A do të çonte aktakuza e Donald Trump në luftë civile?

Nga Nga Roger L. Simon -
Në mes të shikimit të dokumentarit të shkëlqyeshëm të The Epoch Times për shkeljen e Kapitolit të SHBA-së më 6 janar 2021, fillova të pyes veten - dhe jo për herë të parë - nëse jemi në prag të luftës civile dhe nëse një aktakuzë ndaj Donald Trump nga Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland do të na merrte mbi atë prag.
Me vetëdije ose pa vetëdije, ky duket të jetë qëllimi përfundimtar i komitetit, veçanërisht tani që raportohet se pakkush po i kushton vëmendje. Një akt i tillë do të tërhiqte qartë atë vëmendje, për të mos thënë më së paku, në një tokë të ndarë ku ish-presidenti ka në afërsi të 100 milionë mbështetësve, shumë prej tyre të vendosur.
Ajo gjithashtu do ta fshinte fjalën në mënyrë të pandërgjegjshme nga paragrafi i mëparshëm, mezi aty në radhë të parë.
Michael Anton, i famës së "Zgjedhjeve të Fluturimit 93", shkroi vetëm pak ditë më parë në një ese tjetër epokale, "Ata nuk mund ta lënë atë të kthehet", që fillon: "Njerëzit që drejtojnë me të vërtetë Shtetet e Bashkuara të Amerikës ia kanë dalë të qartë se ata nuk munden dhe nuk do të lejojnë që Donald Trump të jetë sërish president nëse mund ta ndihmojnë.”
Ai gjithashtu shkroi, “Histeria anti-Trump, në analizën e fundit, nuk ka të bëjë me Trump”.
Me të vërtetë. Kjo histeri ka të bëjë me ruajtjen e një sistemi që është pothuajse aq larg nga republika jonë origjinale demokratike e parashikuar dhe po shkon më tej, një lloj oligarkie burokratike që zakonisht quhet shtet administrativ. Në fund të fundit ka të bëjë me ruajtjen e mijëra, ndoshta qindra mijërave dhe ndoshta miliona, punëve të klasës sunduese gjatë gjithë jetës, të larta dhe të ulëta, ose punë që lidhen me to ose në varësi të tyre.
Telegram Chanel Këtu: https://t.me/patriotikmedia
Shumica dërrmuese e këtyre punëve, siç e dinë shumë tashmë dhe një numër në rritje, nuk duhet të ekzistojnë. Ata nuk bëjnë asgjë për të përmirësuar jetën e një qytetari të zakonshëm dhe në shumë, nëse jo në shumicën e rasteve, e përkeqësojnë atë.
Mund ta quani edhe Rregull pas Kafka, veçanërisht që nga ardhja e COVID-19, gjeniu çek na ka dhënë përshkrimet më të mira të ekzistencës sonë aktuale në vepra të tilla si "Gjyqi" dhe, më konkretisht, "Metamorfoza. "Kur një njeri zgjohet dhe zbulon se është bërë një kacabu.
Trump ishte mjaft naiv në fillim të administratës së tij, duke përdorur pa dashje dhe për këtë arsye duke mundësuar një numër befasues të këtyre tribunave të Deep State. Jo më, nëse deklaratat e tij të fundit janë ndonjë tregues. Ai duket i vendosur për shkatërrimin e shtetit administrativ dhe një kthim pozitiv në "republikën për të cilën ai qëndron". Është gjithashtu e mundshme që guvernatori i Floridës, Ron DeSantis, pasi e ka vëzhguar mirë situatën, do të sillet në mënyrë të ngjashme.
Ajo që mund të shohim në muajt e ardhshëm është një aktakuzë ndaj Trump, bazuar në "gjetjet" e komisionit të përzgjedhur të Dhomës së Përfaqësuesve të 6 janarit, i shoqëruar nga brenda disa javësh si një paliativ, një lloj aktakuze ndaj Hunter Biden që do të pothuajse me siguri vijnë në formën e një vendbanimi. Kjo zgjidhje, duke pasur parasysh – siç e dinte mirë Kafka – sjelljen e atyre që kontrollojnë jetën tuaj, do të përfshinte vulosjen e përhershme të dakorduar të dokumenteve, duke përfshirë përmbajtjen e laptopit, ndoshta edhe shkatërrimin e tyre, nga të gjitha anët, duke shpëlarë dëshmi konkrete të familjes Biden. veprime legale dhe pa dyshim tradhtare, presidenciale dhe të tjera, në Kinë, Rusi, Ukrainë, Kazakistan dhe kudo tjetër në vrimën e kujtesës proverbiale.
A do të mjaftonte ai paliativ për të shmangur luftën civile dhe për t'i bërë masat të pranojnë?
Nëse ka një luftë civile, mund të fajësojmë, pjesërisht, Liz Cheney-n (disi një zbritje nga arkiduka Franz Ferdinand) motivimi i dukshëm dërrmues i së cilës - hakmarrja e pandërprerë për një pakëz të vogël ndaj babait të saj - do të merrte një dremitje mirëkuptimi nga Sofokliu dhe Euripidi, të dy. prej të cilëve shkroi dramat madhështore "Elektra".
Shikimi i dokumentarit gjithashtu ma ktheu mendjen pas më shumë se një dekade kur, për PJTV, shkova në Universitetin e Stanfordit për të video një leksion nga historiani/klasicisti Victor Davis Hanson, i njohur për pothuajse të gjithë lexuesit këtu. Më kujtohet Viktori që tha diçka dukshëm të vërtetë që nuk e kisha menduar kurrë më parë dhe që më bëri të ndihesha pak memec – se lufta ishte gjendja themelore njerëzore dhe ne po jetonim një moment jashtëzakonisht të rrallë paqeje ose gjysmë paqeje.
Që lufta aktuale e Ukrainës është relativisht e përmbajtur, përputhet me vëzhgimin e Hanson.
Por a do të zgjasë?
Pra, për të kanalizuar Herman Kahn me famën e luftës termonukleare, mund të jetë koha për të menduar për të pamendueshmen. Tomas Xheferson sigurisht e bëri kur i shkroi në një letër James Madison-it: “Unë mendoj se një rebelim i vogël herë pas here është një gjë e mirë dhe po aq e nevojshme në botën politike sa stuhitë në atë fizike”.
Ai gjithashtu shkroi në një letër drejtuar Uilliam Smithit, "Zoti na ruajt që të jemi ndonjëherë 20 vjet pa një rebelim të tillë ..."
Sigurisht, ato ishin ditët kur armatimi nuk ishte veçse harqe e shigjeta në krahasim me atë që kemi sot.
Lufta ka një mënyrë për të të kapur fshehurazi. Siç thuhet të ketë thënë Leon Trotsky, "Ju mund të mos jeni të interesuar për luftën, por lufta është e interesuar për ju".
Ky citim i komunistit të famshëm përsëritet shpesh sepse, ndryshe nga shumica e propagandës së tij, ai ka unazën e së vërtetës.
Ngjarjet dalin jashtë kontrollit. Mendoni se çfarë momenti i çmendur në histori do të dukej nëse zemërimi i Liz Cheney për fyerjen e Trumpit ndaj babait të saj për Luftën e Irakut do të ishte pika ndezëse e një lufte të dytë civile në SHBA (me tingull të çmendur, por të dalë nga tragjedia greke) . E megjithatë ku do të ishte komiteti i 6 janarit pa kopertinën e Liz-it, republikanes së supozuar? A do të ekzistonte edhe ajo?
Lufta e dytë civile në SHBA mund të ketë filluar tashmë me arrestimin e Peter Navarro dhe Steve Bannon për shkak të refuzimit të tyre për të folur me komitetin. Këto janë të shtëna fillestare përgjatë harkut. Marrëdhënia e Bannon me Trump ka qenë ndonjëherë e paqartë, por Navarro ishte krahu i tij i djathtë virtual, i domosdoshëm në mënyrën se si ai trajtoi Kinën.
Për më tepër, dy administratat demokratike më të fundit duket se po përgatiteshin për një luftë të tillë të brendshme duke emëruar të ashtuquajturin zgjim në gradat më të larta të ushtrisë. Kjo nuk ka kuptim nëse mendoni për kundërshtarët tanë të armatosur mirë në Kinë dhe Rusi, të cilët duhet t'i kenë rrotulluar sytë me kënaqësi të pafundme për një strategji të tillë, aq më tepër pas debaklit në Afganistan. Çfarë dhuratë nga ajo që dikur ishte ushtria më e fortë në botë.
Por nëse mendoni për këtë në termat e luftës civile, nëse mendoni se shqetësimi i vërtetë i qeverisë sonë aktuale është i brendshëm, ajo fillon të llogaritet, siç bëjnë aktivitetet e fundit të Departamentit tonë të Drejtësisë, FBI, CIA, e kështu me radhë.
Në cilën anë do të ishte ushtria është padyshim një pyetje e paimagjinueshme e stilit Kahn. Është gjithashtu e vështirë për t'u përgjigjur. Tradicionalisht, ushtria do të ishte në anën e popullit, veçanërisht pasi radhët e saj përgjithësisht përbëhen nga të rinjtë e klasës punëtore. Por duke marrë parasysh pjesën më të madhe të udhëheqjes së saj, ka të ngjarë të ndahet, megjithëse është e paqartë në çfarë përqindjeje. Një luftë brenda ushtrisë është një mundësi e veçantë. Në mënyrë të ngjashme, do të kishte luftëra midis policisë.
Sido që të jetë rasti, duke pasur parasysh se kjo nuk do të ishte pothuajse aq një luftë Veri-Jug sa e para - meqenëse shumë enklava të kuqe ekzistojnë në shtetet blu dhe shumë enklava blu, veçanërisht në qytete, ekzistojnë në shtetet e kuqe - dhe duke pasur parasysh se më shumë familje vetë janë copëtuar, gjithçka është e paparashikueshme.
Ndoshta është koha për t'i dhënë një mendim më serioz një ndarjeje nga SHBA-të shkëputet me inteligjencë, sado që të jetë mallëngjyese të mendosh. Ndoshta nëse ndahemi, mund të mësojmë të jetojmë së bashku - gjithsesi pas një kohe. Izraelitët dhe bota arabe po afrohen më shumë. (Po, ata kanë një armik të përbashkët në Iran, por ende ...)
Në çdo rast, Lufta e Dytë Civile është e tmerrshme për t'u menduar, me potencialisht më shumë kufoma se hera e parë, kur rreth 620,000 burra vdiqën. Kjo ishte nga një popullsi e vogël 19.2 milionëshe. Aktualisht jemi në më shumë se 300 milionë njerëz. Bëj llogaritë - dhe shto femra, të cilat tani më shumë gjasa do të jenë pjesëmarrëse - dhe numrat janë goxha dëshpërues për t'u llogaritur.
Të vazhdosh të mendosh të paimagjinueshmen - të bësh atë gjë Kahn - për fat të keq përfshin edhe marrjen në konsideratë të rezultatit përfundimtar, nëse duam të jemi në ndonjë mënyrë të plotë.
Duke e medituar këtë ndërsa udhëtonim nëpër Tenesin e Mesëm ditën tjetër për të vizituar një mik që jeton në një zonë rurale, duke vështruar fermat e pafundme me burrat dhe gratë e forta që punojnë tokën – mund t’i quajmë pa turp Patriotët – e dija se ata do të fitonin në fund, sado e hidhur do të ishte. Ata janë të perëndishëm, ata janë të guximshëm, ata do të ngulmojnë, dhe ata tashmë janë të armatosur dhe dinë mirë se si t'i përdorin ato armë.
Në fund të fundit, nëse nuk jemi veçse kacabu i Kafkës, ia vlen të kujtojmë se buburrecat kanë ekzistuar për të paktën 300 milionë vjet dhe nuk po tregojnë asnjë shenjë zhdukjeje.
Shenim:Roger L. Simon është një novelist i vlerësuar me çmime, skenarist i nominuar për Oscar, bashkëthemelues i PJMedia dhe tani, kryeredaktor i The Epoch Times. Librat e tij më të fundit janë "Dhija" (fiction) dhe "Unë e di më së miri: si narcizmi moral po shkatërron republikën tonë, nëse nuk e ka tashmë" (jofiksion). Ai mund të gjendet në GETTR dhe Parler @rogerlsimon.
/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Donald Trump thotë se nuk mund të deklasifikojë dosjet e vrasjes së JFK …
Next post Lufta bërthamore mes SHBA-së dhe Rusisë do të linte 5 miliardë të vdekur nga uria, thotë studimi …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura