Prokurorja Buta Biberaj e Qarkut Loudoun e Financuar nga George Soros u hoq nga Çështja për mashtrim …

Loudoun County, Virxhinia, prokurorja Buta Biberaj – një e majtë e financuar nga George Soros – në një veprim jashtëzakonisht të rrallë u hoq nga një çështje penale nga një gjyqtar për “mashtrim të qëllimshëm të Gjykatës dhe publikut” në një përpjekje për të “shitur” një marrëveshje pranimi të fajësisë. .

Biberaj është gjithashtu nën kritikat e Prokurorit të Përgjithshëm të Virxhinias, Jason Miyares (R), i cili tha se ajo “kujdeset më shumë për kriminelët” sesa për komunitetet.

Gjykatësi i Gjykatës së Qarkut Loudoun, James Plowman, i cili ishte paraardhësi i Biberajt, dha një urdhër për heqjen e Biberajt dhe të gjithë zyrës së saj nga çështja dhe ka emëruar Zyrën e Prokurorit të Komonuelthit të Qarkut Fauquier për të shërbyer si ekip procedues.

“Commonwealth po mashtron qëllimisht Gjykatën dhe publikun, në një përpjekje për të “shitur” marrëveshjen e fajësisë për disa arsye që ende nuk janë shpjeguar,” shkroi Plowman. “Biberaj dhe Zyra e Prokurorit të Komonuelthit të Qarkut Loudoun hiqet dhe skualifikohet nga ndjekja penale e mëtejshme si avokat i dokumentuar në këtë çështje.”

Fox 5 DC raporton se vendimi i gjykatësit ishte ai që “disa avokatë dhe prokurorë me përvojë thonë se nuk e kanë parë kurrë në karrierën e tyre”.

Rasti në fjalë ka të bëjë me të dyshuarin për vjedhje serike Kevin Enrique Valle, i cili u arrestua me pesë mandate – tre kundërvajtje për shkatërrim të pronës dhe identifikim të rremë dhe dy vepra penale për vjedhje.

Biberaj dhe ekipi i saj, megjithatë, kërkuan një marrëveshje për pranimin e fajësisë për Valle dhe me sa duket minimizuan dhe madje hoqën fakte të rëndësishme nga e kaluara kriminale e hajdutit të dyshuar në juridiksione të tjera, në mënyrë që ta shtynin atë.

Futja: George Soros. Loudoun County, Virginia, Prokurori Buta Biberaj. (FABRICE COFFRINI/AFP nëpërmjet Getty Images/YouTube)

Marrëveshja për pranimin e fajësisë u shkrua nga zëvendësprokurori i Commonwealth-it, Michele Burton, i cili deklaroi se krimet e supozuara ndodhën gjatë disa orëve – një vlerësim që Plowman e quajti “krejt të pasaktë”.

Përkundrazi, shkroi Plowman, Valle akuzohet për “një zbavitje të mundshme të krimeve të 12 vjedhjeve që përfshin katër qarqe për dhjetë ditë”.

Sipas urdhrit, veprat penale të Loudoun ndodhën më 18 maj 2021, por Valle akuzohet për tre vjedhje në të njëjtën ditë në Qarkun fqinj Fairfax, dy vjedhje në Qarkun fqinj Fauquier dhe katër vjedhje në Qarkun fqinj Prince William. Për më tepër, i pandehuri është emëruar si pjesë e një vjedhjeje tjetër të Loudoun County më 8 maj.

Plowman tha se zyra e prokurorit paraqiti në gjykatë “një keqinterpretim të hapur me lëshim”.

“Shpjegimi nxjerr në pah mungesën e njohurive të fakteve të çështjes ose aftësinë për të zbatuar parimet bazë ligjore,” shkroi Plowman, duke përplasur më tej zyrën e Biberajt.

Miyares, duke e quajtur atë një “zhvillim të paprecedentë”, i shkroi veçmas Douglas L. Fleming Jr., Kryegjyqtarit të Gjykatës së Qarkut Fauquier, duke thënë, “është e qartë nga Urdhri që Gjykata me të drejtë e ka humbur besimin tek znj. Biberaj. deputetët e saj dhe aftësia dhe vullneti i zyrës së saj për të kërkuar në mënyrë efektive drejtësinë në këtë çështje.”

Miyares ofroi gjithashtu ndihmën e zyrës së tij në gjykatë, të cilës Biberaj iu përgjigj duke i thënë Miyares: “Qëndro në korsinë tënde”.

Prokurori i Përgjithshëm i Virxhinias e kritikoi më tej Biberajn të enjten, megjithatë, duke thënë për Fox News, “ajo mund të më thotë të qëndroj në korsinë time, por kur prokurorët e ekstremit të majtë kalojnë në korsinë ku nuk dëgjojnë viktimat, ata kujdesen më shumë për kriminelët dhe komunitetet tona po bëhen më pak të sigurta, korsia për të cilën më intereson janë fëmijët e sigurt, komunitetet e sigurta dhe në fakt dëgjimi i viktimave.”

“Ju patë në Kaliforni, votuesit u revoltuan për këtë mentalitet të parë kriminel, viktimë-të fundit kur kujtuan D.A.,” vazhdoi Miyares. “Ju po e shihni të gjithë këtë në Virxhinia vitin e kaluar. Keni pasur shumë politika kriminale të para, viktima të fundit që çuan në një shpërthim krimi dhe kështu votuesit janë lodhur prej tij.”

Zëdhënësja e Miyares, Victoria LaCivita tha për Breitbart News, “Siguria publike dhe drejtësia për viktimat nuk janë një çështje partiake. Ne besojmë se letra flet vetë.”

Pasi Plowman hoqi Biberajn dhe zyrën e saj nga çështja, kundër saj u ngrit një ankesë në bar, duke bërë thirrje për “një hetim formal dhe sanksione të përshtatshme, të cilat mund të përfshijnë përjashtimin – duke e penguar atë të ushtrojë profesionin e ligjit”.

“Znj. Sjellja e Biberajt është krejtësisht e papërshtatshme si për një prokuror ashtu edhe për një oficer të Gjykatës, “tha presidenti i Virginians for Safe Communities, Sean Kennedy, organizata jofitimprurëse e të cilit paraqiti ankesën, në një deklaratë për shtyp të enjten. “Urdhri i gjyqtarit Plowman është një aktakuzë mallkimore e etikës së Prokurorit të Commonwealth dhe respektit të saj të ulët për integritetin e sistemit të drejtësisë.”

“Shpresojmë që Avokati i Virxhinias të njohë ashpërsinë e kësaj sjelljeje të keqe dhe Buta Biberaj të shkarkohet dhe të shkarkohet menjëherë nga detyra,” vazhdoi ai.

Biberaj është një prokuror kontrovers që ka një reputacion për heqjen e akuzave kundër shkelësve të dhunshëm.

Një ish-prokuror duke folur në kushte anonimiteti për Fox 5 D.C. tha se Biberaj “i shtyu njerëzit në rastet e dhunës në familje” dhe “Buta shtyn që t’i linte njerëzit në përgjithësi”.

Ndoshta më e rëndësishmja, Biberaj lejoi lirimin e një studenti mashkull të veshur me një fustan, i cili dyshohet se përdhunoi një studente në një shkollë publike të Loudoun County. Zyra thjesht e futi nxënësin mashkull në një shkollë tjetër, ku thuhet se ai sulmoi seksualisht një nxënës tjetër. Ky rast u bë tituj kombëtarë kur u zbulua se Bordi i Shkollës së Qarkut Loudoun duket se është përpjekur të mbulojë sulmin në një përpjekje për të miratuar një politikë që lejon djemtë të përdorin banjët dhe dhomat e zhveshjes për vajza.

Është gjithashtu një nga arsyet që guvernatori i Virxhinias, Glenn Youngkin (R) nënshkroi një urdhër ekzekutiv të një dite duke ngarkuar zyrën e Miyares për hetimin e Loudoun County.

Zyra e Biberajt gjithashtu u kritikua për punësimin e një burri të dënuar për një akuzë për pornografi të fëmijëve, pasi dështoi të bënte një kontroll të sfondit – i cili kërkohet për të gjitha punësimet.

Për më tepër, vitin e kaluar pasi një burrë u lirua me garanci prej 5,000 dollarësh pas një arrestimi me akuza për sulm, mbytje dhe rrëmbim, ai shkoi në shtëpi dhe vrau gruan e tij – diçka për të cilën familja duket se fajëson zyrën e Biberajt. Ndërsa korrigjimet e komunitetit këshilluan që burri të qëndronte pas hekurave, zyra e Biberajt e shtyu marrëveshjen e obligacionit.

Biberaj është i lehtë edhe për persekutimet, përgjithësisht. Të dhënat e qarkut Loudoun tregojnë se paditë penale kanë rënë 67 për qind që kur ajo mori detyrën, duke shkuar nga 681 në 2019 në 225 në 2021.

Letra e Miyares drejtuar Kryegjyqtarit Douglas L. Fleming Jr.:

Burimi: breitbart com

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Britania e Madhe do të Ndalojë të gjitha Udhëtimet Ajrore deri në vitin 2050 …
Next post Joe Biden njoftoi urdhërin ekzekutiv gjithëpërfshirës për të avancuar Axhendën Radikale të “LGBTQI+” nëpër shkolla …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura