Sondazhi pas aktakuzës: Kryesimi i Trump në GOP rritet në 30 pikë …

Lajmi për një aktakuzë ka rritur numrin e votimit të ish-Presidentit Donald Trump në mesin e kandidatëve primar të GOP dhe nuk e ka ulur epërsinë e tij ndaj Presidentit Joe Biden, sipas një sondazhi të brendshëm të fushatës Trump.

“Presidenti Trump mori një rritje të konsiderueshme ndaj kundërshtarëve të tij në testet e zgjedhjeve të plota një-në-një, ndërsa epërsia e tij vendimtare ndaj Joe Biden mbetet një test për zgjedhjet e përgjithshme ku mbetet e barabartë”, shkroi anketuesi John McLaughlin i McLaughlin & Associates.

Në testin e plotë të fletëvotimeve të 14 kandidatëve të mundshëm republikanë, ku Trump ka votuar më të fortët për shkak të viskozitetit të lartë në bazën e tij, aktakuza e ka rritur dukshëm avantazhin e Trump nga 12 pikë në 30 pikë:

Trump 51% – nga 43% në janar.
Guvernatori i GOP të Floridës Ron DeSantis 21% – nga 31% në janar.
Ish-zëvendëspresidenti Mike Pence 6%.
Nikki Haley 4%.
10 kandidatët e tjerë janë me 2% më pak.

Epërsia e Trump në zgjedhjet paraprake hipotetike një-në-një me DeSantis është edhe më e fortë në favor të Trump. Trump mundi DeSantis 63%-30%, një diferencë prej 33 pikësh që tejkalon epërsinë e tij prej 12 pikësh në janar (52%-40%).

Mes grupit të plotë prej 1000 votuesish të mundshëm të zgjedhjeve të përgjithshme, sulmet ndaj Trump kanë bërë që të anketuarit të thonë se ndarja po përkeqësohet (56%, krahasuar me 34% që thonë se është përmirësuar), çështjet reale po injorohen (57% thonë) dhe një shumicë votuesish dhe pothuajse shumica (48%) besojnë se sistemi i drejtësisë është duke u armatosur kundër Trump.

Sipas sondazhit, Trump ka 13 pikë “më shumë gjasa” për të marrë një votë në zgjedhjet e përgjithshme pas aktakuzës sesa “më pak të mundshme”.

Trump kryeson Biden me 47%-43%, që është praktikisht e pandryshuar nga sondazhi i marsit. Gjithashtu, 61% e votuesve primar të GOP thonë se Trump është kandidati më i mirë për të mposhtur Biden, krahasuar me 33% për dikë tjetër.

Pikat e tjera kryesore nga memorandumi i brendshëm për Trump:

65% e votuesve të mundshëm primar të GOP – që përfshin të pavarur që votojnë në zgjedhjet paraprake – duan që Trump të kandidojë përsëri, nga 58% në janar.
71% thonë se SHBA nën Biden është në rrugën e gabuar, e cila është rritur nga 65% në mars.
69% thonë se SHBA-ja ka rënë nën Biden gjatë dy viteve të fundit.
55% thonë se aktakuza tregon një standard të dyfishtë drejtësie midis Trump dhe Biden, ndërsa vetëm 33% nuk ​​ishin dakord; këto shifra janë 85%-10% në mesin e votuesve të mundshëm GOP.

E drejta për një gjykim të drejtë është një shenjë dalluese e sistemit amerikan të drejtësisë, por votuesit në sondazh nuk besojnë se është e mundur në Manhattan. Vetëm 37% e votuesve thonë se Trump mund të ketë një gjykim të drejtë në Manhattan, krahasuar me 47% që thonë se nuk do të jetë i drejtë. Këto shifra për votuesit e mundshëm primar të GOP janë 72% jo të drejta, krahasuar me vetëm 18% për votuesit e drejtë.

Sondazhi i McLaughlin & Associates u krye nga 31 mars deri më 1 prill midis 1000 votuesve të mundshëm në zgjedhjet e përgjithshme dhe ka një diferencë gabimi prej plus ose minus 3.1 pikë përqindjeje. Në nëngrupin prej 452 votuesish të mundshëm republikanë primar, marzhi i gabimit është 4.6 pikë përqindjeje.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?

Anashkaloni censurën e regjimit të mediave sociale. Na ndiqni përmes Telegramit, thjesht klikoni këtu > https://t.me/patriotikmedia

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post 12 milionë amerikanë besojnë se njerëzit e hardhucave drejtojnë botën …
Next post VIDEO/ Pallavrat e Edi Ramës nëpër mediat shqiptare mbi betejën e humbur ndaj biznesmenit italian Francesco Becchettit …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura