Vladimir Putin: Rusia e gatshme të kontribuojë në zgjidhjen e problemeve globale të ushqimit …

Puna nën presionin e paprecedentë të sanksioneve paraqet sfida të reja për sektorin e bujqësisë, deklaroi Presidenti Putin….

Rusia është e gatshme të marrë pjesë në zgjidhjen e problemeve globale të ushqimit dhe të ndihmojë veçanërisht vendet më të varfra, tha presidenti Vladimir Putin të dielën në fjalimin me video me rastin e Ditës së Punëtorëve të Bujqësisë dhe Industrisë Përpunuese.

Ne po plotësojmë plotësisht kërkesën e brendshme për produkte bazë, thelbësore dhe po ofrojmë siguri të besueshme ushqimore. Për më tepër, ne po ndërtojmë potencialin tonë të eksportit dhe – dua ta theksoj këtë – ne jemi të gatshëm të japim kontributin tonë në tejkalimin e sfidave globale të ushqimit dhe të ofrojmë ndihmën e nevojshme për vendet më të varfra dhe në zhvillim”, tha kreu i shtetit. .

E gjithë kjo është rezultat i drejtpërdrejtë i përpjekjeve të punëtorëve të bujqësisë dhe industrisë përpunuese, punës së tyre të vështirë, por shumë të rëndësishme dhe të përgjegjshme, vuri në dukje Putin.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

“Puna nën presionin e paprecedentë të sanksioneve paraqet sfida të reja për sektorin e bujqësisë”, tha Presidenti. “Ne do t’i trajtojmë ato bashkërisht, me mbështetjen e shtetit, duke përdorur kufizimet e vendosura për zhvillimin tonë,” shtoi ai.

“Ne duhet të përmirësojmë sovranitetin teknologjik në bujqësi. Prandaj, ne duhet të rrisim potencialin tonë në përzgjedhjen, gjenetikën dhe mbarështimin e farës, të inkurajojmë një kalim në pajisjet dhe teknologjinë moderne vendase dhe të krijojmë kushtet për hyrje të mëtejshme të investimeve,” tha udhëheqësi rus. . Qeveria kombëtare miratoi në shtator strategjinë e përditësuar sektoriale që përfshin këto detyra, shtoi Putin./TASS/

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Edhe Stalingradi, kishte rënë!
Next post NATO dënon sulmet me qëllim të keq kibernetikë ndaj Shqipërisë, por nuk arrin të identifikojë Iranin si sponsorin e saj …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura