ICA Gruppen AB: Puna e ICA Gruppen për klimën, vlerësohet nga OKB me Çmimin Globale për veprimin Klimatik …

OKB-ja njoftoi sot se ICA Gruppen ka marrë një çmim për ambicien e saj klimatike “Përtej Neutralitetit Klimatik”. Çmimi do të jepet në lidhje me Konferencën e OKB-së për ndryshimet klimatike COP26 në Glasgow në nëntor. ICA është duke u njohur për punën e saj për të arritur neutralitetin e klimës në operacionet e veta dhe ambicien e saj për të nxitur në të njëjtën kohë ndryshime për ndikim të reduktuar klimatik si në rrjedhën e sipërme në zinxhirin e furnizimit ashtu edhe në rrjedhën e poshtme midis konsumatorëve.

Vetë operacionet e ICA Gruppen u bënë neutrale ndaj klimës në vitin 2020 pasi emetimet e gazeve serrë u reduktuan me 76 për qind që nga viti 2006. Emetimet e mbetura nga operacionet e veta kompensohen nëpërmjet kredive të karbonit. Në të njëjtën kohë, Grupi ka vendosur një objektiv për emetimet neto zero nga operacionet e veta deri në vitin 2030 dhe për të përgjysmuar ndikimin klimatik të blerjeve ushqimore të klientëve deri në të njëjtin vit.

“Jam jashtëzakonisht krenar për përparimin që kemi arritur deri më tani. Kur vendosëm objektivat tona për vitin 2020, menduam se do të ishin të vështira për t’u arritur, por më pas i tejkaluam ato. Ndërsa tani bëjmë hapin tonë të ardhshëm – përtej neutralitetit klimatik – është jashtëzakonisht kënaqësi për të marrë një vlerësim të tillë për punën tonë”, thotë Per Strömberg, CEO i ICA Gruppen.

Gjithsej njëmbëdhjetë fitues janë emëruar në Çmimet Globale të Veprimit të Klimës së OKB-së, nga të cilët katër janë në kategorinë Climate Neutral Now, e cila përfshin ICA. Çmimi do të jepet në Konferencën e OKB-së për Ndryshimet Klimatike COP26 në Glasgow në nëntor. Kontributet fituese konsiderohen të jenë inovative dhe të shkallëzueshme, d.m.th., të mundshme për t’u ndjekur nga të tjerët. Në vitin 2016, ICA Gruppen u shpërblye nga OKB si një nga fituesit në kategorinë e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit për projektin Climate right (Klimaträtt) (https://www.icagruppen.se/en/media/#!/press-releases /lb//en/archive/press-archive/2016/ica-receives-un-award-for-climate-right-project/), duke e bërë ICA Gruppen kompaninë e vetme suedeze që i është dhënë dy herë cmime nga OKB-ja.

ICA ishte shitësi i parë me pakicë ushqimore në Suedi që miratoi objektivat e saj klimatike nga Objektivat e Bazuar në Shkencë në 2018 dhe i pari që vendosi objektiva për reduktimin e ndikimit klimatik të blerjeve ushqimore të klientëve.

“Aq një e treta e ndikimit global të klimës sot vjen nga prodhimi i ushqimit, kështu që si një shitës me pakicë ushqimore ne kemi një mundësi unike për të bërë një ndryshim, pasi ne jemi një lidhje midis prodhimit dhe konsumit. Marrja e përgjegjësisë dhe përpjekjet për të ndikuar , emetimet që shkakton konsumi ynë është diçka që të gjithë shitësit me pakicë mund ta bëjnë,” thotë Kerstin Lindvall, Shef i Përgjegjësisë së Korporatës në ICA Gruppen.

Fokusi i ICA Gruppen në nxitjen e ndikimit të reduktuar të klimës edhe jashtë operacioneve të veta nuk është i kufizuar në biznesin e shitjes me pakicë të ushqimeve të kryera nga ICA Sweden dhe Rimi Baltic. Apotek Hjärtat ka vendosur një objektiv për të përgjysmuar ndikimin klimatik të produkteve të farmacive të klientëve të saj deri në vitin 2030, dhe ICA Real Estate ka një objektiv për të ndërtuar me një ndikim neto klimatik zero deri në të njëjtin vit.

Fakte rreth ambicieve klimatike të ICA Gruppen:

ICA Gruppen:
Do të arrijë një ndikim neto klimatik zero nga operacionet e veta deri në vitin 2030*
Dëshiron të përgjysmojë ndikimin klimatik të blerjeve ushqimore të klientëve deri në vitin 2030, krahasuar me vitin 2020
Ka vendosur një objektiv që furnitorët e tij më të mëdhenj** të kenë miratuar objektiva klimatikë të bazuara në shkencë jo më vonë se 2025
ICA Gruppen zvogëloi ndikimin në klimë të operacioneve të veta me 76 për qind midis 2006 dhe 2020. Kjo përfshin emetimet e fushës 1 dhe 2 sipas protokollit të GHG, si dhe pjesë të fushës 3, veçanërisht pasi përfshihen emetimet nga dyqanet në pronësi të shitësve me pakicë. Për përkufizimet e sakta dhe parimet e raportimit, shihni Raportin Vjetor dhe të Qëndrueshmërisë të ICA Gruppen.

  • ICA Gruppen ndjek zhvillimin e iniciativës së objektivit të bazuar në shkencë të një standardi të ri për objektivat neto zero, dhe ka synimin që objektivi të miratohet nga SBTi kur standardi të jetë nisur

** Së bashku përfaqësojnë 70 për qind të ndikimit të klimës së Grupit në rrjedhën e sipërme.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia”
Nuk bëhesh gazetar për qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Aktivistja shqiptaro-amerikane: CNA paska hapur kanal TV.
Next post FAKTE/ Kur Osama Bin Ladin ishte “Tim Osman”…
error: Ky publikimet jane te mbrojtura