Itali: Ligji anti-rave, i drejtë, por i shkruar keq – Kjo është arsyeja pse qeveria duhet ta korrigjojë …

Ideja e një ligji për të luftuar fenomenin e rave party-ve është e shenjtë dhe do të lejonte, nëse veprohet mirë, të shtypet një fenomen që vazhdon të shkaktojë shqetësim tek qytetarët dhe të krijojë siklet të konsiderueshëm për qeveritë e momentit.

Këtu, në fakt, “nëse bëhet mirë”. Nga ana tjetër, ajo e lindur nga Giorgia Meloni dhe Matteo Piantedosi, i ngjan më shumë se propagandës së nxituar, një norme e shkruar keq, e cila, ndër të tjera, jep edhe interpretime shumë të gjera: nuk mund të përjashtohet që në në të ardhmen mund të zbatohet për të menaxhuar situata të ndryshme nga partitë abuzive që mbledhin mijëra njerëz.

Deri në atë pikë sa, siç thotë Fatto Quotidiano, menjëherë pas publikimit të ligjit në Fletoren Zyrtare, mes gjyqtarëve u shfaq frika e fortë.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Rrobat, sipas faktit, po e diskutojnë nga brenda, të bindur se për të ndëshkuar grumbullimet e paligjshme ka rregulla të parashikuara tashmë nga Kodi Penal. Shënimi qetësues i filtruar nga burime nga Ministria e Brendshme nuk ndihmoi shumë: ‘Rregulli ka të bëjë me një rast të detyrueshëm që ka të bëjë me kryerjen e pushtimit arbitrar të grupeve të mëdha që përbëjnë një rrezik për shëndetin dhe sigurinë publike’. Me pak fjalë, për Ministrinë e Brendshme nuk ka asnjë rrezik që të cënohen të drejtat e eventit, “do të zbatohet vetëm për rave party-t”. Nuk ka siguri të mjaftueshme.

Në fakt, kodi penal tashmë parashikon veprën e pushtimit të tokës ose ndërtesave (neni 633), që përfshin dënime deri në 4 vjet dhe gjoba deri në 2000 euro. Rregulli i ri për “pushtimin e tokës ose ndërtesave” të kryera nga më shumë se 50 persona, “për qëllim të organizimit të një mitingu”, për organizatorët dhe promovuesit, nga ana tjetër, parashikon dënime shumë më të ashpra: nga 3 deri në 6 vjet. burgim dhe gjobë nga 1.000 deri në 10.000 euro, me konfiskim të mundshëm të sendeve “të synuara për kryerjen e veprës penale”. Pastaj është çështja e përgjimeve parandaluese: nuk përmendet në dekret ligjor, por është e mundur sepse dënimi është më shumë se 5 vjet.

Nuk është rastësi që Forza Italia filloi menjëherë të flasë për “amendamentet për të shëruar vrimat: të sigurohet që të mos ketë përgjime parandaluese dhe që grumbullimet e thjeshta, si festat private, të mos goditen”. Hutesat e forta erdhën nga Giuseppe Santalucia, presidenti i Shoqatës Kombëtare të Magjistraturës: “Është e mundur që ligji të ketë fusha më të gjera zbatimi sesa origjina që është ajo e rave. Kështu që mund të shtrihet edhe në situata të ndryshme”. Frika është se një problem tipik i rendit publik mund të kthehet në një problem gjyqësor, duke u shtirur si përballje për një çështje që sigurisht nuk është ndër prioritetet e qytetarëve./ilparagone.it/

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Carlo Calenda Senatori i majtë italian akuzon + Europën: George Soros i dha 1.5 milion euro për aleatët tanë …
Next post Primaret: Gazment Halimi shpall zyrtarisht kandidaturën për kryetar bashkie në Patos …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura