Globalistët riemërtojnë ilegalët si “emigrantë klimatikë” për të vazhduar skemën e tyre të zëvendësimit të popullsisë (Video)…

Raporti i WEF dhe “gazetarët” e tyre si Gaia Vince janë pjesë e një fushate më të madhe politike për të ndërtuar mbështetjen e qeverisë dhe biznesit për vërshimin e Shteteve të Bashkuara dhe Evropës me të ashtuquajturit “migrantë klimatikë”.

Për vite me radhë globalistët janë përpjekur të përdorin motin për të çuar përpara skemën e tyre të zëvendësimit të popullsisë. Por, ndërsa Shtetet e Bashkuara dhe vendet evropiane janë lodhur nga mirëpritja e emigrantëve të paligjshëm, të cilët shpesh janë njerëz të rrezikshëm me vlera dhe ambicie që kundërshtojnë vlerat dhe ligjet perëndimore, globalistët po përpiqen t’i riemërtojnë ata si “Emigrantë të Klimës” për t’i siguruar hyrjen.

Gazetarja e lidhur me Forumin Ekonomik Botëror (WEF) Gaia Vince, e cila e cilëson veten si gazetare mjedisore, u shfaq në Sky News për të bindur audiencën se miliona njerëz duhet të largohen nga “ndryshimet klimatike”, detet në rritje, mega-uraganet, etj.

Migrimi masiv nuk është një pasojë negative e të ashtuquajturës “krizë klimatike”, por një zgjidhje që duhet kapur dhe planifikuar, argumenton Vince, autor i librit të fundit “Shekulli Nomad: Si të mbijetosh përmbysjen e klimës”. Lëvizjet në shkallë të gjerë të njerëzve kanë potencialin për të adresuar shumë probleme shoqërore, pretendon ajo në mënyrë të rreme, dhe për të hapur rrugën drejt një bote më të drejtë, më të sigurt dhe më të begatë.

Forumi Ekonomik Botëror

Skema e Migracionit Klimatik
Në fillim të vitit 2022, WEF paralajmëroi se do të kishte 200 milionë “refugjatë klimatikë” që duhej të silleshin në perëndim deri në vitin 2050. Ata paralajmëruan se do të ishte një “rrezik për stabilitetin global” nëse amerikanët dhe europianët bllokonin “ transferimi i organizuar” i miliona ilegalëve.

Vitin e kaluar, Banka Botërore vlerësoi se “ndryshimi i klimës” mund të nxisë 216 milionë njerëz të lëvizin brenda vendeve të tyre deri në mesin e shekullit, duke përfshirë 86 milionë vetëm në Afrikën Sub-Sahariane.

WEF publikoi një “Raport Global të Rrezikut 2022”, i cili u kërkonte perëndimorëve të hapnin “shtëpitë, komunitetet dhe punët” e tyre ndaj ilegalëve të klimës. Ndërkohë, ata nuk përmendën se këta emigrantë të paligjshëm ekonomikë u shkurtuan mundësitë e karrierës dhe pagat e qytetarëve duke rritur kostot e strehimit, thotë Breitbart.

Raporti pranon opozitën publike:

Zhgënjimi me globalizimin ka ushqyer diskurset nativiste dhe politikat e interesit kombëtar në shumë vende destinacioni vitet e fundit, … Shumë qeveri, duke reflektuar qëndrimet popullore, kanë shprehur shqetësimin për presionet mbi arsimin dhe shërbimet e kujdesit shëndetësor, kapacitetin e strehimit dhe punësimin lokal; për të tjerët, shqetësimet e integrimit kanë qenë prioritet.

Për shembull, Kili dhe Peruja kanë riformuluar mekanizmat e tyre të qeverisjes së migracionit, gjë që ndërlikon aksesin për popullsinë e migrantëve dhe refugjatëve [kryesisht nga Haiti] në shërbimet thelbësore financiare dhe të kujdesit shëndetësor. Ndërkohë, politikat kufizuese të bazuara fillimisht në shqetësimet e shëndetit publik nuk janë rikthyer, siç tregohet nga rënia e vazhdueshme e vizave të lëshuara për Mbretërinë e Bashkuar dhe përjetësimi i dëbimeve të Titullit 42 në kufirin e SHBA.

Emigrantët ekonomikë
Por migrimi është i mrekullueshëm për emigrantët, vendet e varfra, punëdhënësit me punë të lirë dhe investitorët, thotë raporti, i mbështetur nga dy firma të mëdha investimi, SK Group në Kore dhe Zurich Insurance Group në Zvicër. Vazhdon:

Migrimi ekonomik shpesh ka përfitime të konsiderueshme si për vendet e origjinës ashtu edhe për vendet e destinacionit. Është “mënyra më efektive për të reduktuar varfërinë dhe për të ndarë prosperitetin”, sipas një raporti të Bankës Botërore…

Bizneset në vendet e destinacionit janë në rrezik nga një deficit global i punëtorëve dhe goditjet nga ana e kërkesës [humbja e shitjeve të konsumatorëve] që mund të rezultojë nga migrimi i kufizuar. Punëtorët migrantë përbëjnë një grup tërheqës të konsumatorëve që mund të kontribuojnë në zhvillimin e tregjeve të brendshme

Raporti i WEF dhe “gazetarët” e tyre si Gaia Vince janë pjesë e një fushate më të madhe politike për të ndërtuar mbështetjen e qeverisë dhe biznesit për vërshimin e Shteteve të Bashkuara dhe Evropës me të ashtuquajturit “migrantë klimatikë”.

“Shumë grupe mbrojtëse të SHBA-së tashmë po bëjnë presion për transferime të popullsisë – shpesh nën maskën e “refugjatëve të klimës” – të cilat mund të rrisin ndjeshëm të ardhurat dhe fitimet për shitësit me pakicë dhe investitorët e pasurive të paluajtshme amerikane”, raporton Breitbart.

Por raporti pranon se migrantët klimatikë janë thjesht migrantë ekonomikë: “Ndryshimi i klimës është një shtytës kryesor i migrimit. Ai zhvendos njerëzit drejtpërdrejt për shkak të fatkeqësive natyrore dhe mund t’i zhvendosë ata në mënyrë indirekte duke inkurajuar migrimin ekonomik.

Natyrisht, grupet globaliste dhe ekspertët e tyre të trajnuar në universitet, të cilët kanë shkruar raportin, thonë se grupet globaliste dhe ekspertët e trajnuar në universitet duhet të menaxhojnë ofertën e padëshiruar të punës migrante dhe konsumatorëve:

Kërkohet një bashkëpunim më i mirë ndërkombëtar për të menaxhuar këto flukse për të siguruar që migrantët ekonomikë të mos ekspozohen ndaj shfrytëzimit dhe që migrantët e pavullnetshëm – refugjatët – që kalojnë në vende të tjera të marrin ndihmën dhe strehimin që u nevojitet.

Raporti kërcënon gjithashtu qeveritë, duke thënë se qeveritë që nuk arrijnë të menaxhojnë fluksin e emigrantëve mund të shkaktojnë paqëndrueshmëri politike;

Qeveritë e vendeve të destinacionit gjithashtu përballen me rreziqe brenda vendit nga dështimi për të adresuar shqetësimet e qytetarëve për migracionin. Miratimi i masave më të rrepta të migracionit mund të ndeshet me disa reagime popullore pasi avokatët pro emigracionit bëjnë zërin e tyre të dëgjohet në rrugë dhe në internet, ndërkohë që dështojnë në menaxhimin efektiv të flukseve hyrëse, rrezikojnë të nxisin rritjen e populizmit.

Raporti nuk përmend se grupet pro-globaliste financojnë shumicën e grupeve të avokimit pro-emigracionit në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë.

Pa dyshim, shumë migrantë do të vriten nga migrimi i inkurajuar nga qeveria, vë në dukje raporti:

Këto udhëtime të rrezikshme mund të çojnë gjithashtu në humbje tragjike të jetës, të tilla si kur njerëzit humbasin në det ose përballen me mot të ashpër ndërsa ngecin në tokat kufitare. Në kohën e shkrimit, rreth 4,800 migrantë u vlerësuan se ishin zhdukur ose zhdukur në vitin 2021, shumica e tyre duke u përpjekur të arrinin në Evropë nga Afrika.

Në këtë pikë, bëhet gjithnjë e më e vështirë të mohohet se qëllimi i migrimit masiv është të shkatërrojë kulturat lokale dhe kombëtare nëpërmjet hollimit. Udhëheqësit e krahut të majtë me kufij të hapur po zhdukin sistemet ligjore evropiane dhe të Amerikës së Veriut, normat kulturore dhe të drejtat e barabarta. Emigrantët përdoren jo vetëm nga e majta për të zbehur kulturat pritëse, por për të siguruar më shumë vota dhe për të kapur pushtet më të madh./Breitbart/

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Kush ia ka thyer vezët në kokë Edi Ramës..!!!!
Next post Gatishmëria e Zelenskit për bisedime me Rusinë tregon përçarjen brenda NATO-s …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura