Dëmtimet që krijoji vaksina Covid po kompensohen në heshtje në mbarë botën …

Programet anembanë botës kanë filluar të kompensojnë në heshtje personat që janë lënduar ose kanë vdekur si rezultat i vaksinave të COVID-19.

Njerëzit janë biologjikisht të ndryshëm, në lidhje me përbërjen gjenetike dhe ekspozimet mjedisore të kaluara. Për shkak të kësaj, shpjegoi neurologu Dr. Robert Lowry, njerëzit mund të reagojnë shumë ndryshe ndaj të njëjtit mjekim ose vaksinim. Sa herë që një medikament i ri ose biologjik del në treg, disa njerëz do të kenë reagime të këqija dhe të tjerë mund të pësojnë edhe ngjarje të rënda negative si rezultat.

Edhe në kushtet më të mira të testimit, reagimet e rralla do të mungojnë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për çdo produkt që gjurmohet me shpejtësi ose autorizohet për përdorim urgjent përpara se të përfundojnë të gjitha fazat e testimit të nevojshëm.

Vaksinat kundër COVID-19 nuk bëjnë përjashtim. Pavarësisht nga fakti se jemi të siguruar vazhdimisht dhe vazhdimisht se vaksinat kundër COVID-19 janë të sigurta dhe se reagimet e rënda anësore janë “shumë të rralla”, FDA dhe CDC me Komitetin e saj Këshillimor për Praktikat e Imunizimit, si dhe shkencëtarët dhe drejtuesit në secila prej kompanive pjesëmarrëse të barnave, e di se disa njerëz do të bëhen të paaftë përgjithmonë apo edhe do të vdesin si rezultat i vaksinimit.

Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Në fakt, në vitin 2011 Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara përsëriti idenë se vaksinat, si produktet e tjera farmaceutike, janë “në mënyrë të pashmangshme të pasigurta”.

Në shumë vende të botës, konsumatorët që lëndohen si pasojë e vaksinave mbulohen nga programet qeveritare të kompensimit. Në Shtetet e Bashkuara ekzistojnë dy programe të financuara nga qeveria që janë krijuar për të kompensuar konsumatorët për dëmtimet, në të njëjtën kohë duke mbrojtur prodhuesit e vaksinave nga përgjegjësia për çdo dëmtim serioz që shkaktojnë produktet e tyre: Programi Kombëtar i Kompensimit të Lëndimeve të Vaksinave (VICP) dhe Lëndimi kundër masave. Programi i Kompensimit (CICP).

Asnjë kërkesë e vetme e kompensuar në Shtetet e Bashkuara

Që nga 1 korriku 2022, asnjë pretendim i vetëm nuk është kompensuar nga CICP. Sidoqoftë, 31 pretendime kundërmasash për COVID-19 janë mohuar, “për shkak se standardi i provës për shkakësinë nuk u plotësua dhe/ose nuk u vu re një dëmtim i mbuluar”, sipas faqes së internetit të CICP. “Një pretendim kundër masës COVID-19, një pretendim për vaksinën COVID-19 për shkak të një reaksioni anafilaktik, është përcaktuar i përshtatshëm për kompensim dhe është në pritje të rishikimit të shpenzimeve të pranueshme.”

Në të njëjtën kohë, vendet në mbarë botën po kompensojnë në heshtje familjet, të dashurit e të cilëve janë lënduar ose kanë vdekur si rezultat i vaksinave kundër COVID-19.

Japonia paguan familjen 91-vjeçares të ndjerë

Japan Times raportoi këtë javë se një grua 91-vjeçare që vdiq pasi pësoi një përgjigje alergjike dhe sulm të papritur në zemër është personi i parë në Japoni që kompensohet për një dëmtim të vaksinës COVID.

Një panel i ministrisë së shëndetësisë vendosi se një marrëdhënie shkakësore “nuk mund të mohohej” në rastin e saj. Familja e saj do të marrë një shumë të madhe me vlerë rreth 325,000 dollarë.

Paneli shqyrtoi 11 raste të tjera të moshës nga 20 deri në 90 vjeç, por nuk mori ndonjë vendim tjetër.

Deri më tani në Japoni, sipas burimeve, 3680 persona kanë aplikuar për kompensim, 820 janë miratuar dhe 62 janë refuzuar, ndërsa vendimet për 16 të tjerë janë “shtyrë”.

Tajvani kompenson 10 pretendues Më 24 qershor 2022, Programi Kombëtar i Kompensimit të Dëmtimeve të Vaksinave të Tajvanit mbajti një takim për të shqyrtuar 65 raste, sipas Taipei Times. Programi tajvanez u dha kompensim 10 pretenduesve. Këto çmime përfshinin një shumë të përgjithshme me vlerë 116,877 dollarë për familjen e dikujt që vdiq pas marrjes së vaksinës AstraZeneca.

Ky pacient u shtrua në spital 10 ditë pas marrjes së vaksinës për shkak të dhimbjes së kokës dhe të vjellave. Testimi zbuloi trombocitopeni, një çrregullim gjaku ndonjëherë vdekjeprurës që karakterizohet nga nivele të ulëta të trombociteve.

Megjithatë, pacienti u lirua të nesërmen, për t’u kthyer atë mbrëmje pasi humbi vetëdijen. Pacienti vdiq nga hemorragjia intracerebrale, një shkak i zakonshëm i goditjes në tru.

Kur programi i vaksinimit filloi për herë të parë në Shtetet e Bashkuara, në dhjetor të 2020-ës, një mjek obstetër-gjinekolog i shëndetshëm, Dr. Gregory Michael, 56 vjeç, nga Miami Beach, Florida, gjithashtu vdiq nga trombocitopenia.

Edhe pse vdekja e tij ndodhi afërsisht dy javë pasi mori vaksinën e Pfizer për COVID-19 dhe nxiti një artikull që eksploronte këtë efekt anësor në New York Times, mjeki ligjor mendoi se nuk kishte siguri mjekësore që komplikimet nga trombocitopenia imune ishin të shkaktuara nga vaksina.

Mbretëria e Bashkuar paguan për dëmtimet e vaksinave

Vicki Spit ishte e para nga një grusht njerëzish në Mbretërinë e Bashkuar që iu dha kompensimi për dëmtimet për shkak të vaksinave kundër COVID, sipas një artikulli të 24 qershorit 2022 në British Medical Journal.

Partneri 48-vjeçar i Spit, Zion, u sëmur tetë ditë pas marrjes së vaksinës AstraZeneca dhe vdiq. Viktimave iu dha maksimumi: 150,000 dollarë. Që nga maji 2022, ishin paraqitur 1,681 kërkesa për dëmtim të vaksinës pas vaksinimeve kundër COVID-19.

Siç citohet në BMJ, Sarah Moore, një zëdhënëse e firmës ligjore që përfaqëson viktimat ose familjet e tyre, vuri në dukje se megjithëse çmimet nuk do të bëjnë shumë për të lehtësuar vështirësitë financiare të shkaktuara nga dëmtimet, ato përbëjnë “deklaratën më të qartë ende. nga qeveria, se në disa raste të rralla vaksinat e COVID-19 kanë shkaktuar lëndime ose vdekje shumë të rëndësishme.”

Moore beson se shumica e çmimeve të kompensimit ishin për trombocitopeninë trombotike të shkaktuar nga vaksina (VITT) ose trombozën e sinusit venoz cerebral.

Në të njëjtën kohë, Yahoo News ka raportuar se 444 raste të VITT janë regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar nga 49 milionë doza të vaksinës, me 81 vdekje.

Kanadaja mori më shumë se 700 kërkesa

Sipas Programit të Kanadasë për Mbështetjen e Dëmtimeve të Vaksinave (VISP), nga 1 qershori 2021 deri më 1 qershor 2022, janë pranuar 774 kërkesa. Tetë nga këto pretendime janë “miratuar nga Bordi i Rishikimit Mjekësor”, që do të thotë “këto pretendime përfaqësojnë raste kur është përcaktuar nga Bordi i Rishikimit Mjekësor se ekziston një lidhje e mundshme midis dëmtimit dhe vaksinës dhe se dëmtimi është serioz dhe i përhershëm. .”

Sipas faqes së internetit të VISP, “individët e kualifikuar mund të marrin dëmshpërblime për zëvendësimin e të ardhurave; dëmshpërblimet për dëmtime; përfitimet e vdekjes; mbulimi i shpenzimeve të funeralit; rimbursimi i kostove të pranueshme siç janë shpenzimet mjekësore të pambuluara ndryshe.”

Pas vaksines filloi mpiksja e gjakut

Trombocitopenia mund të çojë në mpiksje gjaku, si dhe hemorragji. Tromboza është një fjalë tjetër për mpiksjen e gjakut. Meqenëse është shumë e pazakontë që një person i ri i shëndetshëm të vuajë nga mpiksja e gjakut, lidhja midis vaksinave dhe këtij dëmtimi është e vështirë të përgënjeshtrohet.

Vendet skandinave i kanë kushtuar më shumë vëmendje dëmtimeve të vaksinës COVID-19 sesa vendet e tjera. Norvegjia kompensoi tre viktimat e para në korrik të vitit të kaluar, një grua rreth të 40-ave që vdiq, si dhe një burrë dhe një grua në të 30-at që të dy i mbijetuan lëndimeve të tyre nga vaksina.

Të tre ishin punonjës të kujdesit shëndetësor që morën vaksinën AstraZeneca, të cilën Norvegjia e ndaloi administrimin më 11 mars 2021, për shkak të raporteve për mpiksje të rëndë gjaku, numër të ulët të trombociteve dhe gjakderdhje jonormale.

Në fakt, mjekët norvegjezë ishin ndër të parët që vunë në dukje lidhjen midis vaksinës dhe këtyre lëndimeve.

Danimarka, gjithashtu, ka përpunuar me shpejtësi dhe në heshtje pretendimet për dëmtimin e vaksinave. Qeveria daneze dha kompensim për rastin e tyre të parë të VITT në maj të 2021.

Në atë kohë, 158 persona kishin paraqitur pretendime për lëndime të vaksinës COVID-19. Drejtoresha e bordit të kompensimit të pacientëve, Karen Inger-Bast, tha: “Në përgjithësi, ne shpesh shohim lëndime nga vaksinimi. Ne i shohim gjithashtu nga, për shembull, vaksinimi kundër gripit dhe sëmundjeve të fëmijëve. Kështu do të jetë edhe me COVID-19, deri në 5 milionë njerëz të vaksinuar.”

Asnjë ndihmë financiare për amerikanët e dëmtuar nga vaksinat

Megjithatë, ndërsa vendet e tjera po kompensojnë njerëzit që janë lënduar nga vaksinat e COVID-19, Amerika ende nuk ka ndihmuar financiarisht një pretendues të vetëm. Sipas Administratës së Burimeve dhe Shërbimeve Shëndetësore, që nga 1 korriku 2022, CICP ende nuk i kishte dhënë kompensim askujt për dëmet për shkak të një vaksine COVID-19.

Tridhjetë e një pretendime janë refuzuar kompensimi për shkak se “standardi i provës për shkakun nuk u plotësua dhe/ose nuk u pësua një dëmtim i mbuluar”.

Një pretendim i vetëm në emër të dikujt që pësoi një reaksion anafilaktik të menjëhershëm është konsideruar i përshtatshëm për kompensim, por është në pritje të rishikimit të shpenzimeve të pranueshme. Për shumicën e kërkesave, CICP “është ende duke pritur që të dhënat dhe dokumentacioni të dorëzohen”, pretendon uebfaqja.

Vaksina AstraZeneca e lidhur me kaq shumë dëmtime të kompensuara në heshtje nuk është vënë në dispozicion në Shtetet e Bashkuara.

Në të njëjtën kohë, që nga 22 korriku 2022, 86,604 ngjarje të padëshiruara serioze nga vaksinat e COVID-19 të administruara në Shtetet e Bashkuara janë raportuar në Sistemin e Raportimit të Ngjarjeve të Pafavorshme të Vaksinave (VAERS), duke përfshirë 13,805 vdekje.

Është e vështirë të përcaktohet saktësisht se sa prej tyre përfshijnë mpiksje gjaku, gjakderdhje anormale ose trombocitet të ulëta, sepse secila prej këtyre kushteve mund të kodohet në mënyra të ndryshme, por një kërkim nga The Epoch Times gjeti 2609 raste që përfshinin disa përmendje të trombozës ose trombocitopenisë. , duke përfshirë 420 vdekje.

Këto kushte përbëjnë vetëm një pjesë të vogël të ngjarjeve të padëshiruara që janë raportuar në CDC dhe FDA. Në mënyrë që njerëzit që kanë vuajtur nga këto ngjarje të padëshiruara të bëjnë një pretendim, duhet të vendoset një lidhje e përkohshme midis vaksinës dhe dëmtimit ose një lloj shkaktari, siç bënë mjekët norvegjezë dhe të tjerët për VITT.

Në Shtetet e Bashkuara, ne mund të presim një kohë të gjatë për shkencën që përcakton shkakësinë në lidhje me dëmtimet e vaksinave.

Në vitin 2011, Instituti i Mjekësisë kreu një hetim të detajuar mbi shkencën e disponueshme për 158 lidhje të dyshuara midis vaksinave dhe rezultateve specifike negative. Në këtë raport, IOM vendosi se shkenca nuk ishte e mjaftueshme për të përcaktuar nëse një lidhje shkakësore ekzistonte apo jo për 135 nga lëndimet e vaksinës që kishin pësuar pacientët.

Një hetim i Associated Press i vitit 2014 zbuloi se shumë familje me lëndime të dokumentuara mjekësore nga vaksina jo-COVID kanë pritur për vite – rreth një dekadë – që qeveria t’i ndihmojë ata.

Tani për tani, ndërsa vendet e tjera po përmirësojnë në heshtje, familjet amerikane që kanë humbur të dashurit dhe amerikanët që kanë parë rënie të mprehtë të shëndetit të tyre pas vaksinimit kundër COVID-19 nuk kanë ku të kthehen./The Epoch Times.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe bashkohuni me: https://patriotikmedia.com

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Numrat nuk gënjejnë – Të vaksinuarit po përbëjnë numrin më të lartë me Covid-19 në SHBA …
Next post VIDEO/ Ferma më e madhe e karkalecave në botë, ka përfunduar ndërtimin e saj në Londër, Ontario …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura