Forumi Ekonomik Botëror nxit për programet e identitetit dixhital në mbarë botën …

Ata thonë se qeveritë duhet të zhvillojnë “besimin dixhital” për t’i bërë njerëzit të pranojnë nxjerrjen e ID-ve dixhitale.

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) po promovon prezantimin e një sistemi identiteti dixhital, në thelb të të cilit do të jetë identiteti – dhe kush më mirë ta krijojë dhe ta mbajë atë sesa bankat dhe kompanitë që ofrojnë shërbime financiare.

Sipas një postimi në blog, duke cituar Indeksin Dixhital të Besimit të Korporatës Ndërkombëtare të të Dhënave (IDC), ka “triliona dollarë mundësi” në mbarë botën, por një nivel më i lartë i “besimit dixhital” si një vlerë universale është ajo që mungon për të zhbllokoni këtë potencial.

Në këtë rrëfim, WEF pozicionon identitetin si elementin kryesor për ndërtimin e ekonomisë dixhitale. Nevoja në dukje urgjente për këtë zhvillim, në këtë moment të veçantë, shpjegohet me atë që grupi me bazë në Davos thotë se ka qenë “prevalenca e krimit kibernetik”.

Besimi dixhital përshkruhet si përfitim për të gjithë, sepse siguron që ndërveprimet në internet të ndodhin me njerëz dhe jo me robotë, si dhe me njerëz të identifikuar gjithashtu. WEF e diskuton më tej idenë duke e lidhur atë me siguri dhe privatësi më të mirë, dhe parime të tilla si etika, drejtësia dhe gjithëpërfshirja.

Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Atëherë, kujt duhet t’i besohet ndërtimi dhe kontrolli i këtij sistemi besimi të bazuar në identitet? WEF thotë se janë bankat dhe firmat e shërbimeve financiare, duke cituar një sondazh të konsumatorëve që tregoi se “pothuajse gjysma” e të anketuarve duan që qeveritë të qëndrojnë pas “një bote dixhitale më të sigurt”, ndërsa 68% treguan “interes” për një sistem identiteti dixhital me një sistem të pavarur. organi që e mbikëqyr atë.

Artikulli më pas thotë (pa përmendur numrat) se konsumatorët thanë se do të zgjidhnin bankat dhe firmat financiare si subjektet më të besueshme për të krijuar dhe mbajtur një sistem që kontrollon identitetin e tyre në internet.

Shkrimi i WEF shton disa skenarë fatkeqësie dhe errësirë ​​dhe frikë që ngjall në përzierje, duke argumentuar se me ekonomitë në mbarë botën që po shkojnë drejt inflacionit të lartë dhe recesionit, dhe tendenca që ka të ngjarë të vazhdojë – ekonomia dixhitale dhe potenciali i saj bëhet më i rëndësishëm se ndonjëherë.

Por – nëse nuk ka një mënyrë për të identifikuar të gjithë në internet, WEF paralajmëron se njerëzit në fakt do të ndalojnë së bashkëvepruari në internet.

“Dhe nëse mjaft prej nesh humbasin besimin në shërbimet online, pjesë të mëdha të ekonomisë globale dhe për rrjedhojë shoqëria do të fillojnë të prishen,” pretendon postimi në blog, të gjitha në një përpjekje për të përsëritur nevojën urgjente për t’i lënë bankat “të ndërtojnë besim” dhe menaxhojnë identitetet.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe bashkohuni me ne në Patriotikmedia.com /Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post FBI e meriton të jetë e dyshimët – Kjo listë lavanderie e korrupsionit duhet t’ju bëjë që të mendoni përsëri …
Next post Zbulohen dokumentat ku tregojnë se Bill Gates i ka dhënë mediave 319 milionë dollarë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura