Problemet e furnizimit do të vazhdojnë sepse Sistemi po Sabotohet – E rëndësishme është që Njerëzit ta kuptojnë se kjo Krizë nuk është Produkt i marrëzisë; është produkt i motiveve dhe qëllimeve keqdashëse …

Ky artikull u shkrua nga Brandon Smith dhe fillimisht u botua në Birch Gold Group.

Në një intervistë të fundit me Bloomberg, nënkryetari ekzekutiv i UPS pohoi se “rajonalizimi” i zinxhirit të furnizimit është kritik për stabilitetin ekonomik ndërsa konfliktet gjeopolitike zgjerohen. Fjala “rajonalizim” është në thelb një fjalë kodi për të përshkruar decentralizimin, një koncept të cilin përfaqësuesi i UPS-së padyshim nuk donte ta zhyte drejtpërdrejt.

Pothuajse çdo ekspert i tregtisë dhe i brendshëm i industrisë po pranon se problemet e zinxhirit të furnizimit do të vazhdojnë në të ardhmen e parashikueshme, dhe disa kanë filluar të pranojnë gjithashtu (në një mënyrë rrethrrotulluese) se modelet e lokalizuara të prodhimit dhe tregtisë janë çelësi i mbijetesës.

Kjo është diçka për të cilën unë dhe shumë ekonomistë të tjerë alternativë kemi folur për një dekadë ose më shumë. Dinamika globaliste e ndërvarësisë është një fatkeqësi që pret të ndodhë dhe tani po ndodh. Pa minierat e decentralizuara të lëndëve të para, prodhimin vendas, mallrat me burime vendase, prodhimin vendas të ushqimit dhe rrjetet e integruara tregtare në vend, nuk mund të ketë stabilitet të vërtetë. Gjithçka që duhet që sistemi të shpërthejë është një ose dy ngjarje krize dhe aftësia e ekonomisë për të përmbushur kërkesën publike ngec.

Sistemi nuk ndalet plotësisht, por ngadalë tkurret dhe degradohet. Lufta në Ukrainë ka qenë koka e turkut gjatë muajve të fundit për ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit, por këto çështje filluan shumë përpara kësaj. Vitet e stimulit të bankës qendrore dhe krijimit të parave fiat kanë shkaktuar rrëshqitjen e pashmangshme të inflacionit/stagflacionit për të cilin kanë paralajmëruar ekonomistët alternativë.

Inflacioni i çmimeve është një kontribuues i drejtpërdrejtë në rënien e prodhimit dhe ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit, sepse kostot rriten vazhdimisht për prodhuesit. Gjithashtu, pagat e punëtorëve nuk mund të vazhdojnë me çmimet në rritje, duke frymëzuar shumë punonjës që të largohen dhe të kërkojnë punë diku tjetër, ose të përpiqen të jetojnë nga mirëqenia e qeverisë. E gjithë kjo çon në më pak ofertë, ose në prodhim më të ngadalshëm dhe në këtë mënyrë, edhe në çmime më të larta.

Ne kishim të drejtë, mediat kryesore kishin gabuar (ose ata gënjejnë).

Kontribuesi i New York Times, Paul Krugman, pohoi se “askush nuk e pa këtë” kur së fundmi u detyrua të pranonte se kishte gabuar për inflacionin. Kjo është e njëjta gjë që thanë ekonomistët e MSM pas rënies së kredisë në 2008. Ishte një gënjeshtër atëherë dhe është një gënjeshtër tani. Shumë njerëz e panë atë duke ardhur; Ne i kemi përsëritur paralajmërimet tona për vite, por ata nuk donin të dëgjonin ose nuk donin që ne të dëgjoheshim.

Krugman është ndoshta ekonomisti/propagandisti më i keq dhe më arrogant në SHBA, dhe megjithëse e pranoi me vonesë kërcënimin e inflacionit dhe zinxhirit të furnizimit pasi argumentoi për dy vitet e fundit se ishte “kalimtar”, ai tani pretendon se treguesit e pranuar tradicionalisht të recesionit “Nuk ka më rëndësi” dhe se nuk ka rënie. Sa herë mund të provohet se ky djalë është injorant dhe të vazhdojë të mbajë punën e tij?

Është ky lloj dezinformimi që e mban publikun në errësirë ​​për atë që do të ndodhë. Ndoshta është për shkak të marrëzisë dhe egos, ose ndoshta është një përpjekje e qëllimshme për të mbajtur popullatën të urtë (unë them se është e qëllimshme), por në të dyja rastet populli amerikan po vihet në rrezik të madh kur bëhet fjalë për narrativën e rreme mbi inflacionin dhe zinxhirin e furnizimit.

Sa më gjatë të shtyhen të besojnë se fatkeqësia thjesht do të largohet vetë, aq më pak kohë u duhet për t’u përgatitur.

Përfundimi është ky: gjërat vetëm sa do të përkeqësohen nga këtu e tutje. Ndoshta ngadalë, ose ndoshta shpejt, në varësi të një sërë faktorësh.

Shumica e botës për momentin është e fokusuar në kërcënimet e vazhdueshme të Tajvanit dhe Kinës për pushtim. Plani i Nancy Pelosit i publikuar gjerësisht për të vizituar kombin ishull (po, CCP, është një komb) është një akt i çuditshëm i mosdiskrecionit që ka për qëllim të nxisë tensione më të gjera midis SHBA-së dhe Kinës. Pse do ta bënte Pelosi këtë tani? Epo, ajo nuk po e bën vetë dhe sigurisht që nuk është çmenduria që shtoi idenë e Joe Biden. Është e qartë se ka duar të tjera dhe interesa të tjera të përfshira.

SHBA-ja merr rreth 20% të mallrave të saj me pakicë nga Kina, si dhe një pjesë të madhe të furnizimeve mjekësore. Megjithatë, më shqetësues është monopoli i afërt i Kinës mbi metalet e Tokës së rrallë, të cilat janë pjesë përbërëse e shumë komponentëve elektronikë. Për më tepër, ekziston një kërcënim kulmor, që është se Kina hedh triliona në thesaret e SHBA-së dhe mbajtjen e dollarit dhe praktikisht i jep fund statusit të rezervës botërore të dollarit.

Kjo nuk do të thotë se Kina është në një pozitë të mirë financiarisht – Ata janë gjithashtu në prag të krizës së borxhit, gjë që më tregon se ata me të vërtetë do të pushtojnë Tajvanin (dhe ndoshta rajone të tjera) si një mjet për të zgjeruar kufijtë e tyre dhe për të konsoliduar burimet . Me miliarda njerëz për të ushqyer dhe kontrolluar, tundimi për CCP për të kërkuar pushtimin ushtarak është i lartë. Nëse e bëjnë, do të jetë së shpejti – brenda dy muajve të ardhshëm kur moti në ngushticën e Tajvanit të jetë optimal për operacionet detare.

Kriza e zinxhirit të furnizimit do të përshpejtohet në dimër ndërsa stagflacioni vazhdon. Inflacioni i çmimeve do të mbetet i lartë. SHBA është me të vërtetë zyrtarisht në një recesion sot. Dy printime të njëpasnjëshme negative të PBB-së ËSHTË një recesion, ky është një fakt që askush nuk mund ta ndryshojë, përfshirë Joe Biden, Paul Krugman apo Wikipedia. Realiteti nuk u përgjigjet këtyre njerëzve. Sistemi po prishet dhe disa njerëz përfitojnë shumë.

Një konflikt rajonal me Kinën në krye të luftës në Ukrainë mund të ishte tymi perfekt për një kolaps financiar dhe të zinxhirit të furnizimit që do të ndodhte gjithsesi. Por kur mediat kryesore flasin për shkaktarët dhe fajtorët, ata kurrë nuk do të përmendin bankat qendrore dhe korrupsionin politik, ata do të flasin vetëm për Rusinë dhe Kinën.

Siç e kam vënë në dukje në të kaluarën, axhenda e “Rivendosjes së Madhe” të WEF, FMN, BIS dhe organizatave të tjera globaliste kërkon një destabilizim të gjerë të rendit ekzistues. Me fjalë të tjera, ata kanë nevojë për një prishje të kontrolluar të disa shtyllave të ekonomisë.

Për të frikësuar publikun që të pranojë modele të reja kolektiviste dhe autoritare si “Ekonomia e Përbashkët” (ku nuk do të zotëroni asgjë dhe nuk do t’ju pëlqejë), atij do t’i duhet një fatkeqësi e madhe dhe gjysmë kaotike. Njerëzit do të duhej të kërcënoheshin me humbjen e sigurisë së furnizimit dhe do të duhej të ishin të pasigurt çdo ditë se ku do të jenë në gjendje t’i marrin gjërat e nevojshme kur u duhen.

Ky nivel i pasigurisë nxit thirrjet për zgjidhje dhe globalistët do të jenë aty për të ofruar objektivat e tyre të planifikuar paraprakisht dhe për të “shpëtuar ditën”.

Në përgjithësi, inflacioni dhe mungesat çojnë në kontrollin e çmimeve, racionimin e qeverisë, “ndihmat” e qeverisë me vargjet e bashkangjitura (Të Ardhurat Bazë Universale) dhe përfundimisht shtetëzimin e të gjithë prodhimit, si dhe tentativën për konfiskimin e furnizimeve nga njerëzit që përgatitën para kohe. Rishpërndarja do të jetë emri i lojës. Ndoshta jo këtë vit, ndoshta jo vitin e ardhshëm, por mjaft shpejt.

Thirrjet e kufizuara të korporatave për “rajonalizim” janë shumë pak shumë vonë, ashtu si rritja e normave të interesit të Rezervës Federale është shumë pak shumë vonë. Të gjithë e dinë dhe nuk u intereson. Këto veprime janë krijuar vetëm për të bërë të duket sikur janë përpjekur të shpëtojnë sistemin në mënyrë që të kenë mohimin e përfshirjes së tyre në krizë.

Stagflacioni dhe mungesat e zinxhirit të furnizimit do të bëhen çështjet gjithëpërfshirëse të epokës sonë. Ato do të jenë terma për të cilat flitet çdo ditë në çdo tryezë darke në Amerikë dhe ndoshta në pjesën më të madhe të botës. Këto janë rreziqe që u parashikuan gjerësisht nga media lirie shumë përpara kohe. Ato nuk janë një surpriza. Dhe, ka shumë institucione, korporata dhe qeveri, që mund të kishin bërë diçka për ta, por ata zgjodhën të mos e bënin.

Është e rëndësishme që njerëzit të pranojnë faktin se kjo krizë nuk është produkt i marrëzisë; është produkt i motiveve dhe qëllimeve keqdashëse.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Si mbetën Shqiptarët Lakuriq me duar në xhepa …
Next post Ironia e Gazetarit: Stafi Gati…tuu!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura