Senatori Mark Kelly bën thirrje për censurë në mediat sociale për të parandaluar thirrjet të falimentimit bankare …

Gjatë një telefonate konference në lidhje me paketën e shpëtimit të Bankës së Silicon Valley dje, senatori Mark Kelly (D-AZ) pyeti përfaqësuesit e Rezervës Federale, Departamentit të Thesarit dhe Korporatës Federale të Depozitave dhe Sigurimeve (FDIC) nëse kishin një mënyrë për të censuruar informacionin në rrjetet sociale. mediat për të parandaluar një arratisje në banka, sipas anëtarëve republikanë të Dhomës së Përfaqësuesve që ishin në thirrje.

Anëtarët thanë se kishte rreth 200 njerëz në thirrjen e Zoom, duke përfshirë senatorë, anëtarë të Dhomës së Përfaqësuesve dhe anëtarë të stafit nga të dyja palët. “Në thirrjen tonë të konferencës, të udhëhequr nga [Presidenti i Senatit Chuck] Schumer, me Fed, FDIC dhe Thesarin, një senator demokrat pyeti tre agjencitë nëse kishte një program në zhvillim e sipër në mediat sociale për të censuruar informacionin që do të çonte në një rënie bankare. ”, tha Rep. Thomas Massie për Public.

“Unë besoj se ai e shprehu atë me një shqetësim se aktorët e huaj do ta bënin këtë,” tha Massie, “por ai nuk sugjeroi që censura të kufizohej tek të huajt ose tek gjërat që ishin të pavërteta. Njerëzit nga të tre agjencitë nuk mund t’i përgjigjen atij dhe thjesht e kaluan pyetjen.”

Përfaqësuesja Lauren Boebert shkroi në Twitter: “Në një konferencë me Biden nënsekretaren e Thesarit Nellie Liang në lidhje me SVB [Silicon Valley Bank] BAILOUT për të cilin ata po punojnë dhe një anëtar pyeti nëse po i drejtoheshin Facebook dhe Twitter për të monitoruar dezinformatat dhe ‘ aktorë të këqij.”

Thirrjet në zyrat e Senatorit Mark Kelly në Arizona dhe Uashington DC nuk u përgjigjën, por një zëdhënës i Kelly dha një deklaratë për Daily Caller e cila tha: “Pretendimi i pambështetur i bërë nga ky postim në blog që ju referuat është i rremë. Në konferencë, senatori Kelly u pyet për kundërshtarët e huaj që mund të përpiqen të përfitojnë nga kjo situatë duke përhapur dezinformata.

Rep. Dan Bishop, Kryetar i Nënkomitetit për Mbikëqyrjen, Hetimet dhe Përgjegjshmërinë, konfirmoi rrëfimet e Massie dhe Boebert dhe një përfaqësues për zyrën e Boebert konfirmoi se “anëtari” të cilit ajo i referohej ishte një Senator Demokratik.

“Kam konfirmuar me [Kryetarin e Dhomës Kevin] McCarthy se ishte senatori Mark Kelly ai që pyeti në telefonatën e mbrëmshme të zmadhimit nëse pritësit e telefonatave (në Thesar, FDIC, etj) po ndërvepronin me platformat SM dhe në vëzhgim për ndikimin e huaj që mund të nxisë aksionet bankare,” tha Rep. Bishop për Public.

Jo të gjithë demokratët mbështesin censurën. Përfaqësuesi Ro Khanna i tha Publikut përmes emailit, “Unë do ta kundërshtoja një censurë të tillë”, në përgjigje të pyetjes sonë nëse ai i mbështeti deklaratat e Kelly.

Demokratët thonë se republikanët po bëjnë gjithashtu thirrje për censurë. Një zëdhënës i Komitetit të Bankave të Senatit i vuri në dukje Publikut një deklaratë të Kryetarit të Dhomës Bankare, Patrick McHenry (R-NC) si i vetmi që ata dinin që përmend mediat sociale.

“Ky ishte xhiroja e parë bankare e nxitur nga Twitter,” tha McHenry. “Në këtë kohë, është e rëndësishme të qëndroni të niveluar dhe të shikoni faktet – jo spekulimet – kur vlerësoni rrugën e duhur përpara.”

Por McHenry nuk bëri thirrje për censurë, dhe zëdhënësi i tij i tha Publikut se ai “në asnjë mënyrë nuk po mbron mediat sociale të mbyten”.

Për më tepër, thirrja e Kelly-t për censurë vjen në një kohë të kërkesave në rritje nga demokratët për më shumë censurë nga kompanitë e mediave sociale:

— Qershorin e kaluar, nënkomiteti i Agjencisë së Sigurisë Kibernetike dhe Infrastrukturës (CISA) i Departamentit të Sigurisë Kombëtare për “mbrojtjen e “Infrastrukturës Kritike nga Keq/Dezinformimi” propozoi shtimin e “dezinformatave financiare” në portofolin e kategorive të mediave sociale brenda kompetencës së CISA për të punuar me partnerë të jashtëm për të censor;

— Në dhjetor, Komisioni Federal i Tregtisë kërkoi që pronari i Twitter-it, Elon Musk, “Identifikonte TË GJITHË GAZETARËT” që kishin akses në dosjet e Twitter-it që tregonin agjentët e qeverisë që kërkonin censurë;

— Të mërkurën e kaluar, presidenti i Senatit Chuck Schumer (D-NY) kërkoi që pronari i Fox News, Rupert Murdoch të ndalonte raportimin për pamjet video të 6 janarit;

— Të enjten e kaluar, demokratët e Kongresit kërkuan që gazetari Matt Taibbi t’u zbulonte burimet e tij;

— Dhe tani, demokratët po kundërshtojnë “Aktin për Mbrojtjen e Fjalimit nga Ndërhyrja e Qeverisë”, i cili u prezantua të enjten e kaluar nga kryetari i Komitetit të Mbikëqyrjes së Dhomës Republikane, James Comer, i cili i pengon punonjësit e qeverisë të “përdorin autoritetin e tyre zyrtar për të ndikuar . . . një palë e tretë. . . për të censuruar fjalimin.”

Pse eshte ajo? Pse demokratët janë papritur në luftë me Amendamentin e Parë? Çfarë po ndodh konkretisht?

Pse demokratët kërkojnë censurë

FOTOJA E MESIPERME: “Nënkomiteti i censurës” i Agjencisë së Sigurisë Kibernetike dhe Infrastrukturës (CISA) të Qeverisë së SHBA-së kryesohet nga Kate Starbird e Universitetit të Uashingtonit (majtas). Starbird punoi me Alex Stamos (Qendra) për të drejtuar “Projekti i Integritetit të Zgjedhjeve” dhe “Projekti i viralitetit”. Gjithashtu i përfshirë është Renee Diresta (djathtas), i cili sugjeroi në një fjalim CISA të vitit 2021 që EIP dhe VP u krijuan për të shmangur Amendamentin e Parë.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia si dhe Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Qeveria amerikane merr në dorë dy banka të falimentuara …
Next post Zgjedhjet në Hollandë: Partia e Protestës së Traktorit mposhti Qeverinë Globaliste dhe Axhendën e Gjelbër të BE-së …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura