Qeveria amerikane merr në dorë dy banka të falimentuara …

Qeveria amerikane ka marrë në dorëzim dy banka të cilat kanë falimentuar, konkretisht Silicon Valley Bank dhe Signature Bank.

Në përpjekje për të ndaluar klientët të tërheqin paratë e tyre, tha se do të garantonte të gjitha depozitat.

Presidenti amerikan Joe Biden deklaroi se sistemi bankar amerikan është i sigurt dhe se individët dhe bizneset mund të tërheqin të gjitha paratë e tyre nga Silicon Valley Bank më vonë gjatë ditës së sotme.

Presidenti Biden shtoi se drejtuesit e dy bankave do të shkarkohen.

Silicon Valley Bank dikur specializohej në kredi për kompanitë e teknologjisë. Ajo u mbyll nga rregullatorët të premten dhe asetet e saj u ngrinë.

Signature Bank përdoret gjithashtu për të specializuar në kredi për individë dhe biznese.

Thesari Amerikan, Rezervat Federale dhe Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave të SHBA-së kanë lëshuar një deklaratë të përbashkët duke thënë se klientët që kanë depozituar para në këto banka janë të mbrojtur dhe humbja do të kompensohej nga tarifat për bankat.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Bankat e njëpasnjëshme të falimentuara në Shtetet e Bashkuara – Shpresa e vetme Joe Biden!
Next post Senatori Mark Kelly bën thirrje për censurë në mediat sociale për të parandaluar thirrjet të falimentimit bankare …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura