Shtetet e Bashkuara zgjasin urgjencën e shëndetit publik të pandemisë së koronavirusit deri në prill …

Shtetet e Bashkuara po zgjasin urgjencën e shëndetit publik të pandemisë së koronavirusit deri në prill, konfirmoi administrata e Presidentit Joe Biden për CNBC të premten.

Zgjatja e fundit do të ishte rinovimi i 12-të që kur zyrtarët qeveritarë shpallën për herë të parë një emergjencë të shëndetit publik në janar 2020, me rinovimet që ndodhin çdo 90 ditë.

Vendimi për të zgjatur urgjencën vjen pasi zyrtarët e shëndetit publik thuhet se presin një rritje dimërore të rasteve të koronavirusit pasi individët mblidhen më shpesh në ambiente të mbyllura. Zyrtarët janë gjithashtu të shqetësuar për përhapjen e nënvarianteve të omicron, raportoi CNBC.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Sipas Rishikimit të Spitalit Beckers:

Zgjatja vjen gjithashtu mes pasigurisë rreth shëndetit publik ndërsa afrohet dimri. Llojet e reja të Omicron – të quajtura “variante arratisjeje” për evazivitetin e tyre imunitar – janë bërë shtamet dominuese në SHBA, duke përbërë 40 për qind të të gjitha rasteve në javën që përfundon më 12 nëntor.

Rastet ditore në vend pritet të rriten 39 për qind nga data 3-17 nëntor. Tendencat e pranimeve në spitale pritet të mbeten të qëndrueshme ose më të pasigurta, me 1,300 deri në 7,300 pranime të reja që ka të ngjarë të raportohen në 25 nëntor, sipas CDC. Që nga 4 nëntori, mesatarja shtatëditore e vendit e pranimeve të reja në spital ishte 3,273.

Sekretari i Departamentit të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore (HHS) të Shteteve të Bashkuara, Xavier Becerra, u zotua më parë t’u sigurojë ofruesve të kujdesit shëndetësor një njoftim 60-ditor përpara se të heqë deklaratën e urgjencës.

Më parë, urgjenca e shëndetit publik ishte caktuar të përfundonte më 11 janar, duke lënë afatin 60-ditor të njoftimit më 11 nëntor. Megjithatë, zyrtarët e HHS nuk dhanë një njoftim të tillë të premten.

Siç raportoi CBNC:

HHS nuk e dërgoi atë njoftim të Premten, afati përfundimtar, që do të thotë se urgjenca është zgjatur deri në pranverë, tha zyrtari i administratës. Mënyra se si do të përballet SHBA-ja kundër Covid këtë vjeshtë dhe dimër do të ndihmojë në përcaktimin nëse urgjenca duhet të rinovohet përsëri duke ecur përpara, u tha Becerra gazetarëve në tetor.

Sipas deklaratës së urgjencës, qasja publike në sigurimin shëndetësor përmes Medicaid u zgjerua. Rreth 15 milionë njerëz mund të humbasin aksesin në Medicare ose programe të tjera federale kur të hiqet shpallja e emergjencës.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post PD: Thirrje për Protestën kombëtare: Shqipëria në rrezik! Protesto! T’i dalim zot, bashkë …
Next post Shefja e Bankës Qendrore Ruse: Koha për bankat konservatore ka kaluar prej kohësh …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura