gjitha llogaritë, kjo duket të jetë një politikë mjerimi dhe vdekjeje.
/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Ish-kryeministri: Arben Ahmetaj, i njohur me Nofkën Tigri i Korrupsionit, vendimarrësi kryesor i kompanisë 4iG …
Next post Prokurorja Buta Biberaj e Qarkut Loudoun e Financuar nga George Soros u hoq nga Çështja për mashtrim …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura