Dëshmi të reja sugjerojnë se Fauci e nxiti hartimin e “Origjinave proksimale” për të shuar teorinë e rrjedhjes së Covid nga laboratori …

Të dielën, Nënkomiteti i Përzgjedhur i udhëhequr nga GOP për Pandeminë e Koronavirusit lëshoi ​​një memo, “Dëshmi të reja që rezultojnë nga hetimi i Nënkomitetit të Përzgjedhur në Origjinën e COVID-19 – “Origjina Proksimale e SARS-CoV-2” duke cituar prova që sugjerojnë Anthony Fauci ishte pas hartimit të ‘Origjinave Proksimale’ në një përpjekje për të shtypur teorinë e rrjedhjes së laboratorit.

Në prill të vitit 2020, The Gateway Pundit raportoi për origjinën e COVID dhe rrjedhjen nga laboratori në Wuhan.

Mjekët dëshmuan në një seancë dëgjimore më 28 shkurt 2023, se ata i thanë Fauci-t se virusi kishte rrjedhur nga laboratori.

MEMORANDUMI

https://oversight.house.gov/wp-content/uploads/2023/03/2023.03.05-SSCP-Memo-Re.-New-Evidence.Proximal-Origin.pdf

Më 1 shkurt 2020, Dr. Anthony Fauci, Dr. Francis Collins dhe të paktën njëmbëdhjetë shkencëtarë të tjerë mblodhën një telefonatë konferencë për të diskutuar COVID-19. Pikërisht në këtë telefonatë konferencë, Dr. Fauci dhe Collins fillimisht u paralajmëruan se COVID-19 mund të ketë rrjedhur nga një laborator në Wuhan, Kinë dhe, më tej, mund të jetë manipuluar qëllimisht gjenetikisht.

Vetëm tre ditë më vonë, më 4 shkurt 2020, katër pjesëmarrës në thirrjen e konferencës autorë të një punimi të titulluar “Origjina Proksimale e SARS-CoV-2” (Origjina Proksimale) dhe i dërguan një draft Dr. Fauci dhe Collins. Përpara publikimit përfundimtar në Nature Medicine, punimi iu dërgua Dr. Fauci për redaktim dhe miratim.

Më 16 prill 2020, pak më shumë se dy muaj pas thirrjes origjinale të konferencës, Dr. Collins i dërgoi email Dr. Fauci duke shprehur shqetësimin që Origjina Proksimale – të cilën ata e panë përpara publikimit dhe iu dha mundësia për ta redaktuar – nuk e zbuti rrjedhjen e laboratorit hipotezë dhe pyet nëse NIH mund të bëjë më shumë për të “shuar” hipotezën e rrjedhjes së laboratorit. Të nesërmen – pasi Dr. Collins kërkoi në mënyrë eksplicite më shumë presion publik – Dr. Fauci citoi Origjinën Proksimale nga podiumi i Shtëpisë së Bardhë kur u pyet nëse COVID-19 doli nga një laborator.

Provat e reja të lëshuara nga Nënkomiteti i Përzgjedhur sot sugjerojnë se Dr. Fauci “nxiti” hartimin e një botimi që do të “kundërshtonte” teorinë e rrjedhjes së laboratorit, autorët e këtij punimi shtrembëruan provat e disponueshme për të arritur këtë qëllim dhe Dr. Jeremy Farrar shkoi të pakredituara pavarësisht nga përfshirja e konsiderueshme.

Provat në dispozicion të Nënkomitetit të Përzgjedhur sugjerojnë se Dr. Anthony Fauci “e shtyu” Dr. Kristian Andersen, Profesor, Scripps Research (Scripps), të shkruante Origjinën Proksimale dhe se qëllimi ishte të “kundërshtonte” çdo teori rrjedhjeje laboratorike.

Më 18 gusht 2021, Scripps iu përgjigj anëtarit të atëhershëm të Komitetit për Mbikëqyrjen dhe Renditjen e Reformës, James Comer, dhe të atëhershëm të Komitetit për Anëtarin e Rangimit të Gjyqësorit, Jim Jordan, letrës së 29 korrikut 2021 drejtuar Dr. Andersen. Në këtë letër, Scripps pohon se Dr. Andersen “objektivisht” hetoi origjinën dhe se Dr. Anthony Fauci nuk u përpoq të ndikonte në punën e tij. Të dyja deklaratat duket se nuk mbështeten nga provat në dispozicion.

Në letrën e Scripps të 18 gushtit, në emër të Dr. Andersen, thuhej:

“Në janar 2020, Dr. Andersen filloi të hetojë origjinën e SARS-CoV-2. Në çdo moment, Dr. Andersen ka peshuar objektivisht të gjitha provat në dispozicion të tij… Dr. Pikëpamja e Andersen evoluoi në përputhje me provat që kishte në dispozicion…Shkencëtarët duhet të nxjerrin përfundime të mbështetura nga provat e disponueshme, edhe kur ato bien ndesh me vlerësimet e mëparshme.”

Sipas e-maileve të publikuara më parë, ky pohim është gjithashtu i rremë. Më 8 shkurt 2020, Dr. Andersen deklaroi:

“Puna jonë kryesore gjatë dy javëve të fundit është përqendruar në përpjekjen për të hedhur poshtë çdo lloj teorie laboratorike…”

Ky e-mail bie drejtpërdrejt në kundërshtim me deklaratën e mëparshme të Scripps se Dr. Andersen peshoi “objektivisht” të gjitha provat në lidhje me origjinën e COVID-19. Në vend të kësaj, duket se Dr. Andersen iu dha udhëzim dhe kërkoi të formulonte një dokument, pavarësisht nga provat e disponueshme, që do të hidhte poshtë një rrjedhje laboratorike.

Në letrën e Scripps të 18 gushtit, në emër të Dr. Andersen, thuhej:

“Sa i përket thirrjes së konferencës së datës 1 shkurt, Dr. Fauci, sipas mendimit të Dr. Andersen, nuk u përpoq të ndikojë në Dr. diskutim.”

Sipas provave të reja të marra nga Nënkomiteti i Përzgjedhur, ky pohim është dukshëm i rremë. Më 12 shkurt 2020, Dr. Andersen i shkroi Nature për të kërkuar publikimin e asaj që do të bëhej Origjina Proksimale. Në këtë e-mail, Dr. Andersen shkroi:

“Ka pasur shumë spekulime, nxitje të frikës dhe komplote të paraqitura në këtë hapësirë ​​dhe ne menduam se sjellja e njëfarë qartësie në këtë diskutim mund të ishte me interes për Natyrën [sic]. Të nxitur nga Jeremy Farrah [sic], Tony Fauci dhe Francis Collins, Eddie Holmes, Andrew Rambaut, Bob Garry, Ian Lipkin dhe unë kemi punuar me shumë nga të dhënat gjenetike (kryesisht) për të ofruar hipoteza agnostike dhe të informuara shkencërisht rreth origjinën e virusit.”

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Pse qentë dhe macet janë qetësues të stresit?
Next post Bankat e njëpasnjëshme të falimentuara në Shtetet e Bashkuara – Shpresa e vetme Joe Biden!
error: Ky publikimet jane te mbrojtura