CNOOC, operatori më i madh i fushës së naftës dhe gazit në det, përfundon tregtinë e parë të LNG-së të vendosur në Juan …

Korporata Kombëtare e Naftës në det të hapur të Kinës dhe Total Energies e Francës kanë përfunduar tregtinë e parë të gazit natyror të lëngshëm të vendosur në juan të Kinës përmes Bursës së Naftës dhe Gazit Natyror të Shangait, njoftoi bursa të martën.

Përafërsisht 65,000 ton LNG të importuar nga Emiratet e Bashkuara Arabe ndryshuan ortak në tregti, duke shfaqur një kanal të ri për tregtarët ndërkombëtarë të burimeve për të marrë pjesë në tregun kinez.

Sipas Guo Xu, kryetar i bursës, transaksioni i parë ndërkombëtar LNG i shlyer në juan promovon çmimin, shlyerjen dhe pagesën ndërkufitare në shumë monedha.

Si një nga blerësit kryesorë në tregun global të LNG-së, shkalla e infrastrukturës së Kinës është zgjeruar dhe numri i pjesëmarrësve në tregtinë ndërkombëtare po rritet gjithashtu, gjë që ka ngritur kërkesa për shërbimet e tregtisë ndërkombëtare, tha ai.

Shkëmbimi do të lidhet në mënyrë aktive me tregtarët ndërkombëtarë të burimeve dhe do të forcojë ndërtimin e infrastrukturës financiare të biznesit të shlyerjes ndërkufitare të juanëve, ndërsa do të përmirësojë aftësitë e tregtimit dixhital për të ofruar kanale më të përshtatshme për burimet vendase dhe ndërkombëtare të naftës dhe gazit, tha ai.

CNOOC, operatori më i madh i fushës së naftës dhe gazit në det të hapur në Kinë, është i përkushtuar për të inovuar modele të çmimeve të burimeve ndërkombëtare dhe zgjidhjeve, tha zëvendësmenaxheri i përgjithshëm i CNOOC, Yu Jin.

Promovimi i prokurimit ndërkombëtar të burimeve bazuar në zgjidhjen e juanit mund të nxisë globalizimin e tregtisë së energjisë dhe të ndërtojë një ekologji më të larmishme, tha ai.

Shkalla e importeve të naftës dhe gazit të Kinës është në rritje vitet e fundit. Në vitin 2022, Kina importoi më shumë se 500 milion ton naftë bruto dhe më shumë se 100 milion ton gaz natyror, duke përfshirë 63.44 milion ton LNG, me burimet që po diversifikohen gjithnjë e më shumë.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?

Anashkaloni censurën e regjimit të mediave sociale. Na ndiqni përmes Telegramit, thjesht klikoni këtu > https://t.me/patriotikmedia

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/ Pranimi i fajit nga Cohen ofron një kujtesë të ashpër: Gënjeshtra e thënë në Kongres mund të jetë një krim …
Next post VIDEO/ Jason Miller për Newsmax: Trump do të mbaj fjalim në Mar-a-Lago të martën në mbrëmje …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura