Japonia e “vaksinuar” u gjunjëzua përpara Covid-it: Regjistrohen shtrime dhe vdekje të shumta në spitale …

Ndërsa Pfizer është “zotuar” se do të kryejë studime të mëtejshme për efikasitetin dhe sigurinë e vaksinës Covid, Japonia, ndoshta vendi më i disiplinuar në botë, po përballet me një situatë dramatike. Shteti po vendos rekord pas rekord në shtrimesh ne spital nga vdekjet e Covid, duke u renditur i pari në botë për numrin e infeksioneve. Për më tepër, në tetor 2022, edhe Japonia e mori vaksinën e përshtatur për Omicron.

Japonia është zyrtarisht vendi më i “vaksinuar” në botë. 83% e popullsisë ka të paktën një dozë të vaksinës kundër Covid, 82% dy doza dhe 132% dozën e tretë dhe të katërt, kjo e fundit është bërë me vaksinën e përshtatur për variantin Omicron.

Pavarësisht sasisë masive të vaksinimeve, vendi po përjeton një rritje të pabesueshme të infeksioneve, shtrimeve në spital dhe vdekjeve. Pas përfundimit të fushatës së vaksinimit në vitin 2021, kur ishte arritur mbulimi mbi 80%, numri i rasteve, të paktën deri atëherë, shpërtheu. Kështu, në fund të janarit 2022, Japonia kishte arritur në më shumë se 100,000 raste në ditë, duke arritur një kulm prej 255,000 rastesh në gusht.

Pas një përgjysmimi të infeksioneve në shtator dhe tetor, nga nëntori 2022, numri i rasteve deri më tani ka mbetur mesatarisht në 200,000 raste në ditë.

Më keq, shtrimet në spital dhe vdekjet nga Covid janë rritur në një nivel rekord. Që nga 4 janari 2023, shtrimet në spital kanë arritur në 44,101, duke tejkaluar rekordin e vendosur në gusht 2022, kur u raportuan 38,000 shtrime në një ditë të vetme.

Sa i përket vdekjeve, ato u rritën papritur në 489, të raportuara më 12 janar 2023. Grafiku i vdekjeve në Japoni tregon një rritje eksponenciale me vaksinimin masiv të popullsisë. Për më tepër, një model i vërejtur në raportimin zyrtar për Covid është se vendet më të vaksinuara kishin gjithashtu numrin më të lartë të infeksioneve Covid. Më së shumti janë regjistruar në Austri, me 644,000 infeksione për milion banorë, në Korenë e Jugut, Francë, Portugali, Izrael dhe Danimarkë, me mbi 500,000 infeksione për milion banorë, ose në Australi, Holandë dhe Sllovaki, me mbi 400,000.

Me afro 250,000 raste për milion njerëz dhe një numër në rritje të shpejtë të infeksioneve, Japonia së shpejti do t’i kapërcejë këto vende.

Krahasues, Rumania dhe Bullgaria kanë shkallë të ulët të vaksinimit dhe rreth 170,000 infeksione për milion banorë. Danimarka, me mbi 500,000 infeksione për milion banorë, ose Australia, Holanda dhe Sllovakia, me mbi 400,000.

Me afro 250,000 raste për milion njerëz dhe një numër në rritje të shpejtë të infeksioneve, Japonia së shpejti do t’i kapërcejë këto vende. Krahasues, Rumania dhe Bullgaria kanë shkallë të ulët të vaksinimit dhe rreth 170,000 infeksione për milion banorë.

Danimarka, me mbi 500,000 infeksione për milion banorë, ose Australia, Holanda dhe Sllovakia, me mbi 400,000. Me afro 250,000 raste për milion njerëz dhe një numër në rritje të shpejtë të infeksioneve, Japonia së shpejti do t’i kapërcejë këto vende.

Pfizer ka informuar autoritetet evropiane se do të vazhdojë studimet pas autorizimit të vaksinës Covid dhe do të zbatojë një plan farmakovigjilence. Në këtë kuptim, sistemet mbështetëse janë krijuar për të kapur të dhëna klinike mbi natyrën dhe ashpërsinë e sëmundjes Covid-19 tek njerëzit që kanë marrë vaksinën mRNA të Covid-19, duke parashikuar se këto do të ofrojnë një pasqyrë të rasteve të mundshme të mungesës së efektit të vaksinën ose efektet anësore.

Në të njëjtën kohë, do të studiohet sindroma e mundshme inflamatore e shumësistemeve tek fëmijët dhe të rriturit e përjetuar nga njerëzit që ndjekin administrimin e vaksinës Pfizer-BioNTech Covid-19. Si veprime shtesë të farmakovigjilencës, prodhuesi njofton kryerjen dhe ndjekjen e 20 studimeve të sigurisë dhe efikasitetit, nga të cilat pesë në nivel global, 5 në Evropë, 7 në SHBA, 2 në SHBA dhe Kanada dhe nga një në Zelandën e Re dhe Australi. .

Shtatë nga studimet e shpallura do të shikojnë incidencën e miokarditit dhe perikarditit në vaksinën e kombinuar në përgjithësi dhe të shtresuara sipas grupmoshës, gjinisë, racës/etnisë (nëse është e mundur), dozës dhe intervalit të rrezikut. Përveç kësaj, për të vlerësuar madhësinë e rrezikut, këto studime do të përfshijnë metoda krahasuese (analiza të vetëkontrolluara dhe analiza që përfshijnë një grup të veçantë krahasues).

Eksperimenti vazhdon

Ndër studimet globale janë ato që do të vlerësojnë sigurinë, tolerueshmërinë, imunogjenitetin dhe efikasitetin e vaksinës ARN të lajmëtarit anti-Covid në individë, fëmijë dhe adoleshentë të shëndetshëm.

Data e përfundimit të tyre pritet në fund të vitit 2024. Në personelin ushtarak dhe civil të Departamentit të Mbrojtjes dhe familjet e tyre (të gjitha moshave) të Sistemit Shëndetësor Ushtarak të SHBA-së, studimet do të fokusohen në mbikëqyrjen aktive të sigurisë së Pfizer-Covid- 19 vaksina BioNTech, veçanërisht në lidhje me miokarditin dhe perikarditin, me përfundim të parashikuar për 31 dhjetor 2023.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia
“Nuk bëhesh gazetar për qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/ Nuk është çudi që Bashkimi Evropian të përçmojë Poloninë …
Next post Problemi në Parajsën Globaliste: Shpërthen kryengritja brenda Forumit Ekonomik Botëror ndaj Klaus Schwab …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura