Sen.Chuck Grassley: Huaja e Bidens në Kinë pa interes 5 milion dollarësh pjesë e skemës “pay-to-play” …

Një kredi prej 5 milionë dollarësh pa interes që familja Biden mori nga një konglomerat energjetik kinez në 2017 duhet të ishte hetuar nga FBI si pjesë e një plani të mundshëm “pay-to-play”, u tha senatori Chuck Grassley zyrtarëve të lartë të zbatimit të ligjit javën e kaluar. .

Në një letër të datës 13 tetor drejtuar Prokurorit të Përgjithshëm Merrick Garland, Drejtorit të FBI-së, Christopher Wray dhe Prokurorit të Delaware, David Weiss, Grassley (R-Iowa) pyeti nëse byroja po heton plotësisht akuzat për korrupsion kundër djalit të parë Hunter Biden dhe kërkoi një “të plotë dhe të pa redaktuar Përmbledhja e FBI-së” e intervistës së partnerit të biznesit të Hunter Tony Bobulinski në tetor 2020 në FBI.

Sipas Grassley, Bobulinski u tha hetuesve se Hunter dhe vëllai i parë James Biden ishin kontraktuar për të ndihmuar CEFC China Energy “me marrëveshje biznesi dhe investime të mundshme ndërsa Joe Biden ishte Zëvendës President; megjithatë, ajo punë mbeti qëllimisht e pakompensuar derisa Joe Biden ishte Zëvendës President.

“Pasi Joe Biden u largua nga Zëvendës Presidenca, përmbledhja e bën të qartë se Hunter Biden dhe James Biden punuan me CEFC dhe individë të lidhur për t’i kompensuar ata për atë punë të kaluar dhe përfitimet që ata prokuruan për CEFC,” vazhdoi Grassley. “Sipas përmbledhjes, Hunter Biden, James Biden dhe bashkëpunëtorët e tyre të biznesit krijuan një sipërmarrje të përbashkët që do të shërbente si një mjet për të përmbushur atë kompensim financiar dhe kjo marrëveshje u bë diku pas një takimi në Miami midis Hunter Biden dhe zyrtarëve të CEFC në shkurt. 2017.”

Senatori Chuck Grassley akuzoi Presidentin Biden për kryerjen e një skeme të mundshme “pay-to-play” me Kinën.
Ish-partneri i biznesit i Hunter Biden, Tony Bobulinski (sipër) dhe një partner tjetër, James Gilliar, i referoheshin Joe Biden si “djaloshi i madh”.
MANDEL NGAN/AFP nëpërmjet Getty Images

Në një email të 26 korrikut 2017 drejtuar Bobulinskit – i zbuluar për herë të parë nga The Post në tetor 2020 – ekzekutivi i CEFC Zhao Runlong shkroi se kompania “mbështet plotësisht kuadrin e krijimit të [ndërmarrjes së përbashkët], bazuar në besimin e tyre në familjen BD [Biden] .”

Zhao shtoi se “5 milionë i janë dhënë hua familjes BD në kapitalin themeltar prej 10 milionë… Kjo hua prej 5 milionësh për familjen BD është pa interes. Por nëse 5 milion është konsumuar, a duhet CEFC të vazhdojë të japë më shumë hua për familjen? Nëse CEFC jep më shumë hua, ata duhet të dinë normën e interesit për kredinë(et) pasuese.”

5 milionë dollarë fillimisht ishin menduar të dërgoheshin përmes sipërmarrjes së përbashkët, të quajtur SinoHawk dhe në bashkëpronësi të Oneida, një kompani holding e përbërë nga pesë LLC, dy prej të cilave kontrolloheshin nga Hunter dhe James Biden.

Sipas një raporti, hetuesit mendojnë se kanë prova të mjaftueshme për të paditur Hunter Biden për akuzat e krimit tatimor.
AP Photo/Andy Wong, Pool

Megjithatë, Grassley tha se paratë nuk ishin dërguar në kohën e emailit të Zhaos tek Bobulinski dhe “James Biden mendoi të telefononte zyrtarët e CEFC-së dhe të kërcënonte se do të tërhiqte mbështetjen e familjes Biden nga marrëveshjet e ardhshme”.

Muajin pasues, në gusht 2017, 5 milionë dollarë u transferuan nga “një kompani e lidhur me CEFC” në Hudson West III, një kompani në pronësi të përbashkët në atë kohë nga firma ligjore e Hunter Biden, Owasco dhe Coldharbour Capital LLC, të cilën Grassley dhe Sen. Ron Johnson (R-Wis.) i lidhur me një tjetër ekzekutiv të CEFC, Gongwen Dong, në një raport të shtatorit 2020.

Paratë, shkroi Grassley javën e kaluar, u transferuan më vonë në kompaninë konsulente të Owasco dhe James Biden, Lion Hall Group.

Presidenti Biden ka mohuar prej kohësh të ketë diskutuar për marrëveshjet e biznesit të Hunter.
Chris Kleponis / Pool via CNP

Marrëveshjet e familjes së parë me CEFC janë ndër më të shqyrtuarat e interesave të biznesit jashtë shtetit të Hunter Biden, pas një emaili të 13 majit 2017 – i zbuluar gjithashtu nga The Post në 2020 – tregoi se Bobulinski, Hunter Biden dhe dy partnerë të tjerë biznesi planifikonin të ndanin kapitalin në një sipërmarrje e planifikuar biznesi me kompaninë në katër mënyra.

Sipas emailit, secila prej katërshave do të merrte 20% të aksioneve në kompaninë e re, ku 10% do t’i shkonte James Biden dhe 10% e mbetur “e mbajtur nga H për djalin e madh?” — një frazë që Bobulinski dhe një partner tjetër, James Gilliar, përdorën për t’iu referuar Joe Biden.

Presidenti ka mohuar në mënyrë të përsëritur të ketë diskutuar ndonjëherë për marrëveshjet e biznesit të Hunterit jashtë shtetit me pasardhësit e tij, një qëndrim që është vënë nën shqyrtim për shkak të provave të mbledhura nga laptopi i braktisur i djalit të parë.

The Post ka raportuar më parë për gjetje të reja fotosh nga laptopi i Hunter Biden.

“Departamenti i Drejtësisë dhe FBI duhet të pajtohen me Kongresin dhe popullin amerikan në lidhje me hapat që ata kanë ndërmarrë, ose nuk kanë arritur të ndërmarrin, në lidhje me hetimin e Hunter Biden,” shkroi Grassley. Washington Post raportoi se hetuesit besojnë se kanë prova të mjaftueshme për të paditur Hunter Biden për akuzat e krimit tatimor, si dhe për të bërë një deklaratë të rreme për përdorimin e tij të drogës në një formular federal për blerjen e armëve.

Burimi: https://nypost.com/2022/10/18/bidens-5m-china-loan-part-of-pay-to-play-scheme-sen-grassley/?fbclid=IwAR3tyTaJEOueFgLkCtwJdoeqJ8HTWJLliA2OEoO6lI51sGFd9-OJVJGVOW4

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia”
Nuk bëhesh gazetar për qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Neo-nazistët Ukrainas dhe Stërgjyshërit e Antifa-s, morën pjesë duke nxitur trazira në Kapitol Hill së bashku me Antifa-n …
Next post Toleranca e çuditshme e Bidenit për narko shtetin shqiptar …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura