Fakte: Të gjithë Agjentët dhe Korporatat e Mbretëreshës janë ata që kontrollojnë botën …

Mund të mos e kuptojmë, por ne jemi ende subjekt i Monarkisë Britanike. Librat dhe klasat e historisë amerikane na indoktrinuan (propagandë) për të besuar se kishim fituar Revolucionin Amerikan. Por ne nuk e bëmë. Ne jemi ende nënshtetas të mbretëreshës Elizabeth.

Librat e historisë janë shkruar nga fitimtarët dhe shtëpitë e tyre të mëdha botuese. Dhe ishte shumë më e lehtë të kontrolloheshin kolonitë e reja duke i lënë të mendonin se kishin fituar pavarësinë e tyre, ndërkohë që kurora britanike vendosi me kujdes tentakulat e tyre në të gjithë Amerikën, tentakula që rriteshin dhe forcoheshin çdo vit.

Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Ne nuk jemi Amerika që mendojmë se jemi. Kjo është pilula e madhe e kuqe. Shumica prej nesh në planetin Tokë janë ende nën sundimin e Mbretëreshës.

Për të filluar me historinë reale se kush drejton planetin Tokë, ju sugjerojmë të dëgjoni këtë bisedë mes Betsy dhe Thomas. Ata do të shpjegojnë pamjen e madhe. Atëherë do të jeni gati të lexoni raportin që vijon.

Prerogativa e Mbretëreshës

Ligji anglez ndalon marrjen në pyetje të Monarkisë në lidhje me pronat dhe bizneset e tyre personale.

Kjo është e vërtetë për shumicën e anëtarëve mbretërorë të Evropës, qofshin në fron apo jo. Pasuria e Monarkive mbahet jashtë vendeve që kanë bërë pasurinë.

Bankat në det të hapur të Kurorës Britanike mbajnë pasurinë më të madhe personale në botë të vlerësuar në 35 trilion dollarë. Ndoshta Kurora Britanike ende zotëron dhe kontrollon Kombet e saj të Komonuelthit, duke përfshirë “kolonitë” amerikane.

Monarkitë nuk supozohen të jenë bankierë kryetar lufte që krijojnë konflikt dhe kaos për të sjellë një fitim ose për të destabilizuar një ekonomi për përfitime personale. Por ato kanë qenë prej disa kohësh dhe historia është një varg luftërash imorale të shkaktuara nga monarkitë, Vatikani dhe fetë e tjera.

Miliona të panumërta kanë vdekur ndërkohë që mbretërit dhe papët jetonin për të rrëmbyer pasurinë përmes institucioneve të themeluara mirë që u krijuan për të kontrolluar njerëzit e zakonshëm.

Komonuelthi i Kombeve, i kryesuar nga Mbretëresha Elizabeth II, përbëhet nga 53 kombe, që shtrihen në të gjithë globin, që përbëjnë një të pestën e masës tokësore të Tokës dhe një përqindje shumë të lartë të burimeve dhe popullsisë së saj strategjike.

Mbretëresha është një kalorës i Maltës dhe është zotuar për besnikëri ndaj Papës përmes klubit më të madh të tregtimit të brendshëm në planet. Britanikët janë, në fakt, edhe agjentë të Kalorësve të Maltës së Vatikanit.

Mbretëresha është një kalorëse e Maltës

Urdhri Sovran Ushtarak i Maltës (SMOM) mori kontrollin e pushtetit dhe pasurisë së bashkëluftëtarëve të varfër të Krishtit dhe të tempullit të Solomonit nga brenda sistemit romak. SMOM kontrolloi fuqinë bankare dhe ushtarake të Vatikanit për qindra vjet përmes bankës së parë qendrore, Bankës së Vatikanit.

Urdhri priftëror katolik romak i jezuitëve (Shoqëria e Jezusit) e nënshtroi SMOM-in në 1798 të ndihmuar nga Napoleon Bonaparte. Kjo përfundimisht do të çonte në vendosjen e jezuitëve në kontrollin britanik mbi ishullin e Maltës dhe themelimin e një Kolegji jezuitësh të drejtuar nga jezuitët britanikë.

Jezuitët u gjymtuan disi nga kjo shtypje në Evropën e kontrolluar nga katolikët, kështu që në mënyrë që jezuitët të siguronin pasurinë e Amerikës së Jugut ata përdorën shtëpitë bankare protestante dhe formuan një aleancë me ndikimet veneciane mbi Britaninë si familja Pallavicini që kontrollon Monarkinë dhe Rothsçajlldët.

Jezuitët në 1840 e vendosën linjën e gjakut Haus Sachsen-Coburg und Gotha në pozicionin e Monarkisë së Britanisë së Madhe. Kjo shtëpi njihet sot si Shtëpia Windsor e cila ende sundon Mbretërinë e Bashkuar dhe Kombet e Komonuelthit.

I njëjti fat do t’i ndodhte përfundimisht vetë Vatikanit pas shtypjes së jezuitëve në 1773. Urdhri i Jezuitëve mori kontrollin e Papatit deri në 1814 dhe kishte miratuar edhe një herë hakmarrjen për persekutimin e tyre.

Urdhri i Maltës dhe divizionet e njohura protestante luajnë të gjithë një rol të komanduar nga Urdhri i Jezuitëve. Kjo përfshin Urdhrin Më të Nderuar të Spitalit të Shën Gjonit të Jeruzalemit të kontrolluar nga Mbretëresha Elizabeth II. Nëse shikoni mjeshtrit e fundit të Urdhrit të Maltës, do të vini re se ata vinin nga Britania.

Ish-Master Andrew Willougby Ninian Bertie ishte një kushëri i Mbretëreshës Elizabeth II me origjinë nga Prioriteti i Madh i Anglisë. Krahu britanik i Urdhrit të Maltës që kontrollon Drinin e Shën Gjonit njihet si Prioria e Madhe e Anglisë.

Ky vend dikur ishte gjithashtu një seli e Kalorësve Templarë në Britani. Urdhri i Maltës zotëronte madje Londinium (TheCityofLondon).

Qyteti i Londrës përfundimisht u dha me qira nga Urdhri i Maltës si selia e tyre. Jezuitët morën Londinium në 1825 të ndihmuar nga familja Rothschild e cila ishte bërë forca më e fuqishme ekonomike në Angli.

Kur hidhni një vështrim në shumë nga pozicionet me ndikim të pushtetit sot, qofshin ato në sektorin bankar, ushtarak, farmaceutik apo inteligjencë, gjithmonë do të gjeni Kalorësit e Maltës.

Kalorësit e Maltës janë të përfshirë kryesisht në punën për dhe me fisnikërinë e zezë (mbretërore pa një fron aktiv), Vatikanin dhe Urdhrat e ndryshëm Papnor dhe Mbretëror, veçanërisht jezuitët të cilët në fund të fundit janë në kontroll të Vatikanit dhe Urdhrit Ushtarak të Malta.

Bërthamat e brendshme më të fuqishme kontrolluese të SMOM janë Urdhri i Garterit dhe Shoqëria Pilgrim të cilat kontrollohen nga Mbretëresha.

Kur shikoni se kush kontrollon botën financiare, do të zbuloni se është Urdhri i Kuajve të Varrit të Shenjtë të Jeruzalemit, Urdhri i Maltës dhe Opus Dei përmes Korporatës së Qytetit të Londrës dhe Kompanisë Adhuruese të Mercers dhe kompania më e fundit The Worshipful Company Bankierë Ndërkombëtarë.

3 Korporata Drejtojnë Botën: Qyteti i Londrës, Uashington DC dhe Qyteti i Vatikanit

Mbretëria e Mbretëreshës në det të hapur

“Një e treta e gjithë pasurisë botërore mbahet në det të hapur dhe rreth gjysma e të gjithë tregtisë botërore rrjedh nëpër ato parajsa fiskale”. – Rrjeti i Drejtësisë Tatimore

James S. Henry, ish-kryekonomist në McKinsey & Company, vlerëson se individët e pasur kanë afërsisht 35 trilionë dollarë pasuri financiare private të grumbulluara në parajsa në det të hapur me 6.1 trilion dollarë në shtetet e varura në MB.

Si rezultat i këtij kontabiliteti në det të hapur, vlerësohet se 60% e tregtisë globale tani përbëhet nga transaksione të brendshme brenda kompanive shumëkombëshe.

Në total, vlerësohet se kjo korporatë komplekse e kontabilitetit në det të hapur, korporata shumëkombëshe shmang pagesën e taksave rreth 240 miliardë dollarë në vit.

TheCityofLondonUK është tani kryeqyteti i pastrimit të parave në botë me firmat e Mbretërisë së Bashkuar që ndihmojnë zyrtarët e korruptuar dhe kriminelët nga e gjithë bota për të fshehur triliona dollarë amerikanë të fitimeve të paligjshme. Bankat me bazë në Britani kanë ndihmuar në fshehjen e më shumë se 6 trilion dollarëve në pagesa të këqija dhe të ardhura kriminale që nga viti 2000.

Ishujt Kajman përfitojnë nga mbështetja e shtuar për të qenë një territor i Mbretërisë së Bashkuar. Kajmanët ofrojnë një numër stimujsh pa taksa dhe pak rregullim dhe mbikëqyrje financiare.

Sot vendi është qendra e pestë më e madhe e shërbimeve financiare në botë. Ajo pret mbi 10,000 fonde të përbashkëta, mbi 200 banka, mbi 90,000 kompani dhe 140 kompani besimi. Është shtëpia më e mirë në botë për fondet mbrojtëse dhe kompanitë e sigurimeve shëndetësore në robëri.

Bermuda është një tjetër pjesë e territorit të Mbretërisë së Bashkuar që prej kohësh njihet si një parajsë fiskale. Sistemi tatimor i Bermudës vendos taksa mbi listëpagesat e stafit, por jo mbi fitimet e korporatave ose të ardhurat nga investimet. Klienti i saj më i madh për transaksionet në det të hapur janë Shtetet e Bashkuara.

Guernsey i përket Kurorës Britanike, por bën ligjet e veta për çështje të tilla si taksat. Ishulli me 65,000 banorë ka bërë një shtysë të madhe drejt të qenit një destinacion financimi në det të hapur dhe rruga kryesore e tij është e mbushur me banka private, firma ligjore dhe firma kontabiliteti.

Jersey është një tjetër vartësi e vogël e Kurorës Britanike në Kanalin Anglez. Jersey printon kartëmonedhat e veta dhe bën ligjet e veta tatimore.

Një kulturë e fshehtësisë dhe moszbulimit në ishull ka rezultuar në Jersey të strehojë rreth 5 miliardë dollarë pasuri për milje katrore. Gjysma e tregtisë së shmangies së taksave në Jersey vjen nga MB.

Rezerva Federale “Britanike” e SHBA

Duke përdorur korporatën e parë të madhe në Angli si modelin e tyre, Kompaninë Britanike të Indisë Lindore, bankierët kryekomandues fillojnë luftërat për fitim. Skllavëria dhe grabitja e minierave, arit, diamanteve, mineraleve dhe tokës janë të gjitha punë e një dite për një imperialist.

Imperializmi i Anglisë ka punuar në praktikat ekonomike dhe bankare në mbarë botën dhe agjentët dhe agjencitë e kurorës së Mbretëreshës kanë kontrolluar burimet globale për shekuj me radhë.

Ekziston një lidhje lineare midis Rothsçajlldëve, Bankës së Anglisë dhe shtëpive bankare në Londër, e cila përfundimisht lidh aksionerët e Bankave të Rezervës Federale me firmat e tyre vartëse në Nju Jork dhe TheCityofLondonUK.

Dy përfaqësuesit kryesorë të Rothschild në Nju Jork, J. P. Morgan Co., dhe Kuhn, Loeb & Co. ishin firmat që krijuan Konferencën e Ishullit Jekyll në të cilën u krijua Akti i Rezervës Federale dhe drejtuan fushatën e suksesshme pasuese për zbatimin e planit. në ligj nga Kongresi dhe i cili bleu shumat kontrolluese të aksioneve në Bankën e Rezervës Federale të Nju Jorkut në 1914.

Rasti u mbyll: JFK u vra pas mbylljes së Rezervës Federale të Rothschild

Këto firma kishin zyrtarët e tyre kryesorë të emëruar në Bordin e Guvernatorëve të Rezervës Federale dhe Këshillin Këshillimor Federal në vitin 1914. Në vitin 1914, disa familje (të lidhura me gjakun ose biznesin) që zotëronin aksione kontrolluese në bankat ekzistuese bënë që ato banka të blinin aksione kontrolluese në Federale Rezervoni bankat rajonale.

Ekzaminimi i grafikëve dhe tekstit në Raportin e Stafit të Komitetit Bankar të Dhomës së Përfaqësuesve të gushtit 1976 dhe lista aktuale e aksionerëve të dymbëdhjetë bankave rajonale të Rezervës Federale tregojnë të njëjtin kontroll familjar.

Mbretëreshës i pëlqen plaçkat e luftës

Tani le të shohim aksionerët kryesorë të kontraktorëve kryesorë ushtarakë për Amerikën, të cilët ne i quajmë Kryekomandantët e Korporatës ose Bankster për të parë se çfarë lidhjesh mund të kenë me investimet e Kurorës Britanike.

Grupi Vanguard,
State Street Corp,
Investitorët globalë të Capital Research,
Templeton Investment Counsel LLC,
Barclays Bank Plc,
BlackRock Investment Management (UK) Ltd.,
Menaxhimi i Investimeve Schroder,
Investitorët e Kapitalit Botëror,
Korporata e Bankës së Amerikës,
JPMorgan Chase & Co.,
Banka e Nju Jorkut Mellon Corp,
Këshilltarët Black Rock,
Këshilltarët e Fondit të Black Rock,
Republika e Vjetër Ndërkombëtare,
Wellington Management Company,
BlackRock Institucional Trust Company, N. A.,
Evercore Trust Company, N. A.,
FMR, LLC,
Invesco Ltd.,
Burimet Franklin,
Goldman Sachs Group Inc.,
T. Rowe Price Group, Inc.

  • Këto “Katër kompani të mëdha” kontrollojnë botën, por ndoshta nuk keni dëgjuar kurrë për to

Ajo që vlen të përmendet në lidhje me këtë listë është se ju mund të gjeni disa nga të dyshuarit e zakonshëm: Rothschilds, Rockefellers, Morgans, Warburgs dhe pjesa tjetër e kryekomandantëve të Banksterit pas disa prej këtyre emrave.

Për t’i bërë gjërat edhe më komplekse, në mënyrë që të mos mund të kuptojmë kurrë se kush është në krye, secila prej këtyre korporatave zotëron aksione kryesore në çdo korporatë tjetër.

Ata janë të ndërthurur si një hardhi rrushi. Nëse shikojmë më nga afër, zbulojmë se secila prej këtyre korporatave kryen biznes ndërkombëtar dhe investohet në sipërmarrje ushtarake ndërkombëtare.

Ky lloj i “luftës së korporatave” është transnacional. Është përtej të qenit ndërkombëtar apo global. Këto kompani punojnë jashtë kontrollit të Amerikës si komb dhe kanë lidhje më të forta me Britaninë sesa me Amerikën. Ata punojnë kundër amerikanëve me luftën e tyre ekonomike transnacionale dhe fitojnë para nga të dyja palët e çdo konflikti.

Në thelb, këto korporata britanike dhe ndërkombëtare janë kriminelë lufte ashtu si Henry Schroder, britaniku që financoi Hitlerin dhe Anglinë. Ky lloj lufte bankare është i zakonshëm gjatë gjithë historisë britanike.

Këto ishin familjet ‘elitare’ pas Hitlerit dhe nazizmit: Makina e luftës naziste ishte në të vërtetë një biznes amerikan

Makina luftarake e Kurorës që bën para

Në thelb, të gjitha komplotet në lidhje me Mbretëreshën e Anglisë kanë një farë meritë pasi kanë ndjekur paratë tek bankierët kryekomandues që krijuan Rezervën Federale të SHBA. Por ndryshe nga shumica e teorive të konspiracionit sugjerojnë, bankat rajonale të Rezervës Federale nuk janë fajtorët e vërtetë.

Fajtorët e vërtetë janë investitorët origjinalë në korporatat, të listuara më sipër, të cilët i shërbejnë ushtrisë gjatë të gjitha llojeve të luftërave – konflikteve fizike, luftës kibernetike dhe terrorizmit ekonomik.

Është pëlhura e ndërthurur e investimeve të korporatave mbështetëse të luftës që kanë krijuar një sistem që është i lidhur dhe i lidhur me Britaninë…dhe më pas me Romën.

Thjesht përmes shoqatës së familjeve mbretërore të botës, të cilët janë anëtarë të Kalorësve të Maltës, ju keni një komunitet të inteligjencës ekonomike që është një tregtim gjithëpërfshirës i brendshëm në një nivel ndërkombëtar.

Monarkitë duhet të mbrojnë interesat e tyre financiare dhe të kalojnë pasurinë te anëtarët e familjes së tyre. Kjo është arsyeja pse kaq shumë nga familjet më të pasura martohen – për ta mbajtur atë “të gjitha në familje”.

Njerëzit më të pasur dhe më të fuqishëm në botë i përkasin Kalorësve të Maltës, Urdhrit të Kuajve të Varrit të Shenjtë të Jeruzalemit, Urdhrit të Garterit, Kalorësve Teutonikë dhe urdhrave të tjerë që zotohen për besnikëri ndaj Kurorës Britanike dhe më pas ndaj Vatikanit. .

Nëse duam të zgjerojmë këndvështrimin, mund të shtojmë se Shoqëria e Jezusit, jezuitët, janë të përfshirë në të gjitha nivelet dhe kanë punuar pa u lodhur si ushtarë të Papës për të krijuar “rrjetin e spiunazhit të brendshëm” përfundimtar për Bankën e Vatikanit.

Lizzie zotëron gjithçka

Agjencitë Private të Inteligjencës Britanike
Mbretëria e Bashkuar ka shumë agjenci private të inteligjencës që janë të përkushtuara për mbledhjen, analizën dhe shfrytëzimin e informacionit për një fitim. Christopher Steele, autori i Dosjes Carter Page ishte një ish-spiun britanik, gjë që ju tregon natyrën joetike të “spiunimit britanik”.

Sixty3, Orbis Business International, Cambridge Analytica dhe shumë agjenci të tjera private britanike të inteligjencës shesin propagandën si inteligjencë.

Shpesh këto korporata kanë kontrata private me ushtrinë dhe qeverinë e SHBA-së dhe mbajnë leje sigurie të lartë sekrete me Shtetet e Bashkuara. Britania nuk e ka treguar veten si “spiunë të ndershëm” siç dëshmohet në gënjeshtrat e Irakut për “armët e shkatërrimit në masë” dhe dezinformatat aktuale britanike që vijnë nga Siria.

Rreth 56 miliardë dollarë amerikanë ose 70% e buxhetit të inteligjencës kombëtare prej 80 miliardë dollarësh të Shteteve të Bashkuara u caktua në vitin 2016 për sektorin privat.

Funksionet e kryera më parë nga Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA), Agjencia e Sigurisë Kombëtare (NSA) dhe agjenci të tjera të inteligjencës tani u janë dhënë korporatave private të inteligjencës britanike. Disa agjenci të spikatura britanike të inteligjencës që mbajnë kontrata ushtarake dhe qeveritare me Amerikën janë:

AEGIS (me bazë në Mbretërinë e Bashkuar)
Kubi i Zi (me bazë në Izrael dhe në Mbretërinë e Bashkuar)
Grupi i Riskut të Kontrollit (me bazë në Mbretërinë e Bashkuar)
Hakluyt & Company (me bazë në Mbretërinë e Bashkuar)
Oxford Analytica (me bazë në Mbretërinë e Bashkuar)
Serco Group PLC (me bazë në Mbretërinë e Bashkuar)

A mund t’i besojmë vërtet inteligjencës nga një vend që ka ofruar shumë herë inteligjencë të rreme? Ishte vetë inteligjenca britanike që spiunoi Trump nga selia e NSA në Fort Mead. “Më gënje një herë, turp të kesh. Më gënje dy herë, turp për mua.”

Kush e zotëron dhe drejton me të vërtetë Bankën e Anglisë?

Kur jezuitët u shtypën nga Papa në 1773, ata përdorën pushtetin e tyre të fshehtë mbi Anglinë për ta bërë familjen Rothschild të bëhej kujdestare e pasurisë së vjedhur të jezuitëve të Amerikës së Jugut në vend që ta depozitonin në Bankën e Vatikanit.

Ky veprim filloi një luftë bankare midis Vatikanit dhe jezuitëve të cilët përdorën familjen Rothschild si Bankën kundër Vatikanit. Rothschild-ët përfundimisht u bënë kujdestarët e thesarit të jezuitëve në TheCityofLondon.

Rothschild përdori Kompaninë Adhuruese të Mercers për të krijuar Bankën e Anglisë, e cila tani mbante pasurinë e jezuitëve të vjedhur nga Amerika e Jugut. Përpjekjet e Bankës së Anglisë u përqendruan në marrjen e TheCityofLondonUK nga kontrolli i Vatikanit.

Kalorësit e Maltës nuk kanë qenë kurrë të preferuarit e Urdhrit të Jezuitëve. Kjo urrejtje ndaj Kalorësve të Maltës u rrit edhe më tej në vitin 1768 kur kalorësit i larguan jezuitët nga ishulli i Maltës. Jezuitët kërkuan hakmarrjen e tyre një vit më vonë në 1798 duke përdorur Napoleonin.

Jezuitët nënshtruan Kalorësit e Maltës në të njëjtin vit dhe ky ishte fillimi i vërtetë i marrjes nën kontroll të TheCityofLondonUK, i cili ende sundohej fshehurazi nga Kalorësit e Maltës.

Nëse shikoni Drinin e Shën Gjonit ku bazohet Urdhri i Maltës, do të shihni se është streha e vjetër e Kalorësve Templarë në Angli që nga koha kur TheCityofLondonUK u bë një komb sovran.

Nëse shikoni një nga katër selitë më të fuqishme të Urdhrit të Maltës në Romë, do të shihni se Kodra Aventine është një tjetër vendstrehim i vjetër Templar, i cili ishte selia e tyre origjinale botërore.

Kontrolli i Bankës së Anglisë përmes Kompanisë Adhuruese të Mercers është ajo që kontrollon ekonominë globale. Ekonomia e SHBA-së kontrollohet plotësisht nga Mercers dhe Banka e Anglisë dhe ka qenë që nga viti 1868.

TheCityofLondonUK kontrollon ekonominë e SHBA përmes Institutit Mbretëror për Çështjet Ndërkombëtare i cili më pas kontrollon Këshillin për Marrëdhëniet me Jashtë (CFR). CFR ka vendosur politikën e jashtme të SHBA që nga fillimi i saj.

TheCityofLondonUK kontrollon atë që më pas kontrollon Rezervën Federale të Nju Jorkut, Bankën Botërore dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar. TheCityofLondonUK kontrollon politikën monetare të Thesarit të SHBA-së, e cila komandon të tre këto organizata globaliste përmes Fondit të Stabilizimit të Shkëmbimeve.

Kontrolli Perandorak i Amerikës nga Mbretëresha Lizzy

Kurora Britanike dhe Kompania Britanike e Indisë Lindore nuk janë larguar kurrë nga Amerika, dhe në fakt, Agjentët e Kurorës ende bëjnë biznesin e tyre deri më sot.

Ata kanë një kontroll të vdekjes në ekonominë e SHBA. Nga menaxhimi i të dhënave, te bankat e korporatave, te heqja e burimeve amerikane të gazit, uraniumit, arit dhe çdo aseti tjetër të vlefshëm në Shtetet e Bashkuara, pasuria amerikane ushqehet drejtpërdrejt në Britani, Bankën e Anglisë, TheCityofLondonUK dhe përfundimisht në Monarkia Britanike – vetë Mbretëresha Elizabeth II.

Mekanizmi i korporatës amerikane për pasurimin e vazhdueshëm të Kurorës Britanike është i njëjti që përdoret për shitjen e korporatave të Republikës Amerikane: lobistët e korporatave që kontrollojnë Kongresin, pagesa e korporatave përmes degës ekzekutive (Departamenti i Shtetit, etj. ), dhe Shërbimin e Lartë Ekzekutiv (SES) për të ruajtur status quo-në burokratike që i shet korporatizmit global në çdo hap me kontrata pa ofertë dhe miqësi që tregon qartë se ne jemi subjekte të Monarkisë Britanike.

Shërbimi i Lartë Ekzekutiv fshihet në pamje të qartë, por vepron në një mënyrë që përputhet me qëllimet imperialiste të Serco dhe korporatave të tjera të shumta si British Petroleum, Shell, ICAP, British American Tobacco, SABMiller, American Standard Life, Rio Tinto dhe Ixstrata ndër shumë të tjera.

Historia e agjentëve të kurorës

Agjencia e Kurorës ishte një organ administrativ i Perandorisë Britanike, i ndryshëm nga Komisioni i Shërbimit Civil të Britanisë ose administrata qeveritare e njësisë kombëtare në të cilën vepronte.

Këto ndërmarrje u mbikëqyrën nga viti 1833 deri në 1974 nga Zyra e Agjentëve të Kurorës në Londër, që më pas u quajtën Agjentët e Kurorës për Qeveritë dhe Administratën e Jashtme. Crown Agents for Overseas Governments and Administrations Ltd u bë një kompani private e kufizuar që ofron shërbime zhvillimi në 1996.

Agjencitë e Kurorës raportuan nominalisht drejtpërdrejt në (dhe ishin në pronësi të plotë) të Kurorës, por në praktikë, raportuan në Zyrën e Agjencisë së Kurorës në Londër, pra e pavarur nga Zyra Koloniale.

Kjo zyrë u bë, në fund të shekullit të 19-të, agjenti i vetëm zyrtar tregtar dhe financiar britanik i të gjitha protektorateve britanike dhe kolonive të kurorës.

Zyra Koloniale zbatoi një politikë të përdorimit të vetëm të agjencive të kurorës për të gjitha blerjet e mallrave për përdorim qeveritar, duke krijuar një monopol virtual mbi furnizimin me pakicë të qeverisë brenda kolonive të Perandorisë Britanike.

Agjencitë e Kurorës u bënë gjithashtu institucione financiare, duke furnizuar kapital, rrugë për investime dhe pensione për të gjitha punët publike dhe qeverinë në kolonitë e varura britanike.

A është madje e arsyeshme të besohet se pas Revolucionit Amerikan, kompanitë amerikane nuk vazhduan të bënin biznes me këto kompani kurorë për burime, mallra dhe shërbime? Jeta vazhdoi.

Agjencitë e Kurorës e gjurmojnë themelimin e tyre në kohën e Perandorisë Britanike dhe në 1833 qeveria britanike, e shkëputur nga Zyra Koloniale si një zyrë financimi, dyqanesh, transporti dhe zhvillimi.

Historianët kanë argumentuar se agjencitë e kurorës, organizatat e të cilave vepronin në të gjithë Perandorinë Britanike në fund të shekullit të 19-të dhe në fillim të shekullit të 20-të, ishin administratorët de facto të kolonive britanike.

Agjencitë e Kurorës zotëronin fuqitë qeveritare përmes një labirinti të territoreve britanike, protektorateve, varësive, mandateve dhe kolonive të kurorës që përbënin Perandorinë Britanike të fundit të shekullit të 19-të.

Pas kësaj, mandati i tyre u reduktua në koloni “të varura” (shumica e Afrikës Britanike, Indisë dhe Indeve Perëndimore), por atyre iu dhanë pothuajse të drejta monopole mbi financat dhe furnizimin e prodhimeve jo lokale për çdo përdorim publik ose qeveritar.

Me shpërbërjen e Perandorisë Britanike, shumë prej këtyre agjencive u rikthyen në kontroll nga qeveritë e tyre përkatëse, u bënë pjesë e qeverisë britanike ose u bënë organizata joqeveritare (OJQ).

Mjeti i fshehtë i përmbysjes së rendit të ri botëror: OJQ-të

Qeveria britanike inkorporoi Agjencinë e Kurorës si një korporatë të mandatuar nga qeveria e lidhur me Ministrin e Zhvillimit të Jashtëm, të quajtur Agjentët e Kurorës për Qeveritë dhe Administratën e Jashtme. Në vitin 1997, Crown Agency u privatizua.

Si një kompani private e kufizuar, CAOGA ka një sërë kontratash për të ofruar shërbime qeveritare ose paraqeveritare në të gjithë botën. Edhe pse këto organizata u “privatizuan” në letër, pushteti në përgjithësi nuk u zhvendos, ai thjesht u transformua në aksione aksionere dhe borde drejtuese.

Termi “Golden Share” u zhvillua për të përshkruar të drejta të veçanta që i jepeshin Mbretëreshës në një shoqëri aksionare që i dha asaj të drejta të veçanta preferenciale mbi votën dhe shpërndarjen e fitimit – dhe kështu kontrollin përfundimtar – siç kishte ajo më parë.

Ndërsa privatizimi lejoi më shumë aksionarë, Mbretëresha në përgjithësi vazhdoi të kontrollonte votat dhe shpërndarjen e fitimit në disproporcion të egër me pjesën e saj të vetme të votimit prej 10 pence (Golden Share) në kompaninë mega minerare Rio Tinto PLC, për shembull.

Për më tepër, sa herë që dikush sheh se anëtarët mbretërorë britanikë popullojnë bordin e drejtorëve të një kompanie, mos harroni se këta janë njerëz që u betuan për besnikëri së pari Mbretëreshës, së dyti kompania.

Kategoria ligjore e agjencive të kurorës ekziston ende në disa vende të ish-Perandorisë Britanike.

Në shumicën e vendeve, këto janë zëvendësuar nga agjencitë qeveritare, kompanitë e kontrolluara nga shteti dhe (në pjesë të Commonwealth) Crown Corporations. Kanadaja dhe Zelanda e Re ruajnë kategorinë e subjekteve të menaxhuara ose në pronësi të qeverisë të quajtur Crown Agencies.

Crown Agents International

Crown Agents International (CAI) është një kompani ndërkombëtare zhvillimi që punon me qeveritë, agjencitë e ndihmës, OJQ-të dhe kompanitë në afro 100 vende.

Nëpërmjet konsulencës, menaxhimit të zinxhirit të furnizimit dhe shërbimeve financiare, ato ndihmojnë vendet të rrisin ekonomitë e tyre, të forcojnë sistemet e tyre shëndetësore dhe të përmirësojnë menaxhimin financiar.

CAI ka selinë në Sutton, Surrey, por ka një rrjet të krijuar zyrash ndërkombëtare, zyrash projektesh ose përfaqësuesish në 40 vende.

CAI është një nga ekspertët kryesorë në botë në prokurimin publik dhe menaxhimin e zinxhirit të furnizimit dhe ata ofrojnë shërbime financiare për të lehtësuar zhvillimin, duke u fokusuar në pagesat ndërkombëtare dhe menaxhimin e parave të gatshme, financimin e tregtisë dhe menaxhimin e investimeve për donatorët, OJQ-të dhe institucionet financiare.

Crown Agents USA Inc.

Përshkrimet e mëposhtme të korporatës, Crown Agents USA Inc., janë marrë nga faqja e tyre e internetit, e gjetur në: CrownAgents.com.

Historia jonë fillon në vitet 1700, kur administratat koloniale punësuan agjentë për të rekrutuar njerëz dhe për të blerë dhe dërguar furnizime për kolonitë. Disa agjentë ishin autorizuar për të menaxhuar grantet e Thesarit Britanik dhe ata ishin bërë të njohur (jo zyrtarisht) si agjentë të kurorës.

Më 1 Prill 1833, qeveria britanike emëroi agjentët e parë të përbashkët për kolonitë e kurorës, George Baillie dhe Edward Barnard. Megjithëse të emëruar nga Thesari Britanik, Agjentët e Përbashkët të Përgjithshëm ishin përgjegjës vetëm para guvernatorëve të 13 kolonive të kurorës të cilave u shërbenin. Ata menaxhuan grante, ngritën kapital, rekrutuan personel dhe dërguan furnizime për klientët e tyre.

Që nga inkorporimi ynë në Shtetet e Bashkuara, ne kemi ofruar shërbime të asistencës teknike dhe mbështetje për agjencitë qeveritare të SHBA-së, duke përfshirë Agjencinë e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), Korporatën e Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), Departamentin e Shtetit (DOS), Departamentin e Mbrojtjes (DOD), dhe Agjencia e Tregtisë dhe Zhvillimit të Shteteve të Bashkuara (USTDA).

Ne jemi një kompani ndërkombëtare zhvillimi që bashkëpunojmë me qeveritë, agjencitë e ndihmës, OJQ-të dhe kompanitë në afro 100 vende. Ne ndihmojmë vendet të rrisin ekonomitë e tyre, të forcojnë sistemet e tyre shëndetësore dhe të përmirësojnë menaxhimin financiar. Ne kemi zyra të përhershme në 22 vende dhe prezencë në 18 të tjera përmes zyrave dhe përfaqësuesve tanë të projektit.

Ne jemi një kompani e kufizuar në pronësi të një fondacioni jofitimprurës. Crown Agents Foundation është aksioneri ynë i vetëm dhe mbikëqyr etikën dhe aktivitetet tona. Bordi i Agjentëve të Kurorës është përgjegjës për qeverisjen e korporatës së kompanisë. Ne u themeluam në 1833 dhe operuam si një korporatë ligjore britanike për shumë vite përpara se të privatizohej në 1997.

Kontratat me USAID-in

Si partner zbatues i USAID-it, Crown Agents USA Inc. ofron ekspertizë në fushat e prokurimit, menaxhimit të financave publike, logjistikës, forcimit të sistemeve shëndetësore, zhvillimit të sektorit privat, monitorimit dhe vlerësimit dhe bujqësisë.

Këtu është një listë e kontratave që Crown Agents USA Inc. ka me Amerikën që vetë amerikanët mund t’i përmbushin lehtësisht:

Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) kontrakton:

• Në mbarë botën: Menaxhimi i Financave Publike IDIQ, 2012-2017 (700 milionë dollarë)

Për shembull, këtu janë tre kontrata të Crown Agents USA Inc. me USAID të lidhura me këtë kontratë të vetme “Dorëzimi i Pacaktuar, Sasi e Pacaktuar” e USAID-it për Menaxhimin e Financave Publike (Lexo: një çek bosh):

Crown Agents USA Inc. Profili i Kontraktimit të Shitësit Federal të Uashington DC[1]

AIDOAAI1200038 23,7 milionë dollarë[2]

AIDOAAI1200038-AID391TO1500001 6,6 milion dollarë[3]

AIDOAAI1200038-AIDOAATO1400007 19 milion dollarë[4]

Në mbarë botën: Sistemi i Menaxhimit të Zinxhirit të Furnizimit 2005-2015
Në mbarë botën: Mbështetja e Programit Special Fermer to Farmer 2008-2014
Në mbarë botën: USAID – Deliver I & II Project, 2006-2015
Në mbarë botën: Vlerësimi i Zhvillimit të Zinxhirit të Vlerës së Agrobiznesit dhe Bujqësisë 2010-2014
Në mbarë botën: Puna e Njohurive Bujqësore dhe Mbështetjes së Programit, 2010-2015
Në mbarë botën: Analiza ekonomike e klimës për zhvillim, investime dhe qëndrueshmëri 2014
Në mbarë botën: Iniciativa për Rritjen e Biznesit, 2006-2011
Në mbarë botën: Evaluation Services IQC, 2010-2015, nënkontraktor për AMEX International
Në mbarë botën: Bazat makroekonomike për rritje IQC, 2011-2016
Në mbarë botën: Politika, Planifikimi dhe Mësimi-Të nxënit, Vlerësimi dhe Kërkimi 2015-2020,
Në mbarë botën: Sundimi i Ligjit IQC, 2013-2015, nënkontraktor i Democracy International
Në mbarë botën: të ardhurat bujqësore rurale dhe mjedisi i qëndrueshëm 2004-2015
Afrika: Spërkatja e mbetur e brendshme I dhe II IQC, 2006-2012
Afrikë (vendet COMESA + Tanzani): Mbështetje për Aktivitetet e Sigurisë Ushqimore
Azia dhe Lindja e Mesme: Projekti i praktikave më të mira të rritjes së Azisë dhe Lindjes së Mesme
Bangladesh: Feed the Future Design and Initiation Project, 2012-2014
Bangladeshi: Aktiviteti i Lehtësisë Tregtare, 2013 – 2018, nënkontraktor i IBI International
Bangladesh, Haiti, Ruanda, Tanzania, Uganda, SHBA: Feed the Future System 2011-2013
Egjipt: Asistencë Teknike për Reformën e Politikave II, 2006-2009, nënkontraktor për Bearingpoint
El Salvador: Qasja në Programin e Shërbimeve Financiare, 2011-2014
Etiopi: Projekti i Rinovimit dhe Koordinimit të Qendrës Shëndetësore, 2006-2009
Etiopi: Programi i Rritjes së Bujqësisë – Zhvillimi i Agrobiznesit dhe Tregut 2011-2016,
Guatemala: Projekti i Politikave dhe Mbështetjes Rregullatore për Rritjen Ekonomike, 2011-2015
Liberi: Programi i Prokurimit të Pajisjeve të Aeroportit Ndërkombëtar Roberts 2008-2010
Malavi: Shpërndarja kombëtare dhe menaxhimi i rrjetave të trajtuara me insekticide jetëgjatë në objektet e shëndetit publik në shkallë kombëtare në Malawi, 2011-2015
Nigeri: Programi i Zgjeruar i Tregtisë dhe Transportit të Nigerisë, 2012-2016
Pakistan: Mbështetje për Aktivitetin e Privatizimit 2014
Ruanda: Rritja bujqësore e drejtuar nga sektori privat 2014-2019
Tanzania: Byroja e Strategjive për Parandalimin e Korrupsionit, 2007
Tanzania: Zinxhiri i Vlerave Staples 2011-2016
Turkmenistan: Programi i Teknologjisë Bujqësore, 2012-2015
Zambia: Programi i Prodhimit, Financave dhe Teknologjisë së Përmirësuar Plus, 2012-2016

Kontratat e Korporatës së Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC):

Gana: Projekti i Shërbimeve të Vlerësimit të Menaxhimit Financiar dhe Prokurimit, 2005-2006
Honduras: Mbikëqyrja e Prokurimit/Shërbimet Këshillimore, 2006-2011
Kenia: Programi i Pragut të MCC Kenia, 2007-2009
Mongoli: Shërbimet e Agjentit të Prokurimit, 2008-2013
Marok: Agjent i Shërbimeve të Prokurimit dhe Këshilltar i Mbikëqyrjes së Prokurimit, 2009-2014
Namibia: Shërbimet e Agjentit të Prokurimit, 2009-2010
Tanzani: Shërbimet e Agjentit të Prokurimit dhe Shërbimet Këshillimore të Mbikëqyrjes, 2008-2014

Kontratat e Departamentit të Shtetit (DoS):

Byroja e Çështjeve të Hemisferës Perëndimore për Vlerësimin e Ndikimit për Qendrat e Zhvillimit të Biznesit të Vogël, 2012-2015
Lindja e Mesme, Afrika dhe Azia: Vlerësimi i Ndikimit për Inovacionin Global përmes Iniciativës së Shkencës dhe Teknologjisë, 2012-2013
Iniciativa për Ndërtesat e Qëndrueshme, 2012-2013
Vlerësimi i Programeve Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit për Krimin Ndërkombëtar dhe Sundimin e Ligjit në Federatën Ruse, 2012-2013
Byroja e Çështjeve Ekonomike dhe Biznesit M dhe V e Programeve, Projekteve dhe Aktiviteteve të Byrosë Fondet e Bioteknologjisë Bujqësore, 2012-2013
Zyra për heqjen dhe zvogëlimin e armëve, Byroja për vlerësimin e programit të çështjeve ushtarake politike, Ballkan, 2012-2013
Zyra e Cilësisë së Mjedisit dhe Çështjeve Ndërkufitare Vlerësimi i Programit Mercury, 2013-2014
Vlerësimi i Dialogut Nexus mbi Zgjidhjet e Infrastrukturës Ujore, 2014-2015
El Salvador dhe Meksikë: Byroja e Çështjeve të Hemisferës Perëndimore për Vlerësimin e Ndikimit për Qendrat e Zhvillimit të Biznesit të Vogël, 2012-2015

Kontratat e Departamentit të Mbrojtjes (DoD) dhe Agjencisë së Tregtisë dhe Zhvillimit të Shteteve të Bashkuara (USTDA):

Vietnam: Projekti i Doganave Kombëtare të Njësisë së Vetme të USTDA, 2012
Global: Kontrata e Integrimit për Reduktimin e Kërcënimeve Bashkëpunuese të DOD II IDIQ, nënkontraktor për Raytheon, 2011-2016
Botsvana: Shërbimet Këshillimore të Prokurimit USTDA për Ministrinë e Mineraleve, Energjisë dhe Burimeve Ujore, 2015
Kontrolli britanik i pasurimit amerikan të uraniumit

Një tjetër korporatë britanike që ka marrë nën kontroll tregun e pasurimit të uraniumit në Amerikë është Grupi URENCO që ka shkuar në ekstreme të mëdha për të fshehur faktin se Britania, Holanda dhe Gjermania zotërojnë dhe drejtojnë fabrikën më të madhe të uraniumit në Amerikë.

Grupi URENCO është një kompani e karburanteve bërthamore që operon disa impiante pasurimi të uraniumit në Gjermani, Holandë, Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Ajo furnizon stacionet e energjisë bërthamore në rreth 15 vende dhe ka një pjesë 29% të tregut global për shërbimet e pasurimit në 2011. URENCO përdor teknologjinë e pasurimit të centrifugës në New Mexico të subvencionuar nga taksapaguesit amerikanë.

Në korrik 2012, u raportua se po kërkohej një shitje e interesave qeveritare të URENCO.

URENCO, me seli në Stoke Poges në Buckinghamshire dhe e regjistruar në MB, është një e treta në pronësi të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, një e treta nga qeveria holandeze, pjesa tjetër nga dy shoqëri kryesore gjermane, E.ON dhe RWE (një e gjashta secila).

URENCO zotëron gjithashtu 50% të interesit në Enrichment Technology Company (ETC), një kompani në pronësi të përbashkët me Areva.

ETC ofron shërbime të projektimit të impianteve të pasurimit dhe teknologjisë së centrifugës së gazit për impiantet e pasurimit përmes filialeve të saj në MB (Capenhurst), Gjermani (Gronau dhe Jülich), Holandë (Almelo), Francë (Tricastin) dhe SHBA (Eunice, New Mexico ).

URENCO SHBA

Në njëfarë mënyre, kompania URENCO në pronësi britanike e ka të mbyllur tregun e uraniumit në Amerikë. E vendosur në Nju Meksikën juglindore, objekti URENCO USA filloi funksionimin më 11 qershor 2010. URENCO USA është objekti i parë pasurues që ndërtohet në Shtetet e Bashkuara në 30 vjet dhe i pari që përdor ndonjëherë teknologjinë e pasurimit të centrifugës.

URENCO përdor objektin kombëtar të pasurimit të SHBA (NEF) si impiantin e tij për pasurimin e uraniumit në Eunice, New Mexico. NEF operohet nga Louisiana Energy Services (LES), i cili nga ana tjetër është në pronësi të Grupit URENCO, vetëm për t’u siguruar që duket si një kompani amerikane.

Vini re se pronësia e hollësishme e këtij objekti fsheh se kush e zotëron dhe përfiton nga ky objekt. Vendet e huaja përfitojnë drejtpërdrejt nga fitimet pasi taksapaguesit amerikanë paguajnë dy të tretat e kostos së ndërtimit të tij.

Që nga ceremonia e përkushtimit në tetor 2008, kompania është rritur në 236 punonjës me një listë pagash vjetore prej 23 milionë USD. Me kapacitet të plotë, NEF mund të sigurojë 50% të kërkesës aktuale për uranium të pasuruar për termocentralet civile bërthamore në SHBA. NEF filloi funksionimin në qershor 2010.

Buxheti fillestar i propozuar ishte 1.5 miliardë dollarë, por ky u rrit në 3 miliardë dollarë për një strukturë të zgjeruar të aftë për 5.9 milion SWU me kapacitet të plotë.

Objekti i Pasurimit të URENCO USA në New Mexico

URENCO e Korruptuar

Në vitet 1970, Dr. Abdul Qadeer Khan, i cili punonte për një nënkontraktor të URENCO në Almelo, solli vizatime të vjedhura të centrifugave të operuara nga URENCO në Pakistan.

Në fillim të vitit 1974, Dr. Khan iu bashkua programit të pasurimit të uraniumit dhe, brenda një periudhe të shkurtër kohe, krijoi një strukturë shumë të avancuar pasurimi të uraniumit pranë Islamabadit.

Në maj 1985, Këshilli i Kombeve të Bashkuara për Namibinë vendosi të ndërmarrë veprime ligjore kundër URENCO për shkeljen e Dekretit të UNCN Nr. Namibia.

Sipas Greenpeace, URENCO ka një kontratë të qëndrueshme me Rusinë për asgjësimin e mbetjeve radioaktive. Në realitet, këto kontrata nuk kanë të bëjnë me asgjësimin e mbetjeve, por me shitjen e bishtave të uraniumit të varfëruar, të cilat ri-pasurohen në ekuivalent uraniumi natyror. Si pasuruesja, Rusia do të ishte pronare e çdo mbetje radioaktive që rezulton nga ky proces.

Në mars të vitit 2009, pati protesta për ngarkesën më të madhe ndonjëherë të heksafluoridit të uraniumit të varfëruar që transportohej nga Gjermania në qytetin siberian Seversk.

Shitja me pakicë e British Petroleum në SHBA

BP gjithashtu mund të përfaqësojë “piratët britanikë” nëse shikoni rekordin e një kompanie që lulëzon në Amerikë, shtëpia e kompanive më të mëdha të naftës në botë dhe që ndot dhe shkatërron mjedisin në një vend ku ata nuk jetojnë. BP ka një rekord të dobët sigurie dhe duket se ata thjesht nuk kujdesen për ekosistemin e Amerikës.

Këta piratë britanikë, së bashku me Shell, e kanë zhveshur Amerikën në çdo mënyrë në lidhje me naftën, nga shpimi deri te pikat e karburantit.

Nga Nju Jorku në San Francisko, British Petroleum ka një rrjet stacionesh me pakicë që u ofrojnë amerikanëve karburante, lubrifikantë dhe produkte të tjera thelbësore për transportin modern.

Prania e kompanisë me pakicë në mbarë vendin përfshin mbi 7,100 pika karburanti të markës BP dhe ARCO, së bashku me afër 1,000 dyqane komoditeti.

Në vitin 2016, BP u dërgoi klientëve të saj amerikanë 7.3 miliardë gallon karburant të markës BP. Segmenti operativ në rrjedhën e sipërme të BP përfshin prodhimin nga zona e Gjirit Prudhoe në Alaskë dhe katër platforma prodhimi në Gjirin e Meksikës në ujërat e thella, ku BP është qiramarrësi kryesor.

Në vitin 2016, BP prodhonte 676,000 fuçi naftë në ditë, duke e bërë kompaninë një nga prodhuesit më të mëdhenj të naftës dhe gazit natyror në Amerikë.

Si është e mundur në Amerikë që agjencitë qeveritare të SHBA-së lejojnë pushtimin britanik të tokës, ujërave dhe rrugëve tona.

Nuk ka asnjë arsye që të drejtat e naftës në SHBA të shkojnë në një vend të huaj për përfitimin e tyre. Nafta amerikane duhet të përpunohet dhe të shitet nga kompanitë amerikane dhe jo të shtohet në portofolin e Mbretëreshës së Anglisë.

Krimet e PB

BP PLC është kompania përgjegjëse për derdhjen e naftës në Deepwater Horizon 2010. BP pagoi një rekord prej 20.8 miliardë dollarë për qeverinë amerikane për të mbuluar dëmet e shkaktuara nga fatkeqësia.

Konsiderohet si vendbanimi më i madh me një entitet të vetëm në historinë amerikane. Përveç kësaj zgjidhjeje, BP ka shpenzuar 28 miliardë dollarë të raportuar për pastrimin dhe kompensimin për neglizhencën e tyre kriminale.

Fatkeqësia e Deepwater Horizon konsiderohet nga shumë njerëz si derdhja më e keqe e naftës në historinë e SHBA.

Derdhja ndodhi kur një platformë nafte në det të hapur shpërtheu në Gjirin e Meksikës, duke hedhur 4.9 milionë fuçi naftë në ujërat përreth. Shpërthimi vrau 11 njerëz dhe shkatërroi jetën e egër detare në zonë.

BP u zbulua se ishte në neglizhencë të madhe për mos testimin e masës së vetme të sigurisë që kishte në dispozicion për aksidentet e shpimit në ujë të thellë. BP vazhdoi të gënjejë për papërgatitjen e tyre dhe mbulimin kriminal.

Njolla masive e naftës ekziston ende dhe ende nuk është menaxhuar apo pastruar siç duhet. Amerika nuk do të shërohet kurrë plotësisht nga kjo fatkeqësi. Pakujdesia e BP (British Pirates) për fitimet bruto i kushtoi Amerikës më shumë sesa mund të rikuperohen paratë.

Kompania e naftës Shell

Shell Oil Company është degë me bazë në Shtetet e Bashkuara në pronësi të plotë të Royal Dutch Shell, një kompani shumëkombëshe nafte me origjinë anglo-holandeze, e cila është ndër kompanitë më të mëdha të naftës në botë. Shell Oil është tërësisht në pronësi të interesave britanike.

Përafërsisht 22,000 punonjës të Shell janë të vendosur në SHBA. Selia qendrore e SHBA është në Hjuston, Teksas. Shell Oil Company, duke përfshirë kompanitë e saj të konsoliduara dhe pjesën e saj në kompanitë e kapitalit, është një nga prodhuesit më të mëdhenj të naftës dhe gazit natyror në Amerikë, tregtarët e gazit natyror, tregtarët e benzinës dhe prodhuesit petrokimikë.

Shell është lideri i tregut përmes rreth 25,000 stacioneve të benzinës të markës Shell në SHBA, të cilat shërbejnë gjithashtu si prania më e dukshme publike e Shell. Në pikat e saj të benzinës Shell ofron karburant dizel, benzinë ​​dhe LPG.

Shell Oil Company ishte një partner 50/50 me kompaninë e naftës në pronësi të S.A. Aramco në Motiva Enterprises, një ndërmarrje e përbashkët rafinimi dhe marketingu që zotëron dhe operon tre rafineri të naftës në Bregun e Gjirit të Shteteve të Bashkuara.

Produktet e Shell përfshijnë vajrat, karburantet dhe shërbimet e makinave, si dhe kërkimin, prodhimin dhe rafinimin e produkteve të naftës. Rafineria e naftës Shell në Martinez, Kaliforni, rafineria e parë e Shell në Shtetet e Bashkuara, furnizon stacionet Shell dhe Texaco në Perëndim dhe Midwest.

Pasi Texaco u bashkua me Chevron në 2001, Shell bleu aksionet e Texaco në sipërmarrjet e përbashkëta. Në vitin 2002, Shell filloi konvertimin e këtyre stacioneve Texaco në markën Shell, një proces që do të përfundonte në qershor 2004 dhe u quajt “iniciativa më e madhe e ri-markës me pakicë në historinë e biznesit amerikan”.

Krimet e Shell

Rafineria Shell Puget Sound, Anacortes, Uashington, u gjobit me 291,000 dollarë nga 2006 në 2010 për shkelje të Aktit të Ajrit të Pastër duke e bërë atë shkelësin e dytë më të gjobitur në Paqësorin Veriperëndimor. Që nga viti 2011, ajo u rendit si “shkelës me përparësi të lartë” që nga viti 2008.

Në vitin 2008, kundër kompanisë Shell Oil u ngrit një padi për shkelje të ligjit për ajër të pastër. Objekti i Shell Deer Park, 20 milje në lindje të Hjustonit, ishte rafineria e tetë më e madhe e naftës në vend dhe një nga prodhuesit më të mëdhenj petrokimikë në botë.

Objekti ishte gjithashtu burimi i dytë më i madh i ndotjes së ajrit në qarkun Harris, i cili renditej ndër më të ulëtit në vend në disa matje të cilësisë së ajrit.

Midis 1978 dhe 1995, Shell Oil prodhoi tuba polibutileni, të cilët gërryhen kur ekspozohen ndaj klorit. Një padi kolektive u ngrit në vitin 1995 kundër Shell Oil kur tubat e polibutilenit shkaktuan përmbytje në shumë familje në SHBA dhe Kanada.

Marrëveshja kërkonte që Shell Oil të paguante për riinstalimin e tubacioneve për miliona shtëpi për pretendimet e paraqitura deri në maj 2009.

British American Tobacco

British American Tobacco plc (BAT) është një kompani shumëkombëshe britanike e duhanit me seli në Londër. Është kompania më e madhe publike e duhanit në botë. BAT ka një listim parësor në bursën e Londrës.

BAT ka një pozicion udhëheqës në treg në mbi 50 vende dhe operon në rreth 180 vende. Katër markat e saj më të shitura janë marka e saj vendase Dunhill dhe markat amerikane Lucky Strike, Kent dhe Pall Mall, të tjera në tregjet e kompanisë përfshijnë Benson & Hedges dhe Rothmans.

Kompania u formua në vitin 1902, kur Imperial Tobacco Company e Mbretërisë së Bashkuar dhe Kompania Amerikane e Tobacco e Shteteve të Bashkuara ranë dakord të formojnë një sipërmarrje të përbashkët, British-American Tobacco Company Ltd. Në vitin 1911, Kompania Amerikane e Tobacco-s shiti pjesën e saj të kompanisë .

Imperial Tobacco zvogëloi gradualisht aksionet e saj, por vetëm në vitin 1980 ajo hoqi interesat e saj të mbetura në kompani.

Në korrik 2004, biznesi amerikan i British American Tobacco (Brown & Williamson) u kombinua me atë të R. J. Reynolds Tobacco Company (R. J. Reynolds), nën emrin R. J. Reynolds.

R. J. Reynolds dhe Brown & Williamson ishin kompanitë e duhanit në SHBA të renditjes së dytë dhe të tretë përpara kombinimit. Kur u bashkuan, R. J. Reynolds u bë një degë e Reynolds American, me BAT që mbante një aksion prej 42%.

Në vitin 2017, BAT bleu 57.8 për qind të mbetur të prodhuesit amerikan të cigareve Reynolds American në një blerje prej 49.4 miliardë dollarësh që do të krijonte kompaninë më të madhe të duhanit të listuar në botë me marka duke përfshirë Newport, Lucky Strike dhe Pall Mall.

Mbi gjashtë milionë njerëz në mbarë botën vdesin nga duhani çdo vit. Britanikët nuk duket se e kanë parasysh që kjo industri vret më shumë njerëz në vit sesa të gjitha luftërat së bashku. Nuk ka pasur asnjë padi kolektive kundër BAT në MB.

ICAP – Ndërmjetësi më i madh në botë i Interdealers

ICAP ishte ndërmjetësi më i madh në botë për tregtimin jashtë-counter (OTC).

Në vitin 2016, ICAP ia shiti biznesin e saj global të ndërmjetësimit firmës britanike të brokerimit Tullett Prebon, e cila mbajti markën “ICAP” dhe ICAP riemërtoi pjesën e mbetur, jo broker të biznesit si NEX Group.

ICAP kishte vëllim ditor të transaksioneve prej më shumë se 2.3 trilion dollarë në 50 lokacione në 32 vende dhe ofronte si sisteme brokerimi të drejtuara nga zëri ashtu edhe ato elektronike plus shërbime post-tregtare.

Ai ofroi brokerim me shumicë për një sërë normash interesi, derivativë kredie, mallra, këmbim valutor, tregje në zhvillim, aksione dhe derivativë të kapitalit.

Më shumë se 40 për qind e tregtimit të saj u zhvillua në dy platformat e saj të tregtimit elektronik, BrokerTec dhe EBS, të cilat u bashkuan për t’u bërë EBS BrokerTec.

ICAP ofron një sërë produktesh dhe shërbimesh financiare OTC (over-the-counter) në energji, këmbim valutor, norma interesi, kredi dhe tregje dhe indekse të kapitalit.

Për secilën prej këtyre klasave të aktiveve, aftësia elektronike e ICAP-it u jep klientëve zgjedhjen për të vendosur çmimet dhe për të kryer transaksione në mënyrë elektronike, drejtpërdrejt nëpërmjet një prej sistemeve elektronike të tregtimit të ICAP-it, ose të angazhohen me ndërmjetës për të identifikuar dhe ndihmuar në negocimin e tregtisë.

Sipas Raportit Vjetor 2013. Vëllimi i saj i ndërmjetësimit elektronik për vitin 2013 arriti në 728.3 miliardë dollarë.

ICAP bëhet TP ICAP

TP ICAP plc është një firmë globale e ndërmjetësve profesionistë që operon në tregjet financiare, të energjisë dhe të mallrave në botë. Është e listuar në bursën e Londrës dhe është një përbërës i Indeksit FTSE 250.

Në nëntor 2015, kompania ra dakord për kushtet me ICAP (tani i njohur si NEX Group) për të blerë biznesin e tyre global hibrid të ndërmjetësimit të zërit dhe informacionit. Duke përdorur emrin e biznesit të blerë, kompania ndryshoi emrin e saj nga Tullett Prebon plc në TP ICAP plc më 30 dhjetor 2016.

Krimet e ICAP

Më 25 shtator 2013, ICAP u gjobit me një total prej 87 milionë dollarësh, duke përfshirë një shlyerje prej 65 milionë dollarësh me Komisionin e Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave (CFTC) dhe një zgjidhje prej 22 milionë dollarësh me Autoritetin e Sjelljes Financiare të Britanisë si pjesë e një hetimi për manipulimin e LIBOR. norma standarde e interesit.

Gjoba e ICAP-it ishte përveç pagesave të paguara nga huadhënësit britanikë Barclays dhe Banka Mbretërore e Skocisë, si dhe UBS, e Zvicrës, prej 2.5 miliardë dollarësh të kombinuar në lidhje me skandalin LIBOR. ICAP ishte ndërmjetësi i parë ndërtregtar i gjobitur për manipulimin e Libor.

Në qershor 2014 ICAP mori një ankesë antitrust nga krahu antitrust i BE-së, duke pretenduar se ka ndihmuar një kartel për të manipuluar jen Libor.

Ankesa pretendonte se “ICAP veproi si lehtësues për shkeljet e ligjit të konkurrencës të BE nga disa banka në lidhje me jen Libor për periudha të izoluara midis 2007 dhe 2010”.

MB dhe Silicon Valley

MB është destinacioni kryesor evropian për investitorët e Silicon Valley, me kompanitë britanike të teknologjisë që mbledhin më shumë kapital sipërmarrës nga VC-të e zonës së Bay se çdo vend tjetër evropian.

Sipas të dhënave të investimeve të publikuara nga London & Partners, gjatë pesë viteve të fundit kompanitë e teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar kanë marrë më shumë investime kapitale nga investitorët e Bregut Perëndimor sesa Franca, Gjermania dhe Irlanda së bashku.

Investitorët e Silicon Valley vazhdojnë të derdhin shuma të mëdha parash në kompanitë e teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar pavarësisht Brexit-it, me 2017-ën që tashmë ka parë një rekord prej 1.13 miliardë dollarësh të mbledhur që nga fillimi i vitit.

Gjetjet janë publikuar për të shënuar fillimin e Silicon Valley Comes në MB, një seri ngjarjesh njëjavore që bashkon figurat kryesore nga zona e Gjirit dhe skenat e teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar.

Analiza e mëtejshme e të dhënave të investimeve zbulon se kompanitë e teknologjisë londineze morën shumicën e investimeve të kapitalit sipërmarrës nga zona e Gjirit, duke zënë mbi 90% (1.04 miliardë dollarë) të shumës totale të mbledhur nga kompanitë e teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar këtë vit.

Gjatë pesë viteve të fundit, firmat e teknologjisë londineze kanë mbledhur gjithashtu shumë më shumë kapital (2.5 miliardë dollarë) sesa homologët e tyre evropianë.

Tregu i lulëzuar i VC në Londër është rritur nga numri i kompanive të njëbrirëshit me bazë në kryeqytet, me kërkime të veçanta nga firma e investimeve GP Bullhound që zbulon se Londra është shtëpia e më shumë njëbrirëshve se çdo qytet tjetër evropian.

Një analizë e re e raportit të saj Titans of Tech 2017 zbuloi se Londra përbën pothuajse një të tretën e të gjithë njëbrirëshve në Evropë. Me 17 nga 53 njëbrirësh të themeluar në Londër.

Rio Tinto dhe Resource Fleecing

Rio Tinto Energy America (RTEA) ishte një degë amerikane në pronësi të plotë të gjigantit të minierave me bazë në Angli dhe Australi, Rio Tinto Group, me seli në Gillette, Wyoming, Shtetet e Bashkuara.

Kompania, e njohur më parë si Kennecott Energy pas një tjetër prej filialeve amerikane të Rio Tinto-s, u formua në vitin 1993 kur Rio Tinto bleu NERCO dhe vendosi minierën e qymyrit Spring Creek dhe minierën e qymyrit Antelope të asaj kompanie nën ombrellën e RTEA.

Blerjet e mëvonshme përfshinin Cordero Mining Company, Colowyo Coal Company dhe minierën e qymyrit Jacobs Ranch. RTEA operonte katër miniera në Wyoming dhe Montana, duke furnizuar karburant për prodhimin e afërsisht 6% të konsumit të energjisë elektrike në Shtetet e Bashkuara. Minierat RTEA u ndanë në Cloud Peak Energy në 2010.

Bori

Zemra e biznesit të Rio Tinto Borates është miniera e hapur në Boron, Kaliforni, një nga dy depozitat e borateve të klasit botëror në planet. Themeluesit e kompanisë filluan minierat e borateve në 1872. Ajo që filloi si një minierë nëntokësore u shndërrua në një minierë të hapur në 1957.

Rezolucioni

Projekti Resolution Copper është një minierë e propozuar e bakrit që mund të furnizojë botën me bakër që i nevojitet për të mbështetur inovacionin e vazhdueshëm teknologjik dhe mjedisor.

Projekti do të gjenerojë përfitime të qëndrueshme për Arizonën, duke krijuar disa mijëra vende pune direkte dhe indirekte dhe pritet të ketë një vlerë ekonomike prej disa miliardë dollarësh gjatë jetëgjatësisë së vlerësuar të minierës.

Rio Tinto Kennecott

Rio Tinto Kennecott është një operacion minierash plotësisht i integruar i vendosur pak jashtë Salt Lake City, Utah, SHBA. Kennecott është një degë në pronësi të plotë të Rio Tinto.

Për më shumë se 110 vjet, Kennecott ka nxjerrë dhe përpunuar minerale nga minerali i pasur i Minierës së Kanionit Bingham. Në vitin 1989, Rio Tinto fitoi Minierën e Kanionit Bingham dhe objekte të tjera në Luginën e Salt Lake.

Krimet Rio Tinto

Rregullatori më i lartë i letrave me vlerë në SHBA hodhi poshtë argumentet e Rio Tinto Plc dhe dy ish-drejtues të lartë se padia e saj civile që pretendonte se fshihnin vlerën në rënie të aseteve të qymyrit në pronësi të kompanisë së madhe minerare anglo-australiane duhet të hidhet poshtë.

Në letrat e depozituara në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Manhattan, Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim tha se ankesa e tij pretendonte në mënyrë adekuate se kishte ndodhur mashtrim dhe se Rio Tinto, ish-shefi ekzekutiv Thomas Albanese dhe ish-shefi financiar Guy Elliott synonin të mashtronin investitorët.

SEC akuzoi Rio Tinto se ka injoruar nevojën për të shkruar pjesën më të madhe të vlerës së aseteve të qymyrit të Mozambikut që kishte blerë për 3.7 miliardë dollarë në prill 2011, ndërsa po mblidhte afërsisht 5.5 miliardë dollarë nga investitorët amerikanë.

Rio Tinto hoqi pjesën më të madhe të vlerës në janar 2013 dhe i shiti asetet në fund të 2014 për vetëm 50 milionë dollarë. Ai tha se nëse Rio Tinto do t’i kishte shkruar në mënyrë të duhur asetet, fitimet e tij neto për gjysmën e parë të 2012 do të ishin ulur me më shumë se 50 për qind.

Canadian CGI Group Inc.

Çmimi total për portalin kryesor të regjistrimit të ObamaCare i kushtoi amerikanëve më shumë se 2 miliardë dollarë, sipas një analize nga Qeveria e Bloomberg. Totali i ri përfshin përpjekjet për të ndërtuar dhe më pas rregulluar HealthCare.gov pas problemeve serioze teknike që kërcënuan të mbyllnin faqen vjeshtën e kaluar.

Kush ishte korporata patetike që i përpiu amerikanët? Një kompani kanadeze e quajtur CGI – Konsulentët e Qeverisë dhe Industrive.

Mos harroni, Kurora Britanike zotëron aksione të mëdha në shumicën e bizneseve kombëtare kanadeze për shkak të të qenit pjesë e Komonuelthit Britanik. Mbretëresha ka gjithmonë zgjedhjen e saj të parë të aksioneve në çdo vend të Commonwealth – veçanërisht në Kanada.

Amerikanët nuk ishin të kënaqur me kostot e tepruara të ngarkuara nga CGI, as faktin që një kompani kanadeze shkatërroi taksapaguesit amerikanë dhe krijoi një portal joefektiv që një nxënës i shkollës së mesme mund të kishte bërë një punë më të mirë duke krijuar. Kongresmeni Issa tha këtë për debaklin:

“Dy miliardë dollarë është shumë e tmerrshme për të paguar për një faqe interneti me probleme të vazhdueshme sigurie që transferon kostot e kujdesit shëndetësor nga klientët te taksapaguesit,” tha në një deklaratë Kryetari i Komitetit të Mbikëqyrjes së Dhomës së Përfaqësuesve Darrell Issa (R-Kalifornia).

“Nëse kjo do të ishte ndërmarrje private, CEO do të ishte shkarkuar dhe aksionarët e kompanisë do të padisnin,” shtoi ai.

“Por në këtë administratë, nuk ka përgjegjësi të nivelit të lartë dhe fokusi mbetet i fiksuar në regjistrimin e sa më shumë amerikanëve të jetë e mundur, pavarësisht nga kostoja, rreziqet e sigurisë ose ndikimi në cilësinë e kujdesit shëndetësor për të gjithë amerikanët.”

CGI Group Inc. (Konsulentët e Qeverisë dhe Industrive), i njohur më shpesh si CGI, është një kompani globale kanadeze e konsulencës së teknologjisë së informacionit, integrimit të sistemeve, kontraktimit dhe zgjidhjeve me seli në Montreal, Quebec, Kanada.

CGI bleu American Management Systems (AMS) për 858 milionë dollarë në 2004, gjë që rriti praninë e CGI në Shtetet e Bashkuara.

Blerja e Stanley, Inc. nga CGI Federal në 2010 për 1.07 miliardë dollarë pothuajse dyfishoi praninë e CGI në Shtetet e Bashkuara dhe zgjeroi CGI në kontratat e mbrojtjes dhe inteligjencës.

Në vitin 2012, CGI bleu Logica për 2.7 miliardë dollarë kanadezë, duke e bërë CGI ofruesin e pestë më të madh të proceseve të pavarura të biznesit dhe shërbimeve IT në botë, dhe firmën më të madhe të teknologjisë në Kanada.

Në vitin 2016 CGI u rendit në vendin e 955 në Forbes Forbes Global 2000. Në atë kohë CGI kishte asete me vlerë 20,9 miliardë dollarë CAD, shitje vjetore prej 10,7 miliardë dollarë dhe një vlerë tregu prej 9,6 miliardë dollarë.

Që nga viti 2017, CGI është i bazuar në dyzet vende me rreth 400 zyra dhe punëson afërsisht 70,000 njerëz. Rreth 29% e biznesit të CGI vjen nga Shtetet e Bashkuara.

Serco – Kontrolli britanik i të dhënave tona të ndjeshme

Mbretëresha Elizabeth II, zotëron dhe kontrollon menaxhimin e të dhënave të SHBA-së, bankat e korporatave, burimet e gazit, uraniumit, arit dhe shumë burime dhe sisteme strategjike në Shtetet e Bashkuara. Ky sistem kontrolli quhet SERCO, dhe në thelb është një Agjent i Kurorës.

Serco nuk është vetëm një armik i Shteteve të Bashkuara, por një armik i vendeve dhe njerëzve në mbarë botën. Për shembull, a e dini se Zyra e Patentave të SHBA-së kontrollohet nga Serco?

Është e drejtë, një kompani me bazë britanike kontrollon përpjekjet krijuese të sipërmarrësve dhe krijuesve amerikanë. Serco ishte kompania që iu dha sistemi i menaxhimit të të dhënave Obamacare që i kushtoi Amerikës mbi 2 miliardë dollarë.

Kjo është e drejtë. Punonjësit e SES të ngarkuar me përzgjedhjen e kontratave për këtë sistem fitimprurës të menaxhimit të të dhënave nuk mund të gjenin asnjë kompani me bazë në SHBA për të bërë punën. Në vend të kësaj, ata zgjodhën miqtë e tyre në Serco në pronësi dhe të kontrolluar britanike për të ofruar menaxhimin e Obamacare.

Këtu janë disa pika kryesore të asaj që Serco bën tashmë në qeverinë tonë. Për miqtë tanë në pjesë të tjera të botës, mos u habitni kur shihni struktura të ngjashme në vendin tuaj të drejtuar nga Monarku Britanik përmes Serco:

Serco menaxhon të gjitha patentat për Zyrën e Patentave dhe Markave të SHBA-së. Britanikët kanë goditjen e parë për të vjedhur të drejtat e pronësisë intelektuale të amerikanëve. Kjo është tronditëse por e vërtetë.
Serco kontrollon sistemet më të ndjeshme të menaxhimit të të dhënave në të gjitha degët e ushtrisë, qeverisë federale dhe bashkive shtetërore dhe lokale.
Serco kontrollon menaxhimin e trafikut ajror, sigurinë e linjave ajrore, menaxhimin e aeroportit dhe të gjitha aspektet e biletave, menaxhimin e të dhënave të vizave dhe menaxhimin e orarit.
Serco quhet, “kompania më e madhe për të cilën askush nuk ka dëgjuar ndonjëherë”.
Vlerësimi i efikasitetit të Serco në Angli, Kanada dhe Australi është nën 65% dhe shumë padi janë ngritur kundër kompanisë për mashtrim dhe keqmenaxhim të jashtëzakonshëm.
Serco u pagua 1.2 miliardë dollarë për të menaxhuar të dhënat e Obamacare – kompania britanike që trajton informacionin mjekësor privat të amerikanëve.
Serco shkon me shumë emra, kështu që gjithmonë shikoni nën kapuç në dokumentet e tyre të korporatës për të gjetur gjurmët e saj prapa te Mbretëresha Lizzie. Në Amerikë, ajo operon si Serco Inc. dhe pretendon në faqen e saj të internetit se “është një ofrues kryesor i shërbimeve profesionale, teknologjike dhe menaxhuese për qeverinë federale”.

Me seli në Reston, Virxhinia, Serco Inc. ka afërsisht 10,000 punonjës, të ardhura vjetore prej 2.5 miliardë dollarësh dhe renditet në 35-shen e parë të kontraktorëve kryesorë federalë më të mëdhenj.

Duke shpuar velin e korporatës, zbulojmë se Serco Inc. është një degë tërësisht në pronësi të Serco Group plc, një biznes ndërkombëtar prej 7 miliardë dollarësh që punon me qeverinë dhe shërbimet publike në mbarë botën.

Shumë studiues thonë se Serco drejton Mbretërinë e Bashkuar (MB), Shtetet e Bashkuara, Kanadanë dhe Australinë.

Serco ka mbi 60,000 njerëz në 35 vende të botës. Për lexuesit tanë ndërkombëtarë, është shumë e dyshimtë që ata nuk operojnë në vendin tuaj.

Serco është ofruesi kryesor i shërbimeve publike të të gjitha llojeve. Serco operon ndërkombëtarisht në pesë sektorë dhe katër gjeografi: mbrojtje, drejtësi, emigracion, transport, shëndetësi dhe shërbime njerëzore. Shërbimet e saj ofrohen në MB, Evropë, Amerikën e Veriut, Azi Paqësor dhe Lindjen e Mesme.

Serco ofron shërbime mbështetëse për menaxhimin dhe përpunimin e të dhënave për shumë agjenci qeveritare të SHBA.

Programet kryesore përfshijnë përpunimin dhe klasifikimin e aplikacioneve për patentë për Zyrën e Patentave dhe Markave të SHBA-së; regjistron menaxhimin dhe procesin e aplikimeve dhe peticioneve në Qendrat e Shërbimit të Shërbimeve të Shtetësisë dhe Emigracionit të SHBA-së; përpunimi i aplikimeve për viza në Qendrën Kombëtare të Vizave të Departamentit të Shtetit të SHBA dhe Qendrën Konsullore të Kentakit; dhe, shërbimet e menaxhimit të të dhënave në Qendrën Kombëtare të Përfitimeve të Shërbimeve të Shtetësisë dhe Imigrimit të SHBA-së, ndër shumë të tjera.

Nëntëdhjetë për qind e biznesit të Serco është me qeverinë federale me 10,000 punëtorë në 45 shtete. Përvoja e Serco është në shtyrjen e letrës, menaxhimin e të dhënave, përpunimin e aplikacioneve, përpunimin e vizave, trajtimin e patentave me Zyrën e Patentave dhe Markave të SHBA-së.

Ka më shumë se 60 milionë të dhëna që Serco trajton për Departamentin e Sigurisë Kombëtare.

Serco Inc. është me të vërtetë pjesë e Serco Group, një firmë ndërkombëtare kontraktuese me seli pranë Londrës dhe pjesërisht në pronësi të vetë qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar. Serco Inc. është ndarja e Amerikës së Veriut e Serco Group, plc. Në Amerikën e Veriut, Serco Inc. u shërben qeverive federale, shtetërore dhe lokale, së bashku me qeverinë kanadeze dhe klientët komercialë, dhe mbi 14,000 në Amerikën e Veriut.

Tretojeni këtë për një moment: të dhënat federale të SHBA-së, të dhënat personale mjekësore, patentat dhe vizat mbahen nga një kompani në pronësi dhe të drejtuar nga Monarku Britanik. “Ushtarët në terren” të saj janë punonjës të SES. Këta punonjës të SES garantojnë se Serco merr kontratat dhe më pas menaxhon dhe mbikëqyr përfshirjen e tyre të vazhdueshme.

Mbretëria e Bashkuar po padit Serco-n për vjedhjen e supozuar të 80 miliardë dollarëve. Zyrtarët e Mbretërisë së Bashkuar kanë hetuar Serco dhe kanë zbuluar se kompania është efektive vetëm 65% të rasteve. Serco është zbuluar se është i korruptuar nga lart poshtë.

Shumë gabime të menaxhimit të të dhënave kanë ndodhur gjithashtu në Shtetet e Bashkuara që kanë shkaktuar fatkeqësi të tmerrshme dhe vdekje të shumta. Serco menaxhon shërbime për ushtrinë dhe qeverinë që janë tepër të ndjeshme dhe nuk duhet t’i besohen askujt tjetër përveç Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Më në fund Fitimi i Revolucionit Amerikan

Ne nuk jemi një komb sovran me marrëveshjen tonë me qeverinë britanike dhe korporatat me bazë në Mbretërinë e Bashkuar. Duket se ne jemi ende subjekt i Monarkisë Britanike në shumë mënyra.

Mekanizmi i korporatës amerikane për pasurimin e vazhdueshëm të Kurorës Britanike është i njëjti që përdoret për shitjen e korporatave të Republikës Amerikane – lobistët e korporatave që kontrollojnë Kongresin, korporatat që paguajnë për të luajtur përmes degës ekzekutive (si p.sh. Departamenti i Shtetit i Hillary ), dhe Shërbimin e Lartë Ekzekutiv (SES) për të ruajtur status quo-në burokratike, duke i shitur korporatizmit global në çdo hap pa kontrata ofertash dhe miqësi.

Shërbimi i Lartë Ekzekutiv dhe Serco janë njerëzit dhe sistemet organizative që Monarkia Britanike përdor për të kontrolluar Amerikën përmes miqësisë ekonomike që forcon skllavërinë e vazhdueshme ekonomike të amerikanëve ndaj fuqive të huaja.

Shërbimi i Lartë Ekzekutiv përputhet me synimet imperialiste të Serco-s dhe korporatave të tjera të shumta që kemi përshkruar në këtë raport të inteligjencës (BP, Shell, ICAP, British American Tobacco, Rio Tinto, etj).

Është koha për t’i dërguar Palltot e Kuqe me vrap në shtëpi te Mbretëresha Lizi dhe më në fund t’i jepet fund Revolucionit Amerikan kundër tiranisë britanike. Është koha për të vënë re se MB nuk është miku ynë dhe ne nuk duhet të ndajmë inteligjencën në komunitetin Five Eyes (MB, Kanada, Australi, Zelanda e Re, SHBA).

Ne duhet ta kthejmë pasurinë tonë në shtëpi në Amerikë dhe të ndalojmë përdorimin e dollarëve të taksapaguesve për të financuar Crown Agents në çfarëdo forme që ata marrin. Liria dhe pavarësia amerikane nuk kanë nevojë për peshën e vdekur të monarkive arkaike që besojnë se duhet të marrin gjithmonë “pjesën e tyre të artë” përpara se njerëzit e thjeshtë të marrin thërrimet e tyre.

Ne duhet të heqim prangat që kanë lidhur kurorën britanike me çështjet ekonomike amerikane. Nuk kemi nevojë t’i paguajmë më taksa Kurorës. Ne thjesht duhet të zgjedhim kompanitë amerikane për të bërë punën amerikane dhe të ndalojmë Shërbimin e Lartë Ekzekutiv që t’i japë përparësi më të lartë agjentëve të kurorës dhe interesave të korporatave britanike.

Shenim: Ky artikull eshte botuar ne 5 Maj, 2019 dhe sjell vertetesine e ngjarjeve qe po ndodhin sot ne SHBA.

Burimi: https://humansbefree.com/2019/05/exposed-all-the-queens-agents-and-corporations-that-control-the-world.html

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Kriza e rëndë/ Shifrat: Rënie drastike e nxënësve dhe mësim me dy turme …
Next post Zëri ynë është Fuqia jonë e Madhe! Zëri ynë është Zëri të vërtetës!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura