FBI e meriton të jetë e dyshimët – Kjo listë lavanderie e korrupsionit duhet t’ju bëjë që të mendoni përsëri …

Një vështrim në gjashtë vitet e fundit të FBI-së tregon një model korrupsioni të pakthyeshëm.

A mund t’i besohet FBI-së? Një analizë federaliste e gënjeshtrave të agjencisë gjatë dekadës së fundit është një nr pa mëdyshje.

Urdhëresat e FISA-s

Në verën e vitit 2016, burokratët e FBI-së nisën një operacion në gjendje të thellë, të njohur si Uragani Crossfire, për të penguar ambiciet presidenciale të kandidatit të atëhershëm Trump. Filloi duke synuar këshilltarin e politikës së jashtme të fushatës së Trump, George Papadopoulos dhe shpejt u degëzua ndërsa burokratët zgjeruan mbikëqyrjen e tyre. Agjencia e spiunazhit përdori Aktin e Regjistrimit të Agjentëve të Huaj (FARA) si një pretekst ligjor për të hetuar dhe spiunuar Papadopoulos, përveç ish-këshilltarit të sigurisë kombëtare të Shtëpisë së Bardhë, Michael Flynn, ish-menaxherit të fushatës së Trump, Paul Manafort dhe ish-këshilltarit të Trump, Carter Page. Disa u intervistuan nga informatori i fshehtë i FBI-së, Stefan Halper, hetimi i të cilit do të provonte një bust.

Sipas një transkripti të deklasifikuar midis Papadopoulos dhe një burimi njerëzor konfidencial të uraganit Crossfire (CHS), Papadopoulos në mënyrë të përsëritur mohoi se fushata e Trump po punonte me entitete të mbështetura nga Rusia për të kapur zgjedhjet e 2016-ës. FBI, megjithatë, i fshiu përgjigjet e regjistruara të Papadopulos si të përsëritura dhe i hoqi mohimet e tij të marrëveshjes së fshehtë të fushatës me aktorë jashtë shtetit në aplikimet dhe rinovimet e urdhrit të gjykatës FISA.

Këto ishin dy nga 17 “pasaktësitë dhe lëshimet e rëndësishme” të identifikuara në raportin e inspektorit të përgjithshëm të Departamentit të Drejtësisë (DD) mbi hetimin në dhjetor 2019. Papadopoulos, i cili u deklarua fajtor për dhënien e një deklarate të rreme në FBI në një kurth të dëshmisë së rreme, nuk ishte i vetmi individ që u përball me persekutimin politik nga hetimi distopian i qeverisë federale.

Asnjë nga katër urdhrat e FISA-s të marra nga FBI nuk ishte i justifikuar ligjërisht, sipas raportit të Inspektorit të Përgjithshëm të DOJ Michael Horowitz. Në fakt, të paktën dy nga aplikimet për të spiunuar Page u shpallën të paligjshme nga një gjykatës federal. Pas raportit të ashpër të Horowitz-it që përshkruan sjelljen e pahijshme të FBI-së gjatë gjithë operacionit, një tjetër gjykatës federal deklaroi se keqpërdorimi i agjencisë “vë në pikëpyetje nëse informacioni i përfshirë në aplikacionet e tjera të FBI-së është i besueshëm”.

Raportimi i mëvonshëm zbuloi abuzime të rënda të pushtetit brenda FBI-së për të ndjekur penalisht kundërshtarët politikë. Sipas Horowitz, urdhrat e FISA-s të FBI-së “mbështeten tërësisht” në kërkimet e opozitës të financuara nga DNC, të përpiluara nga ish-zyrtari britanik i inteligjencës Christopher Steele i njohur si “dosja Steele”. Dosja, e cila përshkruante marrëveshjen e supozuar të marrëveshjes Trump-Rusi dhe që atëherë është zhgënjyer tërësisht, përfshinte akuza të çuditshme të tilla si gjoja “shirita urinimi” që shfaqnin Trump duke u përfshirë në dushe të arta me prostitutat ruse në një hotel në Moskë.

FBI e dinte se dosjes i mungonte besueshmëria që në janar 2017 dhe e dinte se vetë materiali i Steele përmbante dezinformata ruse. Të dëshpëruar për të vazhduar operacionin e tyre në shtetin e thellë, megjithatë, zyrtarët gënjejnë gjykatën FISA për besueshmërinë e Steele dhe fshehën informacione inkriminuese në lidhje me ish-zyrtarin e inteligjencës britanike, i cili më vonë u pushua nga puna për rrjedhjet në shtyp. Një lëshim i 18-të, i anashkaluar nga raporti i inspektorit të përgjithshëm, por i dokumentuar nga korrespondentja e lartë ligjore federale, Margot Cleveland, ishte se burimet e Steele nuk përfshinin ato që ai zhvilloi si zyrtar britanik.

Edhe pas përfundimit të Steele si një burim i besueshëm, avokati i DD-së, Bruce Ohr vazhdoi t’i jepte informacione nga Steele FBI-së gjatë rrjedhës së hetimit të saj. Steele u takua me Ohr 12 herë pasi mandati i ish-it përfundoi si një burim njerëzor konfidencial për byronë, sipas inspektorit të përgjithshëm. Ohr gjithashtu promovoi kërkimin e opozitës së gruas së tij tek hetuesit e FBI-së dhe nuk zbuloi se ajo ishte paguar nga Fusion GPS, firma e kontraktuar nga DNC që porositi dosjen Steele.

FBI nuk i tha kurrë gjykatës FISA se dosja e Trump e shkruar nga një burim i cili u pushua nga puna për gënjeshtër, nuk iu nënshtrua verifikimit të pavarur dhe ishte financuar nga Hillary Clinton dhe DNC.

Pavarësisht abuzimit të hapur të aparatit të vëzhgimit të vendit për të spiunuar kundërshtarët politikë, vetëm një zyrtar i FBI-së është përballur me dënimin penal për rolin e tij në hetim. Në janar të vitit të kaluar, ish-avokati i FBI-së, Kevin Clinesmith, u dënua me vetëm 12 muaj burgim me kusht pasi u deklarua fajtor për fabrikim të provave për të marrë një urdhër të FISA-s. Deri në dhjetor, Clinesmith u ripranua në Dhomën e Avokatëve të DC në gjendje të mirë.

Nënburimi kryesor i Steele, Igor Danchenko, u padit në nëntor për pesë akuza për dhënie të deklaratave të rreme në FBI. Në maj, një juri e D.C liroi ish-avokatin e fushatës së Clinton, Michael Sussmann, me akuzën se kishte gënjyer FBI-në kur u dorëzoi hetuesve federalë prova të supozuara të marrëveshjes së fshehtë mes Trump dhe Rusisë.

Kongresi mashtroi

Pas kolapsit të mashtrimit të madh të Rusisë, ligjvënësit në Capitol Hill filluan të kërkojnë përgjigje për sjelljen e pahijshme të FBI-së. Ish-drejtori i FBI-së, James Comey, gënjeu Kongresin, duke pretenduar se byroja po hetonte vetëm katër individë, jo fushatën e Trump, në një rrotullim të dyshimtë.

“Në fund të korrikut të vitit 2016, FBI në fakt hapi një hetim kundërzbulimi, a është e drejtë të thuhet fushata e Trump apo vetë Donald Trump?” pyeti atëherë-Rep. Trey Gowdy, R-S.C., në një seancë dëgjimore të vitit 2018.

“Nuk është e drejtë të thuash asnjërën nga këto gjëra, në kujtesën time”, tha Comey. “Ne hapëm hetime për katër amerikanë për të parë nëse kishte ndonjë lidhje midis këtyre katër amerikanëve dhe përpjekjeve për ndërhyrje ruse. Dhe këta katër amerikanë nuk e përfshinin kandidatin.”

Horowitz gjithashtu kundërshtoi FBI-në në një seancë dëgjimore të dhjetorit 2019 për publikimin e raportit të tij që dokumentonte abuzimet e FISA-s. Në shtator 2017, FBI i tha Senatorit Chuck Grassley, R-Iowa, se byroja i dha fushatës së Trump një informim mbrojtës rreth ndërhyrjes ruse në garën e 2016-ës.

“Në gusht të vitit 2016, FBI ofroi një informim mbrojtës kundërzbulimit për kandidatin e atëhershëm Donald Trump dhe zyrtarë të tjerë të lartë të fushatës”, shkroi ndihmësdrejtori i FBI për Çështjet e Kongresit, Gregory Brower, në përgjigje të një letre nga Grassley. “Kjo konferencë mbrojtëse u krye nga një agjent me përvojë i kundërzbulimit të FBI-së dhe u fokusua në gamën e gjerë të kërcënimeve të paraqitura nga entitetet e huaja të inteligjencës.”

Horowitz dëshmoi para Komisionit Gjyqësor të Senatit se nuk kishte asnjë informim.

Mashtruese drejtuesit e DD Jo vetëm që Kongresi u la në rrugë të gabuar pasi zyrtarët e FBI-së kryen një operacion mashtrues për të mbrojtur regjimin aktual, por po ashtu ishte edhe lidershipi i lartë në DD të Presidentit Trump.

Shënimet e shkruara me dorë të zbuluara në gjyqin Sussmann ekspozuan se si agjentët e FBI-së kërkuan të mbulonin sjelljen e keqe, ku drejtuesit e DD-së të ngarkuar me mbikëqyrjen e FBI-së u mashtruan në lidhje me përparimin e hetimit. Shënimet tregojnë se agjenti i FBI-së, Peter Strzok, gabimisht u tha mbikëqyrësve të DD-së se urdhri i mbikqyrjes për Page kishte qenë “i frytshëm”. Strzok gjithashtu fshehu njohuritë se burimet e Steele nuk ishin të besueshme dhe pretendoi në vend të kësaj se dosja ishte “raportimi i COWN” nga MI6, homologu britanik i CIA-s. FBI tha se dosja po përdorej për të shqyrtuar përpjekjet e RNC dhe fushatës së Trump për të zbutur platformën e GOP në NATO dhe Krime për rezervat ruse të energjisë, por dokumenti nuk përmendte NATO-n apo Krimenë.

Strzok tha gjithashtu se shakaja e Trump në vitin 2016 për Rusinë që zbuloi 30,000 emailet e fshira të Klintonit shkaktoi Uragani Crossfire, me një diplomat australian që informoi qeverinë për Papadopoulos në ambasadën amerikane në Londër. Megjithatë, informacioni se Papdopoulos po koordinonte marrëveshjet e fshehta midis fushatës së Trump dhe Rusisë, erdhi përpara se Trump të bënte shaka.

Strzok është i njëjti agjent, mesazhet e të cilit tregojnë se ai komplotoi me të dashurën e tij dhe kolegen e FBI-së, avokaten Lisa Page. Strzok, një hetues kryesor për Uragani Crossfire, siguroi Page për një “policë sigurimi” misterioze nëse Trump do të zgjidhej, me gjasë në lidhje me operacionet e brendshme të agjencisë. Page, sipas raportit të inspektorit të përgjithshëm të DD-së për vitin 2019, u tha kolegëve që të hetonin me lehtësi për Clinton sepse “ajo mund të jetë presidentja jonë e ardhshme”.

Kur Page u mërzit se Trump mund të fitonte vërtet konkursin e 2016-ës, Strzok e siguroi partnerin e tij romantik, “ne do ta ndalojmë atë”.

Mashtrimi qe ju be Trump

Comey mendoi se hetimi i Uragani Crossfire ishte mjaft i rëndësishëm për të informuar Presidentin në largim Barack Obama mbi hetimin, por e mbajti Trumpin në errësirë. Në fakt, Comey më vonë konfirmoi se ai i tha Trumpit tre herë se presidenti nuk po hetohej dhe refuzoi t’i thoshte që Clinton financoi dosjen.

Michael Flynn

Në qershor 2020, një gjykatës federal urdhëroi që të hiqen të gjitha akuzat kundër Flynn-it, të cilin Trump më pas e fali në ditët e fundit të administratës së tij. Përpara shfajësimit të tij, Flynn po përballej me gjoba të rënda dhe burgim për deklarata të rreme ndaj zyrtarëve federalë në një kurth tjetër të dëshmisë së rreme të orkestruar nga Comey, i cili mburrej për organizimin në javën e parë të Shtëpisë së Bardhë të Trump.

Sipas këshilltarit special Robert Mueller, Flynn i gënjeu një palë agjentësh të FBI-së rreth bisedave me ambasadorin rus Sergei Kislyak si këshilltar i ardhshëm për sigurinë kombëtare. Flynn, pretenduan prokurorët, foli me Kislyak për sanksionet financiare kundër individëve rusë pas zgjedhjeve të vitit 2016 dhe më pas gënjeu për këtë gjatë një interviste me agjentët e Comey. Dërgimi i një çifti agjentësh për të marrë në pyetje një zyrtar të lartë të Shtëpisë së Bardhë në Dhomën e Situatave, tha Comey në një konferencë të 2018-ës, ishte “diçka që ndoshta nuk do ta kisha bërë apo as do ta kisha shpëtuar në një hetim më të organizuar, një administratë më të organizuar. ”

“Ne i telefonuam Flynn-it dhe i thamë: “Hej, ne po dërgojmë disa djem, shpresojmë që të flisni me ta.” Ai tha “sigurisht”, shpjegoi Comey në konferencën 92nd Street Y. “Askush tjetër nuk ishte atje, ata e intervistuan atë në një sallë konferencash në dhomën e situatës në Shtëpinë e Bardhë dhe ai i gënjeu.”

Flynn fillimisht u deklarua fajtor për deklarata të rreme në FBI përpara se të pushonte avokatët e tij dhe të punësonte një përfaqësues të ri për të tërhequr pranimin e tij të fajësisë. Ndryshimi i tij pasoi publikimin e transkripteve të deklasifikuara, të cilat zbuluan se Flynn nuk foli kurrë me Kislyak për sanksionet. Të dy diskutuan vetëm për dëbimet e individëve rusë në një proces tjetër.

Shënimet e shkruara me dorë nga agjentët e FBI-së zbuluan gjithashtu se qëllimi i vetëm i marrjes në pyetje të tyre ishte “ta detyronin atë të gënjejë në mënyrë që ne ta ndjekim penalisht ose ta shkarkojmë atë”. Një email i çuditshëm i ditës së inaugurimit të vitit 2017 nga Susan Rice për vete zbuloi gjithashtu se Comey e dinte se nuk kishte asnjë arsye legjitime për të marrë në pyetje Flynn.

Andrew McCabe

Ish-zëvendësdrejtori i FBI-së, Andrew McCabe, u shkarkua nga roli i tij kryesor në byro për gënjyer katër herë ndaj inspektorit të përgjithshëm të agjencisë për abuzime të shumta gjatë mandatit të tij në udhëheqje të lartë. Këto abuzime përfshinin përpjekjet për të ngritur ish-shefin e stafit të Shtëpisë së Bardhë, Reince Priebus për akuza për pengim, sabotimin e një hetimi mbi emailet e Clinton në laptopin e Anthony Weiner përpara zgjedhjeve të 2016 dhe dështimin për të raportuar konfliktet e interesit. Ndërsa kandidonte për një vend në Senatin e shtetit të Virxhinias në vitin 2015, gruaja e McCabe pranoi një donacion politik nga një aleat i ngushtë i Klintonit, pasi burri i saj kishte për detyrë të hetonte ish-sekretarin e shtetit.

Një raport i inspektorit të përgjithshëm të DD-së për vitin 2018 e cilësoi McCabe si një zbulues serial që gënjeu për të. Në të njëjtin vit, një letër nga Grassley hodhi në qendër të vëmendjes blerjen e McCabe të një tavoline prej 70,000 dollarësh me paratë e taksapaguesve, të cilën agjencia u përpoq të mbulonte.

Emailet e Hillari Klintonit

FBI u tha në mënyrë të përsëritur gazetarëve se nuk kishte prova se një fuqi e huaj kishte shqyrtuar emailet e Klintonit që ajo i kishte trajtuar në mënyrë jo të duhur në një server privat. Sipas një raporti të inspektorit të përgjithshëm në vitin 2018, megjithatë, tekstet tregojnë se ata pothuajse me siguri e kanë bërë, “të paktën njëri prej tyre i klasifikuar”, siç shkroi redaktori i lartë federalist David Harsanyi.

“Është më e saktë të thuhet,” lexonte një tekst nga Strzok, “se ne e dimë se aktorët e huaj kanë pasur akses në disa nga emailet e saj (duke përfshirë të paktën një sekret) nëpërmjet kompromiseve të llogarive private të emailit të disa prej punonjësve të saj.”

Laptopi i Weiner

Në vitin 2018, Comey u tha ligjvënësve gjatë hetimit për emailet e Klintonit se zyrtarët e agjencisë rishikuan tërësisht laptopin që i përkiste ndihmësit të Klintonit Huma Abedin dhe ish-bashkëshortit të saj, Anthony Weiner. FBI ishte në gjendje të realizonte një arritje të tillë brenda një periudhe të shkurtër kohore “falë magjisë së teknologjisë sonë” duke u mundësuar agjentëve që punonin “natë pas nate pas nate” për të krehur materialin e mbetur përpara zgjedhjeve të 2016-ës.

“Por pothuajse asnjë nga rrëfimet e tij nuk ishte e vërtetë,” shpjegoi Paul Sperry i RealClearInvestigations.

Në fakt, një defekt teknik i pengoi teknikët e FBI-së të krahasonin me saktësi emailet e reja me emailet e vjetra. Vetëm 3,077 nga 694,000 emailet u shqyrtuan drejtpërdrejt për informacion të klasifikuar ose inkriminues. Tre zyrtarë të FBI-së e përfunduan atë punë në një vrull të vetëm 12-orësh, një ditë para se Comey ta lironte përsëri Clinton nga akuzat penale.

Roger Stone

Në vitin 2019, ish-bashkëpunëtori i Trumpit, Roger Stone, u bastis nga FBI pasi u padit nga Mueller. Një ekip kamerash i CNN ka qenë i vetmi rrjet i pranishëm në shtëpinë e Stone’s Fort Lauderdale përpara bastisjes së lindjes së diellit, duke sugjeruar që shtypi miqësor ishte informuar paraprakisht. FBI, megjithatë, refuzoi të pajtohej me një kërkesë federaliste për regjistrime të hapura për çdo dhe të gjitha emailet në ose nga CNN në ditën e bastisjes.

6 janar Kapitol Riot

Saga e 6 janarit është bërë vazhdimi i përpjekjeve të demokratëve për të paditur Trump, përpara se agjentët e FBI-së të krijonin një komplot për të ndjekur ish-presidentin për spiunazh të supozuar.

Në tetor, byroja refuzoi t’u ofronte republikanëve të Dhomës së Përfaqësuesve që të kryenin hetimin e tyre të pavarur për trazirat e Kapitolit të njëjtin material që iu dha demokratëve të Kongresit. Refuzimi i FBI-së, pretendoi agjencia, ishte për shkak se zyrtarët po punonin tashmë me Komitetin e Përzgjedhur të Kryetares së Dhomës Nancy Pelosi më 6 janar. Komiteti i Pelosit, megjithatë, u krijua në kundërshtim me rregullat e Dhomës së Përfaqësuesve. Rep. Jim Banks, R-Ind., emërimi i pakicës si anëtar i renditur, ka të drejtë për dokumentet e paraqitura te demokratët.

Zyrtarë të lartë të FBI-së kanë refuzuar gjithashtu pyetjet e ligjvënësve se sa informatorë ishin të pranishëm në Kapitol më 6 janar dhe kanë penguar hetimet rreth Ray Epps, figurës misterioze që u zhduk nga lista e më të kërkuarve pasi ai inkurajoi rebelët që të mbushnin Kapitolin.

Në një seancë dëgjimore të Senatit të 4 gushtit, drejtori i FBI-së, Christopher Wray u përpoq të minimizonte neglizhencën e agjencisë, duke pretenduar se “ne nuk kishim ndonjë inteligjencë të besueshme që tregonte se mijëra njerëz kishin shkelur Kapitolin”. Por sipas Newsweek, agjencia vendosi komando me “të qëllojnë për të vrarë autoritetin”, dhe madje edhe punonjësit e parkimit të Capitol Hill e dinin se do të kishte protesta masive. FBI-ja ka qenë gjithashtu më pak se sa e paralajmëruar për një palë bomba me tuba të vendosura në selitë e RNC dhe DNC.

Në të njëjtën kohë, FBI ka nisur një gjueti mbarëkombëtare, për të burgosur demonstruesit të cilët janë shpallur një kërcënim i tillë për republikën për shkak të shkeljes së tyre, saqë atyre u është mohuar një gjyq i drejtë dhe i shpejtë dhe janë mbajtur në paraburgim për më shumë se 18 muaj. Julian Khater, një nga dy të akuzuarit për sulmin ndaj një oficeri të policisë së Kapitolit me sprej piper dhe rasti i të cilit është dokumentuar nga Julie Kelly në American Greatness, duket se është detyruar plotësisht të bëjë një rrëfim jokushtetues. Khater u arrestua në mars 2021 dhe ka mbetur në paraburgim federal që atëherë pas marrjes në pyetje intensive pa praninë e një avokati.

Kamala Harris më 6 janar

Prania e zëvendëspresidentit Mike Pence dhe e atëhershëm Sen. Kamala Harris në Kapitolin e SHBA ka qenë baza për gati 800 persona të akuzuar për të paktën një akuzë për shkelje të 18 Kodit të SHBA, neni 1752, sipas Kelly, i cili tregon se çdo ndërtesë ose kompleks që pret nënpresidentin është një zonë e kufizuar dhe prandaj i mbyllur për publikun.

“Por Departamenti i Drejtësisë kohët e fundit u detyrua të pranonte se Harris nuk ishte në ndërtesë për pjesën më të madhe të ditës më 6 janar,” raportoi Kelly, duke theksuar se Harris, në atë kohë, mbeti një senator i SHBA-së, jo nënkryetar. Në mëngjesin e vonë, Harris u zhvendos në selinë e DNC ku supozohet se ishte vendosur një bombë me tub.

“Prokurorët kanë filluar të ndryshojnë gjuhën në dosjet gjyqësore për të pasqyruar faktin që Harris nuk ishte brenda Kapitolit, pavarësisht se e bëri pohimin në mijëra dokumente akuzuese,” shkroi Kelly.

4 mars 2021

FBI lëshoi ​​një memo të përbashkët me Departamentin e Sigurisë Kombëtare duke paralajmëruar se “ekstremistët vendas” po përgatiteshin të nisnin një kryengritje duke mposhtur Kapitolin dhe duke hequr ligjvënësit demokratë “më ose rreth datës 4 mars”.

Asgjë nuk ndodhi. Shtyrja e gjyqit te Hunter Biden

Në korrik, zyra e Grassley publikoi një raport të denoncuar ku zyrtarë të lartë të agjencisë pretenduan se byroja po përpiqet në mënyrë aktive të sabotojë Trump dhe të sigurojë mbulesë për djalin e Presidentit Joe Biden, Hunter.

“Shumë denoncues të FBI-së, duke përfshirë ata në pozita të larta”, shkroi zyra e Grassley në një njoftim për shtyp, “po ngrenë alarmin për ndërhyrjet nga zyrtarë të lartë të FBI-së dhe Departamentit të Drejtësisë në hetimet e ndjeshme politikisht, duke filluar nga hetimet e zgjedhjeve dhe financave të fushatës nëpër cikle të shumta zgjedhore. ” Asistenti i Agjentit Special të Zyrës së Uashingtonit,

Timothy Thibault dhe Drejtori i Degës së Krimeve Zgjedhore, Richard Pilger, supozuan sinjalizuesit, u koordinuan për të përforcuar informacionin shpifës kundër Trump ndërsa i jepnin mbulesë Hunter Biden, duke e hedhur poshtë informacionin e Biden si dezinformatë.

Agjencia thuhet se dinte për laptopin e braktisur të Hunter Biden plot me informacione inkriminuese për familjen e parë që në vitin 2019, dhe raporti i sinjalizuesit të Grassley thekson se si zyrtarët mund të kenë minuar hetimet e DD-së për financat e Hunter Biden në Delaware dhe Pittsburgh. Në mars, ndihmësdrejtori i divizionit kibernetik të FBI-së, Bryan Vorndran, u tha ligjvënësve se nuk e dinte vendndodhjen e laptopit të Hunter Biden.

Komploti Gretchen Whitmer

Në tetor 2020, FBI zbuloi se një komplot për të rrëmbyer guvernatoren demokrate të Miçiganit, Gretchen Whitmer, ishte prishur heroikisht nga forcat federale të ligjit. Një grup milicësh të ekstremit të djathtë, tregon historia, komplotuan për të rrëmbyer guvernatoren dhe për ta gjykuar atë si një “tirane” në Wisconsin. Në korrik të vitit të kaluar, megjithatë, BuzzFeed zbuloi se të paktën 12 persona të përfshirë ishin informatorë të FBI-së që orkestronin një tjetër kurth.

“Problemi me çështjen është se duket se FBI, përmes informatorëve dhe agjentëve të fshehtë, kurdisi komplotin e rrëmbimit, shërbeu në pozitat kryesore drejtuese të grupit të milicisë, trajnoi anëtarët e milicisë në taktikat ushtarake, rekrutoi aktivisht pjesëmarrës dhe financoi shumë. nga aktivitetet e milicisë,” raportoi ish-oficeri i operacioneve paraushtarake të CIA-s, Max Morton. “Më pas, kur anëtarë të ndryshëm të milicisë Watchman nuk ndiheshin rehat me komplotin e rrëmbimit, me disa dorëheqje, informatori kryesor i FBI-së e shtyu komplotin, duke u bërë përfundimisht udhëheqësi i grupit të milicisë.”

Në prill, një juri refuzoi të dënonte katër nga 14 të pandehurit e akuzuar. Dy u shpallën të pafajshëm, dy të tjerë përfunduan gjyqin pa vendim dhe dy të tjerë u pajtuan me pranimin e fajësisë.

Komploti Ralph Northam

Dan Chappel, informatori kryesor në komplotin e rrëmbimit të Whitmer, shënjestroi një veteran të moshuar me aftësi të kufizuara të quajtur Frank Butler duke përdorur të njëjtën formulë për të ndjekur guvernatorin e atëhershëm të Virginia-s, Ralph Northam, një tjetër demokrat.

“Ashtu si në komplotin e Whitmer, Chappel joshi Frank Butler në përpjekje për të ndërtuar një pajisje shpërthyese,” shpjegoi Kelly në American Greatness. “Chappel gjithashtu e ftoi Butlerin në një stërvitje stërvitore në Wisconsin gjatë fundjavës së fundit në tetor, një ekskursion ku morën pjesë disa të pandehur në kaperën e Whitmer.”

Megjithatë, ndryshe nga viktimat e FBI-së në komplotin Whitmer, Butler nuk mori pjesë dhe nuk është akuzuar për ndonjë krim. Dënimi i Sen. Ted Stevens Ish-senatori Ted Stevens, R-Alaska, u bë viktimë e korrupsionit të FBI-së në vitin 2008 kur u detyrua të mbrohej me akuzat për deklarata të rreme ndaj zyrtarëve federalë. Stevens humbi vendin e tij ndërsa ndodhi skandali, vetëm për t’u shfajësuar më vonë kur një gjyqtar që kryente një hetim të pavarur arriti në përfundimin se prokurorët fshehën në mënyrë të papërshtatshme provat. Prokurorët paditën Stevens me akuzat se ai kishte fshehur se nuk kishte paguar vlerën e plotë për rinovimin e një kabine në Alaskë më pak se 100 ditë nga zgjedhjet e 2008-ës.

“Në fakt, Ted Stevens dhe gruaja e tij kishin paguar më shumë se 160,000 dollarë për rinovimet që vlerësuesit e pavarur i vlerësuan në më pak se 125,000 dollarë në atë kohë,” raportoi Roll Call.

Prokurorët, megjithatë, siguruan një dënim duke fshehur provat që inkriminonin dëshmitarët e tyre, njëri prej të cilëve doli me dëshmi pikërisht përpara gjyqit, me deklarata të paqëndrueshme të fshehura nga mbrojtja, sipas gazetës D.C.

Po kështu, qeveria fshehu prova se dëshmitari i saj yll kishte dhënë dëshmi të rreme nga një prostitutë e mitur me të cilën dëshmitari yll kishte një marrëdhënie seksuale të paligjshme. Dhe qeveria fshehu prova se një dëshmitar tjetër – të cilin qeveria u kthye në Alaskë larg gjyqit në Uashington, D.C. pasi marrja në pyetje e tij e kryqëzuar shkoi keq – i kishte thënë senatorit se faturat që mori dhe pagoi menjëherë përfshinin të gjitha punën që u krye. Prokurorët e qeverisë u tallën me Stevens kur ai e shpjegoi këtë në tribunë – gjatë gjithë kohës duke e ditur se ata kishin një dëshmitar që do ta kishte mbështetur, por të cilin e kishin hequr nga gjyqi.

Dënimi i Rep. Jeff Fortenberry

Ish-deputeti Jeff Fortenberry, R-Neb., u dënua me dy vjet liri me kusht me 25,000 dollarë gjobë dhe 320 orë shërbim në komunitet në mars, pasi një juri e Los Anxhelosit e dënoi atë për gënjeshtër ndaj qeverisë federale pasi u vu në kurth nga FBI. .

Saga filloi në vitin 2019 kur një palë agjentësh të FBI-së u shfaqën në shtëpinë e Fortenberry në Nebraska, gjoja për një çështje të sigurisë kombëtare, jo për një hetim penal. Prokurorët përfundimisht e dënuan Fortenberry-n për mashtrim për të fshehur fakte materiale për zyrtarët federalë dhe dy deklarata të rreme në FBI.

Një deklaratë e rreme iu atribuua që Forteberry nuk njihte një person, fotografia 10-vjeçare e të cilit iu paraqit nga agjentët në udhëtimin e tyre në rezidencën e tij në Nebraska. Në korrik 2019, FBI gënjeu Fortenberry dhe avokatin e tij, Gowdy, duke pretenduar se Fortenberry nuk ishte nën hetim federal kur ishte. Fortenberry dha dorëheqjen nga Dhoma gjatë mandatit të tij të nëntë pas dënimit.

Të shtënat në nje klub nate ne Pulse

Në qershor 2016, një person i armatosur 29-vjeçar i quajtur Omar Mateen sulmoi klubin e natës së homoseksualëve në Orlando Pulse, duke vrarë 49 dhe duke plagosur 53 të tjerë në emër të terroristëve islamikë të vrarë në Irak dhe Siri. Babai i Mateen, Seddique, ishte një informator i FBI-së, të cilin dokumentet e publikuara nga The Intercept sugjerojnë se e bindi byronë të ndalonte hetimin e djalit të tij.

Në vend të kësaj, Byroja iu drejtua akuzës për të venë e Mateen, Noor Salman, për mbështetje materiale dhe pengim të drejtësisë. Prokurorët kërkuan të fshehin statusin e babait si informator i FBI-së, sipas Intercept, në ndjekje të dënimit të Salmanit.

“Seddique Mateen nuk është përballur me akuza penale pavarësisht një informacioni në FBI se ai kishte mbledhur para për terrorizëm në Pakistan dhe një hetim të vazhdueshëm për transfertat e parave që ai dyshohet se ka bërë në Turqi dhe Afganistan”, raportoi Intercept. “Omar Mateen po hulumtonte fluturimet për në Turqi në të njëjtën kohë që babai i tij po dërgonte pagesa atje, sipas përmbledhjes së provave të FBI-së nga avokatët mbrojtës”. Salmoni me sa duket nuk ishte në dijeni të planeve të tyre të mundshme për të udhëtuar në secilin vend.

Ndërkohë, New York Times raportoi për gjyqin e Salmonit në 2018:

Dëshmi nga një F.B.I. agjenti zbuloi se prokurorët e dinin herët, por nuk zbuluan, se një nga provat e tyre të rëndësishme fillestare – që zonja Salman kishte pranuar duke vozitur në klubin e natës me burrin e saj në ditët para sulmit – ka shumë të ngjarë që nuk ka ndodhur.

Salmon përfundimisht u shpall i pafajshëm pas një diskutimi 12-orësh të jurisë.

Sulmi në sinagogën e Teksasit

Më 15 janar, 44-vjeçari Malik Faisal Akram mori pengje në një sinagogë në Teksas pranë Dallasit dhe kërkoi lirimin e Aafia Siddiqui, një shtetase pakistaneze e njohur gjithashtu si “Zonja Al Kaeda” që vuante një dënim 86-vjeçar për sulm dhe tentativë. vrasja e agjentëve federalë dhe personelit ushtarak.

Matthew J. DeSarno, agjenti special i FBI-së i ngarkuar me zyrën në terren në Dallas, tha se sulmi në një sinagogë nuk kishte të bënte me shënjestrimin e hebrenjve.

“Ne besojmë nga angazhimi ynë me këtë temë se ai ishte i fokusuar në mënyrë të veçantë në një çështje dhe nuk kishte të bënte posaçërisht me komunitetin hebre,” tha DeSarno në një konferencë për shtyp.

Por siç raportoi Chuck DeVore nga Fondacioni i Politikave Publike të Teksasit, Akram “u dëgjua të thoshte përmes transmetimit të drejtpërdrejtë që funksiononte nga sinagoga për pjesën më të madhe të incidentit se ai e zgjodhi atë sepse mendonte se ishte grumbullimi më i afërt i hebrenjve me objektin federal. duke mbajtur Siddiqui.”

“Ka rreth 1,000 kisha në zonën e Fort Worth-it brenda një gjysmë ore me makinë nga vendi i burgimit të Siddiqui, krahasuar me shtatë qendra hebraike të adhurimit,” shkroi DeVore. “Por sigurisht, agjent special DeSarno, terrorizmi “nuk po kërcënonte në mënyrë specifike komunitetin hebre”.

Qitës i bejsbollit të Kongresit

FBI e cilësoi vdekjen e një sulmuesi që tentoi të qëllonte ligjvënësit republikanë në një stërvitje bejsbolli në Kongres në vitin 2017 si të motivuar nga dëshira për të kryer “vetëvrasje nga polic”. Vitin e kaluar, byroja e dyfishoi përcaktimin.

“Është e drejtë të thuhet se vrasësi ishte i motivuar nga një dëshirë për të kryer një sulm ndaj anëtarëve të Kongresit dhe më pas duke e ditur se duke vepruar kështu ai ka të ngjarë të vritet në proces,” tha Jill Sanborn, ndihmësdrejtori ekzekutiv i FBI-së, për Dhomën e Përfaqësuesve. Nënkomisioni për ndarjet buxhetore.

“FBI ende nuk e di saktësisht se çfarë po bënte sulmuesi”, tha McCabe, tani një kontribues i CNN, verën e kaluar. “Ata kurrë nuk zbuluan vërtet ato lloj provash të detajuara që parashtronin një komplot ose një objektiv specifik.” Përkundrazi, 66-vjeçari që vrau për pak sa nuk vrau GOP-in e Dhomës së Përfaqësuesve, Steve Scalise, la pas një rekord të gjatë postimesh në mediat sociale ekstremiste të përçmuara për republikanët, madje duke i quajtur ata si “Talibanët e SHBA” në Facebook. FBI gjeti gjithashtu një listë me gjashtë kongresmenë në një dollap me qira të Virxhinias, por refuzoi ta quante atë një “listë të goditur”.

Rritja e rasteve të ekstremizmit

Denoncuesit pretendojnë se FBI po rrit numrin e rasteve të “ekstremizmit të dhunshëm në familje” për t’iu përshtatur narrativës gjithëpërfshirëse të Presidentit Biden se ekstremizmi i rritur në vend është kërcënimi më i keq i sigurisë kombëtare të vendit.

“Nga zbulimet e fundit të mbrojtura, ne kemi mësuar se zyrtarët e FBI-së po u bëjnë presion agjentëve që të riklasifikojnë rastet si ‘ekstremizëm i dhunshëm në familje’ edhe nëse rastet nuk plotësojnë kriteret për një klasifikim të tillë,” shkroi Rep. Jim Jordan, R-Ohio. korrik, duke detajuar akuzat e sinjalizuesit në një letër drejtuar Wray. “Duke pasur parasysh narrativën e shtyrë nga administrata Biden se ekstremizmi i dhunshëm në familje është ‘kërcënimi më i madh’ me të cilin përballet vendi ynë, zbulimi se FBI mund të jetë duke mbushur artificialisht të dhënat e terrorizmit vendas është skandaloz.”

Duke injoruar Abuzimin e Larry Nassar

FBI mbylli një sy pasi ish-mjeku i gjimnastikës në SHBA, Larry Nassar abuzoi me dhjetëra atlete të reja. Sipas inspektorit të përgjithshëm të DD-së vitin e kaluar, “zyrtarët e lartë në zyrën e FBI në Indianapolis nuk arritën t’i përgjigjen akuzave për abuzim seksual të atletëve nga ish-mjeku i gjimnastikës në SHBA, Lawrence Gerard Nassar me urgjencën që kërkonin akuzat”.

“Ne gjithashtu zbuluam se Zyra e FBI-së në Indianapolis bëri gabime thelbësore kur iu përgjigj akuzave, nuk njoftoi zyrën përkatëse në terren të FBI-së (Agjencinë e Banorëve Lansing) ose autoritetet shtetërore ose lokale për akuzat dhe nuk ndërmori hapa të tjerë. për të zbutur kërcënimin e vazhdueshëm të paraqitur nga Nassar”, shtoi inspektori i përgjithshëm.

Kyle Rittenhouse

Kyle Rittenhouse u lirua nga akuzat e politizuara të ngritura kundër tij verën e kaluar kur qëlloi tre burra në vetëmbrojtje. Dy vdiqën dhe në kundërshtim me mbulimin e racizuar të gjyqit nga media, të tre ishin të bardhë. Gjatë procesit, ku një 18-vjeçar Rittenhouse (tani 19) u përball me burgim të përjetshëm, prokurorët përdorën pamjet ajrore nga vëzhgimi i FBI-së në përpjekjet e tyre për të dënuar Rittenhouse. Megjithatë, kur mbrojtja u përpoq të aksesonte “pjesën tjetër” të pamjeve të FBI-së nga nata në fjalë, byroja pretendoi se ato nuk ekzistonin më.

Demonizimi i James Rosen

Në vitin 2010, administrata e Obamës filloi mbikëqyrjen agresive të gazetarit James Rosen, i cili në atë kohë punonte për Fox News. Departamenti i Drejtësisë e gjurmoi Rosen duke pretenduar rrejshëm se gazetari ishte një bashkëpunëtor i mundshëm i terroristëve dhe e akuzoi atë për shkelje të Aktit të Spiunazhit.

Administrata e Obamës gjurmoi lëvizjet e Rosenit dhe, sipas Fox News, madje sekuestroi të dhënat telefonike të prindërve të tij. Bindje vdekjeprurëse e gabuar

Një vendim i vitit 2007 kundër qeverisë i kushtoi FBI-së 102 milionë dollarë pas sjelljes së keqe të agjencisë që rezultoi në vdekjen e dy burrave. Për të mbrojtur një informator mafioz, FBI-ja u kap duke mbajtur qëllimisht prova në një rast që çoi në dënimet e gabuara të katër burrave, tre prej të cilëve u dënuan me vdekje, dy prej të cilëve vdiqën para se të vihej drejtësia e vërtetë.

Marta Stewart

Shumica e amerikanëve sot besojnë se Martha Stewart u dënua 20 vjet më parë me akuzën e “tregtimit të brendshëm”. Dënimi i saj aktual që e dërgoi në burgun federal ishte konspiracion për të gënjyer për krimin për të cilin ajo nuk u akuzua kurrë për një tregti që tashmë kishte ndodhur.

Shitja çerek milion dollarëshe e Stewart e aksioneve të ImClone shërbeu si pretekst për të cilin prokurorët federalë, të udhëhequr nga askush tjetër përveç Comey, ndoqën manjatin e medias. Çështja e Comey, megjithatë, ishte aq e dobët sa prokurorët ndoqën një teori të re ligjore për të siguruar një dënim.

Sipas teorisë që ata ndoqën, Stewart u përfshi në “mashtrim të letrave me vlerë” kur deklaroi se ishte e pafajshme, për të cilën prokurorët thanë se ishte krijuar për të mbështetur vlerën e kompanisë së saj, Martha Stewart Living Omnimedia. Me fjalë të tjera, shpallja e pafajësisë e Stewart u shpall një krim nga zbatimi i ligjit federal dhe ajo kaloi gjashtë muaj e burgosur.

Bastisja e Mar-a-Lago

Departamenti i Drejtësisë duket se po ndjek të njëjtin libër që zyrtarët e agjencisë kanë përdorur për vite në serinë e skandaleve të prodhuara nga demokratët për të rrëzuar Trump.

Javën e kaluar, FBI-ja ekzekutoi një bastisje të paprecedentë në rezidencën e ish-presidentit në Florida, e kryer gjoja për të zbatuar Aktin e të dhënave presidenciale. Zyrtarët federalë konfiskuan më shumë se një duzinë kuti nga rezidenca me 128 dhoma në përputhje me ligjin e rrallë të ndjekur penalisht, duke pretenduar se Trump mbante informacione të klasifikuara në lidhje me sekretet bërthamore të vendit. Pretendimet e rrjedhura për Washington Post se Trump posedonte të dhëna të ndjeshme bërthamore, të cilat erdhën disa orë pasi Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland deklaroi profesionalizmin e agjencisë, megjithatë, shfaqin sensacionalizmin e krijuar nga zyrtarë të dëshpëruar për të justifikuar bastisjen, ku përfshiheshin më shumë se 30 agjentë.

Në një konferencë shtypi javën e kaluar, Garland pranoi se kishte nënshkruar personalisht bastisjen që ai e quajti “sferë e ngushtë[d]”. Megjithatë, një ekzaminim i urdhrit zbulon se ai autorizoi agjentët e FBI-së për të sekuestruar çdo dokument me të cilin Trump ra në kontakt si president. Për më tepër, asnjë nga tre statutet penale që DD-ja citoi në urdhër nuk kërkonte që materiali të klasifikohej, sipas Cleveland.

FBI gjithashtu u përpoq të rrëzonte pretendimet se zyrtarët federalë ia hoqën presidentit pasaportat, duke i thënë CBS News se agjencia nuk i posedonte dokumentet pasi Trump shpërtheu se ato ishin konfiskuar. Megjithatë, një email i bërë publik nga zëdhënësi i Trump, Taylor Budowich, ekspozoi gënjeshtrën e FBI-së. Emaili nga Jay Bratt, shefi i seksionit të kundërzbulimit dhe kontrollit të eksporteve në Divizionin e Sigurisë Kombëtare të DOJ-së, konfirmon se “agjentët e filtrit kapën tre pasaporta që i përkisnin Presidentit Trump, dy të skaduara dhe një ishte pasaporta e tij aktive diplomatike”./The Federalist. 

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Lufta bërthamore mes SHBA-së dhe Rusisë do të linte 5 miliardë të vdekur nga uria, thotë studimi …
Next post Forumi Ekonomik Botëror nxit për programet e identitetit dixhital në mbarë botën …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura