Universitetet amerikane po punësojnë bazuar në përkushtimin ndaj diversitetit …

Universiteti i Kalifornisë, Berkeley aktualisht po reklamon për një “drejtor të kulturës së qelizave, ushqimit me miza, përgatitjes së mediave dhe pajisjeve të larjes së xhamit në gatishmëri”. Aplikantët kanë nevojë për një diplomë të avancuar dhe një dekadë përvojë kërkimore, dhe duhet të dorëzojnë një Cv, një letër motivuese dhe një deklaratë kërkimore.

Ata gjithashtu duhet të dërgojnë një deklaratë mbi kontributet e tyre në avancimin e diversitetit, barazisë dhe përfshirjes. Me sa duket, të gjithë (ky drejtor, drejtuesi i ardhshëm i ruajtjes së bibliotekës, kushdo që ëndërron një post profesori) duhet të paraqesë një deklaratë që përshkruan të kuptuarit e tyre për diversitetin, kontributet e tyre të kaluara në rritjen e tij dhe planet e tyre “për avancimin e barazisë dhe përfshirjes” nëse punësuar.

Jo shumë kohë më parë, deklarata të tilla ishin ekzotike dhe me rëndësi margjinale. Tani ata janë të rreptë në pjesën më të madhe të sistemit të Universitetit të Kalifornisë për vendimet e punësimit dhe qëndrimit. Studimet pohojnë se një në pesë punë në fakultet në të gjithë Amerikën i kërkojnë ato. Dhe agjencitë qeveritare që financojnë kërkimin shkencor kanë filluar të japin grante për laboratorët të kushtëzuar me matjet dhe planet e tyre të diversitetit.

Read more on The Economist.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia”
Nuk bëhesh gazetar për qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Shkenca mbi njerëzit dhe AI ​​është shumë efikase – Kjo ishte frika e fundit e shkencëtarit Stephen Hawking …
Next post Ironia e fatit: Nëse dëshironi vetëvrasje të asistuar në Gjermani, fillimisht duhet të bëni vaksinën …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura