Sondazhi çmonton të dhënat zyrtare për efektet anësore pas vaksinës – “Një përqindje shumë e lartë”…

Instituti i kërkimit INSA kontaktoi me telefon 2007 persona me komision nga faqja gjermane Reitschuster.de. Anketa u krye midis 4 dhe 7 Nëntor. Pyetja që iu bë qytetarëve të moshës ishte si vijon: “A keni përjetuar ndonjë efekt anësor të rëndësishëm pas një vaksinimi kundër Covid apo njihni dikë që ka pasur? . Epo, rezultatet kanë qenë befasuese – ose ndoshta jo.

Pothuajse një në katër të anketuar, ose 23% e të anketuarve, thanë se kishin “efekte anësore të rëndësishme” pas vaksinimit kundër Covid. Duhet theksuar se sipas të dhënave zyrtare vetëm 0.5% e të vaksinuarve kanë raportuar “raste të dyshuara” për efekte anësore dhe komplikime të vaksinës.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Dhe këtu hapet një temë.

Siç raportohet nga eventiavversinews.it, nga data 27 dhjetor 2020 deri më 30 qershor 2022, në Institutin Paul Ehrlich janë raportuar 323,684 raste të dyshuara, të gjitha të lidhura me efektet anësore dhe komplikimet e vaksinës pas injektimit. Kështu ka njoftuar autoriteti federal në faqen e tij të internetit. Gjatë së njëjtës periudhë, janë administruar 182,717,880 doza të vaksinës. Sipas Ministrisë Gjermane të Shëndetësisë, kursin e parë të vaksinimit i janë nënshtruar 63.5 milionë njerëz, ose 76.3 për qind e popullsisë së përgjithshme. Të paktën 51.9 milionë njerëz (62.4%) gjithashtu morën një tërheqje ose dy. Nëse krahasoni numrat, ju merrni një normë prej rreth 0.5% të “rasteve të dyshuara të efekteve anësore të vaksinimit dhe komplikimeve”.

Në fund të sondazhit, rreth gjysma e të anketuarve thanë se nuk kanë përjetuar ndonjë efekt anësor domethënës pas vaksinimit dhe as nuk njohin dikë që ka përjetuar efekte anësore kaq të rëndësishme pas një vaksinimi kundër Covid. Rreth një e katërta (24%) e të anketuarve njohin dikë që ka përjetuar efekte anësore të rëndësishme, dhe 16% kanë përjetuar efekte anësore serioze. 7% përqind kanë përjetuar efekte anësore dhe njohin dikë që ka raportuar të njëjtën gjë.

Si rezultat, 23% përjetuan efekte anësore të rëndësishme. 3% nuk ​​e dinin përgjigjen ose nuk donin të jepnin ndonjë informacion. Formulimi “efekte anësore të rëndësishme” u zgjodh në mënyrë specifike në sondazh, për të dalluar nga reaksionet anësore më pak serioze, si skuqja në vendin e injektimit ose një keqtrajtim i shkurtër.

Ajo që u zbulua ishte se njerëzit e moshuar në përgjithësi përjetojnë më pak dhimbje sesa të rinjtë, të cilët mund të përjetojnë efekte anësore më serioze të vogla. Të anketuarit nën moshën 40 vjeç kanë përjetuar efekte anësore të rëndësishme më shpesh sesa ata të moshuarit (23-28% kundrejt 7-17%). Të anketuarit nën 30 vjeç dhe ata të moshës 40 deri në 49 vjeç njohin një person të prekur më shpesh sesa të anketuarit nga grupmoshat e tjera (29-27% kundrejt 21-24%).

Ndër shpjegimet e mundshme, mendohej gjithashtu se perceptimi i sëmundjeve dhe efekteve anësore mund të ndryshojë me moshën. Në fakt, të moshuarit në përgjithësi kanë më pak kontakte sociale sesa të rinjtë, të cilët për këtë arsye priren të kenë më shumë gjasa të njohin dikë që ka pasur një efekt anësor të rëndësishëm nga vaksina. Në fund, “Efektet anësore të rëndësishme” kanë të bëjnë me të gjithë të anketuarit, madje edhe të pavaksinuarit. Nëse shikojmë përqindjen zyrtare prej 76.3 për qind të personave të vaksinuar, kemi një shkallë dukshëm më të lartë të efekteve anësore serioze tek të vaksinuarit, mbi 30%.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Trump thotë se po “shikon për të ardhmen” pas zgjedhjeve afatmesme …
Next post Berisha: PD nuk është e ndarë në dy pjesë – Kjo është një skemë e imponuar nga Rama …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura