Bankat e njëpasnjëshme të falimentuara në Shtetet e Bashkuara – Shpresa e vetme Joe Biden!

Një sërë dështimesh bankash në ekonominë më të madhe në botë, Shtetet e Bashkuara, kanë tronditur ekonomistët. Silicon Valley Bank, banka e 16-të më e madhe në Shtetet e Bashkuara, falimentoi pak ditë më parë.

Ndërsa banka u jepte hua bizneseve fillestare, ajo investoi në obligacione të qeverisë amerikane për të mbrojtur asetet e saj. Rezerva Federale e SHBA ka vazhduar të rrisë normat e interesit për të frenuar inflacionin në vend. Si rezultat, vlera e obligacioneve filloi të bjerë nën çmimin e blerjes.

Në të njëjtën kohë, kompanitë “start-up” filluan të tërheqin paratë e depozituara në bankat e Silicon Valley për të plotësuar nevojat e tyre. Si rezultat, banka u detyrua të shiste aktivet e saj me një çmim të ulët dhe u bë e falimentuar. Banka e falimentuar është tani nën kontrollin e Korporatës Federale të Sigurimit të Depozitave, kështu që paratë e depozituesve janë ngecur atje.

Pas gjithë këtyre viteve që nga kolapsi ekonomik i vitit 2008, ka pasur një tjetër dështim bankar që ka tronditur ekonomistët. Në këtë rast, një dështim i dytë i bankës në SHBA ka shkaktuar një tronditje shtesë.

Signator Bank me bazë në Nju Jork falimentoi për arsye të ngjashme. Totali i aktiveve të kësaj banke vlerësohet në 110 USD dhe gjendja e depozitave është 89 USD. Signer Bank është dështimi i tretë më i madh i bankës në historinë e SHBA.

Me klientët dhe investitorët në trazira pas një sërë dështimesh bankash, Presidenti i SHBA Joe Biden ka ndërhyrë menjëherë në këtë çështje. Nuk ka nevojë të kesh frikë nga operacionet e bankave në Shtetet e Bashkuara, ish-administrata Trump është përgjegjëse për këto probleme. Megjithatë, njerëzit nuk duhet të shqetësohen pasi bankat janë në një mjedis të sigurt, deklaron Biden.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Dëshmi të reja sugjerojnë se Fauci e nxiti hartimin e “Origjinave proksimale” për të shuar teorinë e rrjedhjes së Covid nga laboratori …
Next post Qeveria amerikane merr në dorë dy banka të falimentuara …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura