Numrat nuk gënjejnë – Të vaksinuarit po përbëjnë numrin më të lartë me Covid-19 në SHBA …

Sipas një hetimi të Epoch Times, personat e vaksinuar kanë më shumë gjasa se të pavaksinuarit në muajt e fundit të jenë një rast COVID-19, shtrimi në spital ose vdekje në 25 shtete.

Në Kentaki në qershor, për shembull, 67 për qind e vdekjeve ishin në mesin e të vaksinuarve, sipas të dhënave të marra nga The Epoch Times.

Po atë muaj, të vaksinuarit përbënin 65 për qind të rasteve me COVID-19, 64 për qind të shtrimeve në spital me COVID-19 dhe 66 për qind të vdekjeve nga COVID-19 në Wisconsin.

Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Shifrat janë një ndryshim drastik qe nga viti 2021.

Pasi fushata e vaksinimit masiv në Shtetet e Bashkuara mori vrull, pothuajse çdo shtet raportoi njerëz të pavaksinuar që përbënin shumicën dërrmuese të rasteve, shtrimeve në spital dhe vdekjeve me COVID-19.

Numrat filluan të anojnë ndërsa varianti i virusit Delta ishte dominues. Ata janë anuar edhe më shumë që kur varianti Omicron zhvendosi Delta-n, sipas numrave të renditur rishtazi.

Epoch Times përpiloi të dhënat nga faqet e internetit dhe bazat e të dhënave të departamentit shtetëror të shëndetësisë. Disa janë marrë përmes kërkesave për regjistrime dhe nuk janë bërë kurrë publike më parë.

Sipas disa ekspertëve, statistikat nënvizojnë se si vaksinat kanë performuar gjithnjë e më keq pasi u shfaqën variante më të reja të virusit.

Ato janë “dëshmi e qartë se vaksinat nuk po funksionojnë për të parandaluar sëmundjet dhe vdekjen”, tha për The Epoch Times Dr. Robert Malone, i cili ndihmoi në shpikjen e mesazherit ARN të përdorur në dy vaksinat më të administruara.

Të tjerë argumentojnë se numrat e papërpunuar nuk kontribuojnë në analizimin e efektivitetit të vaksinës sepse ato duhet së pari të rregullohen për të marrë parasysh faktorë të tillë si mosha.

“Nëse dikush nuk është në gjendje të korrigjojë moshën dhe gjendjen shëndetësore, ky numër është mashtrues dhe nuk çon në përfundimin se vaksinat janë joefektive,” Dr. Roger Klein, një këshilltar politikash në Institutin Heartland dhe një ish-këshilltar i Qendrave të SHBA. për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe agjencive të tjera shëndetësore të SHBA, i tha Epoch Times përmes emailit.

Disa shtete ofrojnë numra të rregulluar sipas moshës, siç rekomandohet nga CDC.

Klikoni pikat në pjesën e sipërme të djathtë të grafikut për të zbuluar opsionin e ekranit të plotë dhe lëvizni nëpër grafikë duke përdorur shigjetat në fund.

Raportimi i të dhënave

Shumica e shteteve raportojnë të paktën një metrikë (raste, shtrime në spital, vdekje) sipas statusit të vaksinimit. Disa grupojnë pjesërisht të vaksinuarit me të pavaksinuarit kur zbërthejnë metrikat.

Ndërsa vaksinat janë provuar gjithnjë e më shumë të paaftë për të parandaluar infeksionin COVID-19 në epokën Omicron, një numër në rritje shtetesh kanë ndjekur CDC në ndarjen e atyre që kanë marrë një përforcues nga të vaksinuarit plotësisht.

Termat kyç siç përkufizohen përgjithësisht: Të pavaksinuar: personat që kanë marrë zero injeksione. Të vaksinuar pjesërisht: personat që kanë marrë një dozë të vaksinave Moderna ose Pfizer COVID-19 dhe personat që nuk kanë parë 14 ditë kanë kaluar nga doza e tyre përfundimtare e një serie parësore.

Të vaksinuar plotësisht: personat që kanë përfunduar një seri primare të një vaksine. Përforcuar: njerëzit që kanë marrë të paktën një shkrepje shtesë në krye të serisë kryesore.

Termi i vaksinuar plotësisht do të përdoret në këtë artikull për t’iu referuar kujtdo që ka marrë një seri parësore, pavarësisht nëse ata kanë marrë një përforcues. I pa vaksinuar plotësisht i referohet kujtdo që nuk ka marrë një seri parësore. Termi i vaksinuar, ndërkohë, do t’i referohet kujtdo që ka marrë të paktën një dozë të një vaksine.

Tejkaluar pritjet

Në 14 shtete, përqindja e një ose më shumë të ashtuquajturave metrikë të përparimit – rastet pas vaksinimit, shtrimet në spital dhe / ose vdekjet – në muajt e fundit tejkaloi përqindjen e popullsisë që ishte vaksinuar ose vaksinuar plotësisht.

Në shumicën e rasteve, kjo ishte një metrikë e vetme. Por në disa, ajo ishte e shumëfishtë, dhe në një, ishin të treja.

Të gjitha të dhënat janë të vitit 2022. Vetëm përqindjet ishin të disponueshme për disa shtete. Preferohen të dhënat për muajin qershor, pasuar nga të dhënat për korrikun. Metrikat renditen vetëm nëse tejkalojnë përqindjen e të vaksinuarve.

Alaska * (Mars): 3,995 raste zbulimi (64.5 përqind e rasteve)

Të vaksinuar në atë kohë: 59.1 përqind e 5 e lart Idaho + (5 qershor – 2 korrik): 89 shtrime në spital (53 përqind)

I vaksinuar plotësisht në atë kohë: 52 për qind Kentaki * (qershor): 55 vdekje të reja (67 përqind)

Të vaksinuar në atë kohë: 66 për qind Luiziana – (7 gusht): 61 për qind vdekje të reja

Të vaksinuar në atë kohë: 52 për qind të plota, 6 për qind të pjesshme Minesota + (5 qershor – 3 korrik): 29,660 raste zbulimi (71 përqind); 107 vdekje të reja (80 përqind) I vaksinuar plotësisht në atë kohë: 66 për qind Misisipi * (1 prill – 1 gusht): 54 përqind e vdekjeve të reja

Të vaksinuar në atë kohë: 51.7 për qind Oklahoma * (5 qershor – 5 korrik): 277 shtrime në spital (64 përqind)

Të vaksinuar në atë kohë, 5 vjeç e lart: 51 për qind Rhode Island + (qershor): 22 vdekje të reja (76 përqind)

Të vaksinuar plotësisht në atë kohë: 75.6 për qind Dakota e Jugut * (qershor): 141 shtrime në spital (74 përqind); 8 vdekje të reja (66.6 përqind)

Të vaksinuar në atë kohë: 58 për qind Utah + (5 qershor – 26 qershor): 17,856 raste zbulimi (67 përqind); 623 shtrime në spital (67 përqind)

I vaksinuar plotësisht që nga 8 gushti: 62 përqind Vermont + (qershor): 32 shtrime në spital (84 përqind); 10 vdekje të reja (91 përqind)

Të vaksinuar plotësisht në atë kohë: 78.6 për qind Virxhinia Perëndimore + (31 korrik): 175 shtrime në spital (55 përqind)

Të vaksinuar plotësisht në atë kohë: 53.5 për qind Wisconsin + ** (qershor): 31,702 raste zbulimi (65 përqind); 634 shtrime në spital (64 përqind); 69 vdekje të reja (66 përqind)

Të vaksinuar plotësisht në atë kohë: 61.5 për qind Wyoming + (qershor): 3,672 raste zbulimi (62 përqind); 9 vdekje të reja (52 përqind) I vaksinuar plotësisht që nga 15 gushti (46.8 përqind) * vaksinuar + i vaksinuar plotësisht – e paqartë ** përjashton të vaksinuarit pjesërisht./The Epoch Times/

Artikulli i plote:https://www.theepochtimes.com/exclusive-vaccinated-making-up-higher-proportion-of-covid-19-metrics-in-us_4680687.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=digitalsub

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe bashkohuni me: https://patriotikmedia.com

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Fillon Beteja: Moderna do të padisë BioNTech dhe Pfizer për vaksinën kundër Covid …
Next post Dëmtimet që krijoji vaksina Covid po kompensohen në heshtje në mbarë botën …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura