Itali: “E vërteta dhe dinjiteti”: Komiteti i familjes së viktimave të Covid demonstrojnë për të kërkuar drejtësi …

Siç është paralajmëruar edhe pak kohë më parë, më 19 nëntor, në orën 10.30, në Romë, në Piazza Madonna di Loreto, familjet e viktimave të Covid do të mblidhen për një protestë paqësore në të cilën do të kujtojnë të dashurit e tyre, të harruar gjithashtu. me shpejtësi nga të gjithë, ata do të protestojnë kundër qeverive të kaluara dhe do t’i kërkojnë qeverisë së re një ndryshim vendimtar të kursit për menaxhimin e pacientëve të shtruar me Covid, të cilët ende trajtohen në mënyrë çnjerëzore.

Në të njëjtën ditë, do të fillojë mbledhja e nënshkrimeve për një peticion që synon bllokimin e projektligjit të propozuar nga liga dhe fillimin e një dialogu me shoqatat e qytetarëve dhe komitetet për të ngritur një komision të përzier hetimor (deputetë, profesionistë, studiues dhe, më lart. të gjithë, komitetet e qytetarëve ) që mund të rindërtojnë një të vërtetë të paanshme, të konstatojnë përgjegjësitë individuale dhe kolektive dhe të ndëshkojnë ata që, për shkak të paaftësisë, interesit ekonomik, oportunizmit politik, kanë shkaktuar vullnetarisht ose në mënyrë të pavullnetshme katastrofën më të madhe në historinë e re republikane.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Komisioni nuk do të duhet të jetë ekskluzivisht administrativ dhe do të duhet të hetojë të gjitha aspektet e menaxhimit të pandemisë, duke përfshirë ato të dëmtuara nga vaksinat, të vdekurit dhe menaxhimin e RSA\RSD, protokollet e lëshuara nga ministria e shëndetësisë (fam. “pritje vigjilente dhe takipirina” mbi të gjitha), kushtet në të cilat ishin spitalet para dhe gjatë pandemisë dhe shumë më tepër. Do të jetë një punë e gjatë dhe komplekse, por e nevojshme për të qenë në gjendje t’i rikthehet një minimum kredibiliteti institucioneve; një komision vetëshfajësimi do të zgjeronte më tej hendekun midis shtetit dhe një pjese të madhe të popullsisë me pasoja gjithnjë e më katastrofike.

Ngjarja ka një emër: onelove19nëntor. Sepse dëshiron të përqendrojë vëmendjen te dashuria që lidh anëtarët e familjes me viktimat dhe që lidh anëtarët e familjes me viktimat, në krahasim me dashurinë e mohuar ndaj viktimave, vdekjet e braktisura në shtretër spitali anonimë dhe aseptikë pa asnjë rehati morale, fetare, emocionale.

Demonstrata do të përsëritet çdo muaj në qytete të ndryshme për të mbajtur gjallë kujtimin dhe për të kërkuar të gjitha të drejtat që u mohohen familjeve të viktimave. Nga ana tjetër mbledhja e firmave do të vazhdojë çdo ditë në çdo pjesë të Italisë deri në arritjen e numrit të nevojshëm për paraqitjen e peticionit. Kryetari i Komisionit Luke Merico.

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Guvernatori i Floridës Ron DeSantis: “Politikat e Forumit Ekonomik Botëror janë të vdekura me mbërritjen e shtetit në Florida” (Video) …
Next post Qeveria amerikane emëron një prokuror të pavarur për të hetuar Trump …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura