Robert F. Kennedy, Jr. dhe Jim Hoft i The Gateway Pundit, e disa të tjerë bashkohen së bashku në padinë antitrust kundër mediave të trashëguara për përpjekje për të përjashtuar rivalët nga platformat e internetit …

Robert F. Kennedy, Jr. dhe Jim Hoft i The Gateway Pundit bashkohen me të tjerët në padinë antitrust kundër mediave të trashëgimisë për përpjekjet për të përjashtuar rivalët nga platformat e internetit

Avokati me famë botërore bashkohet me burime të besuara të lajmeve në internet, profesionistë mjekësorë, gazetarë të pavarur dhe organe mediatike për të trajtuar marrëveshjet e fshehta midis konglomerateve gjigante mediatike për të heshtur konkurrentët më të vegjël të botimeve në kundërshtim me ligjet antitrust dhe ligjet e fjalës së lirë.

AMARILLO, TEXAS-JAN. 11, 2023 – Një veprim i parë i llojit të tij antitrust u ngrit të martën kundër Korporatës Britanike të Transmetimit (BBC), The Washington Post, Reuters dhe Associated Press për dëmshpërblime që arrijnë në miliona për paditësit që i nënshtrohen trefishimit dhe kërkon të adresojë bojkotimi dhe censura e mbrojtësve të lirisë së shëndetit, aktivistëve, gazetarëve dhe profesionistëve mjekësorë që guxuan të vënë në dyshim narrativën në lidhje me pandeminë COVID-19 dhe mandatet e vaksinave.

Padia zbulon se deri në mars 2020, u krijua një partneritet i quajtur Iniciativa e Lajmeve të Besuara (TNI) midis Big Tech dhe mediave të vjetra për të përjashtuar botuesit rivalë nga platformat dominuese të internetit. Partneriteti u lançua nga Drejtori i Përgjithshëm i BBC, Tony Hall, me marrëveshjen që anëtarët e TNI “të punojnë së bashku për të . . . sigurohuni që mitet e dezinformimit të ndalen në gjurmët e tyre.” Kjo përpjekje e koordinuar është, sipas përkufizimit, një formë klasike e një “bojkoti në grup” për të dëmtuar aftësinë e botuesve më të vegjël për të konkurruar apo edhe për të mbijetuar.

Anëtarët e TNI përfshijnë mediat e trashëguara BBC, The Washington Post, Reuters dhe Associated Press, së bashku me mediat sociale dhe gjigantët e teknologjisë-Twitter, Meta (Facebook/Instagram), Microsoft, Google/YouTube dhe LinkedIn. Anëtarët e TNI zotërojnë kolektivisht 90% të tregut të përgjithshëm të mediave sociale, 90% të tregut të rrjeteve sociale, 75% të tregut të pritjes së videove dhe mbi 90% të tregut të motorëve të kërkimit.

Ankesa tregon shembuj të shumtë të asaj që paditësit deklarojnë se shkel ligjet antitrust.

“Me pranimin e tyre, anëtarët e ‘Iniciativës së Lajmeve të Besuara’ (‘TNI’) ranë dakord të punojnë së bashku, dhe në fakt kanë punuar së bashku, për të përjashtuar nga platformat mbizotëruese të internetit në botë botuesit rivalë të lajmeve që angazhohen në raportimin që sfidon dhe konkurron. me raportimin e anëtarëve të TNI për çështje të caktuara që lidhen me COVID-19 dhe politikën e SHBA.

…Për shembull, anëtarët e TNI vlerësuan se sa vijon ishin ‘dezinformata’ që nuk mund të publikoheshin në platformat dominante të internetit në botë: (A) pretendon se COVID e kishte origjinën në një laborator në Wuhan, Kinë; (B) pretendon se vaksinat e COVID nuk parandalojnë infeksionin; (C) pretendon se personat e vaksinuar mund të transmetojnë COVID tek të tjerët; dhe (D) pretendon se emailet dhe videot komprometuese u gjetën në një kompjuter portativ që i përkiste Hunter Biden.

…TNI jo vetëm që i pengoi përdoruesit e internetit të bënin këto pretendime; mbylli botuesit e lajmeve në internet, të cilët thjesht raportuan se pretendime të tilla po bëheshin nga burime potencialisht të besueshme, si shkencëtarët dhe mjekët.

Dr. Ben Tapper, Dr. Joseph Mercola, themeluesi i The Gateway Pundit Jim Hoft, gazetarët e pavarur Ben Swann dhe Erin Elizabeth Finn dhe organet e pavarura të lajmeve TrialSite News dhe Creative Destruction Media, dhe aktivistët për lirinë e shëndetit Ty dhe Charlene Bollinger i bashkohen Robert F. Kennedy, Jr. dhe Children’s Health Defense (CHD) si paditës.

“Xhaxhai im, Presidenti Kennedy dhe babai im, Prokurori i Përgjithshëm, kërkuan të ndjekin penalisht ligjet antitrust që janë ende në librat e vendit me energji,” tha Kennedy. “Si zbatues privatë të atyre ligjeve, ne kemi besim se Gjykata Federale në Teksas do të justifikojë lirinë tonë bazë për të konkurruar me mediat e trashëguara në tregun e ideve.”

RFK, Jr. dhe CHD kanë vënë në pikëpyetje prej kohësh sigurinë dhe efikasitetin e vaksinave, kohët e fundit duke luftuar vaksinat kundër COVID-19 dhe veprimet e tjera të reagimit ndaj pandemisë të mandatuara nga qeveria e SHBA.

“Ne jemi krenarë që qëndrojmë me Robert Kennedy Jr. në një proces gjyqësor historik për adresimin dhe ruajtjen e të drejtave të fjalës së lirë në Amerikë. Që nga shpallja e pandemisë COVID, The Gateway Pundit është shënjestruar nga konglomeratet e mediave dhe gjigantët e mediave sociale, të ndihmuar dhe nxitur nga agjencitë federale, për të censuruar raportimin tonë të provuar dhe fjalën tonë të lirë. Tani, vite më vonë, është konfirmuar se raportimi ynë ishte në kohë dhe i saktë, “tha Themeluesi i The Gateway Pundit Jim Hoft.

“Kjo padi ka të bëjë me ruajtjen e të drejtave tona të fjalës së lirë si amerikanë dhe mbajtjen përgjegjëse të atyre që janë përfshirë në shkeljen e ligjeve antitrust, si TNI. Bashkëshorti im dhe unë mbetemi të palëkundur në angazhimin tonë për të theksuar rreziqet e dokumentuara mirë të vaksinave të COVID-19 dhe një mori rreziqesh për ata që janë mashtruar nga media.” tha Charlene Bollinger.

“Këto janë të këqijat binjake të ditëve tona,” shtoi Dr. Joseph Mercola. “Platformat bashkëpunojnë me supën e alfabetit të agjencive federale për të censuruar fjalimin. Të njëjtat platforma dhe media të trashëguara komplotojnë për të bojkotuar histori që nuk i përshtaten një narrative zyrtare rreth COVID dhe shumë temave të tjera. Etërit themelues të kombit tonë do të ishin të tmerruar dhe të vendosur në mbrojtjen e mbajtjes së një qytetarie të informuar.”

Për më shumë informacion, kontaktoni Kristin Davis në [email protected].

Këtu është një kopje e padisë së paraqitur të martën në Divizionin e Distriktit Verior të Teksasit Amarillo.

PADIA E PARAQITUR – Ankesa e TNI Kennedy dhe Hoft paraqitën ankesë nga Jim Hoft në Scribd

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Zelanda e Re shënon rritjen më të madhe të vdekjeve të regjistruara në 100 vjet …
Next post A po tenton Edi Rama që të blejë të kaluarën e tij?
error: Ky publikimet jane te mbrojtura