Itali: Vazhdon diskriminimi i punonjësve shëndetësorë të pavaksinuar …

Rajoni Emilia Romagna ka bërë një ftesë për të gjitha autoritetet shëndetësore publike dhe private në zonë. Sipas dhomës së kontrollit, ambientet në të cilat asistohen qelizat staminale të imunosupresionuara, transplantet e organeve të ngurta ose hematopoietike, pacientët hematologjikë ose pacientët me kancer që i nënshtrohen kimioterapisë, duhet t’u ndalohen mjekëve të pavaksinuar dhe profesionistëve shëndetësorë që janë riintegruar së fundmi në vendin e punës. Janë gjithsej 467 punonjës shëndetësorë të pavaksinuar.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Ndaj, sipas indikacioneve të Qarkut, Autoritetet Shëndetësore do të duhet të bëjnë një vlerësim të kujdesshëm të aktiviteteve në të cilat do të destinohen punonjësit shëndetësorë të pavaksinuar dhe të riintegruar si rezultat i zgjedhjeve të qeverisë. Edhe një herë lajtmotivi është ai i diskriminimit, duke këshilluar që të shmanget vendosja e tyre në reparte ku janë të pranishëm pacientë që vuajnë nga sëmundje që ulin mbrojtjen imune.

Të ashtuquajturat “subjekte të brishta”. Për shembull, flasim për transplante të ngurta organesh ose palcë, sëmundje onkohematologjike, sëmundje nën trajtim imunosupresiv etj. Gjithashtu, siç raporton Giornianosanita.it, për riintegrimin e operatorëve të pavaksinuar duhet të ruhet detyrimi i përdorimit rigoroz të mjeteve mbrojtëse të frymëmarrjes dhe respektimi i rregullave të higjienës dhe sjelljes.

Këto janë vetëm disa nga indikacionet që dolën nga mbledhja e dhomës së kontrollit të Covid-it të Rajonit Emilia-Romagna për riintegrimin e punonjësve shëndetësorë ngurrues, të cilët kanë zgjedhur të mos i nënshtrohen vaksinimit të diskutueshëm kundër Covid, të përcaktuar nga Ministria e Shëndeti i Roberto Speranza-s më 31 tetorin e kaluar. Autoriteteve shëndetësore do t’u kërkohet të kryejnë për të gjithë operatorët “programet e shqyrtimit të parashikuara dhe do të jenë në gjendje të vlerësojnë në lidhje me situata specifike, si fillimi i shpërthimeve midis pacientëve dhe operatorëve, miratimi i masave të mëtejshme parandaluese”.

Në dokumentin e hartuar nga dhoma e kontrollit, mund të lexohen lloje të ndryshme absurditetesh, si p.sh.: “Zgjedhja joshkencore, jo e bazuar në Parandalimin e Bazës së Evidencës – -, e refuzimit të vaksinimit ka shqetësuar, pra, një pjesë të vogël të punonjësve shëndetësorë. të cilat nuk ndryshojnë asgjë në lidhje me suksesin dhe efektivitetin e fushatës së vaksinimit.

Vaksinimi është ende një mjet thelbësor shëndetësor për mbrojtjen e shëndetit publik dhe në veçanti për subjektet më të brishta”. Në fakt, ka dhjetëra, nëse jo qindra, botime shkencore të disponueshme në revistat më prestigjioze që i mohojnë kategorikisht këto pretendime, të cilat duket se janë hartuar në fillim të pandemisë dhe jo në fund.

Kujtojmë se vetëm në Emilia-Romagna janë gjithsej 467 punonjës shëndetësorë të pavaksinuar, ose 0,64% e të punësuarve deri më 31 tetor. Në veçanti, nga këta 166 janë infermierë, 88 janë punonjës socialë dhe shëndetësorë, 14 janë mjekë të punësuar nga kompanitë, 21 janë ata të mjekësisë së lidhur. Diskriminimi i të pavaksinuarve, për fat të keq, vazhdon të jetë një realitet i ashpër në këtë vend, pavarësisht se provat, logjika dhe faktet tashmë kanë treguar mjaft realitetin e vërtetë të fakteve.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Joe Biden: Synojë të kandidojë për rizgjedhje, do të marrë vendimin përfundimtar në fillim të vitit 2023 …
Next post Procesverbal dorëzim detyre – Emrat e intelektualëve dhe artistëve që ishin nën survejim …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura