VIDEO/ Ferma më e madhe e karkalecave në botë, ka përfunduar ndërtimin e saj në Londër, Ontario …

Objekti masiv do të punësojë vetëm 60 punëtorë dhe do të mbështetet kryesisht në inteligjencën artificiale, teknologji që fitoi çmimet e zhvilluesve nga Kombet e Bashkuara për angazhimin ndaj Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm.

Kanadaja është tani shtëpia e fermës më të madhe në botë për karkalecat, pasi firma e ndërtimit EllisDon njoftoi në Twitter se zhvillimi në fabrikën e re të Aspire Food Group në Londër, Ontario kishte përfunduar.

Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Objekti masiv i drejtuar nga Aspire, të cilin CBC e përshkruan si “një lider në industrinë globale në prodhimin e insekteve të ngrënshme”, do të gjenerojë 9,000 tonë metrikë karkalecash që mund të konsumohen nga njerëzit dhe kafshët shtëpiake, raportoi Canadian Manufacturing.

Gazeta raportoi gjithashtu se Aspire pretendon se tashmë ka porosi për dy vitet e ardhshme, dhe Producer.com thotë se rreth katër miliardë karkalecash së shpejti do të transferohen në objekt.

Me rritjen e kostove të ushqimit në mbarë botën, kompania shpreson që më shumë konsumatorë të blejnë karkaleca si një burim të lirë proteinash.

Vetëm 60 punonjës do të punojnë në objektin masiv, i cili operohet kryesisht përmes inteligjencës artificiale. Teknologjia e përdorur nga Aspire madje e futi kompaninë në listën vjetore të 10-të për AI, të përpiluar nga Qendra Ndërkombëtare e Kërkimeve në Inteligjencën Artificiale (IRCAI), një nëngrup i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën, raportoi revista London Inc.

Çmimet, të cilat do të shpërndahen ME VONE, këtë vit do tju jepen kompanive që përdorin AI për të avancuar Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së. Ferma e karkalecave të Aspire shfrytëzon fuqinë e DarwinAI, të zhvilluar nga një kompani tjetër në Ontario, për të menaxhuar sistemin e saj të automatizuar të ruajtjes dhe rikthimit.

“Një popullatë në rritje dhe kërkesë në rritje për ushqim dhe material kërkon zgjidhje të qëndrueshme dhe të shkallëzueshme,” tha Mohammed Ashur, CEO i Aspire për London Inc. përbërësit dhe materialet përmes teknologjisë së insekteve.”/Rebel News/

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe bashkohuni me: https://patriotikmedia.com

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Dëmtimet që krijoji vaksina Covid po kompensohen në heshtje në mbarë botën …
Next post Kompania kanadeze po shet ushqime të padëshiruara të bëra nga karkalecat …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura