DA Alvin Bragg padit kryetarin e gjyqësorit të Dhomës së Përfaqësuesve Jim Jordan, si një mjet “frikësimi” kundër zyrës së tij ….

Prokurori i Qarkut të Manhatanit, Alvin Bragg, ka ngritur një padi kundër kryetarit të Gjyqësorit të Dhomës së Përfaqësuesve, Jim Jordan, duke e akuzuar atë për nisjen e një hetimi mbi ndjekjen penale të ish-presidentit Trump nga Bragg, si një mjet “frikësimi dhe sulmi” kundër zyrës së tij.

Padia e Bragg, e cila u ngrit në gjykatën federale në Nju Jork të martën, vjen pasi Jordania i dërgoi një fletëthirrje Mark Pomerantz, të një ish-prokurori të përfshirë në hetimin e Trump. Jordani kishte kërkuar gjithashtu emaile personale.

Padia pretendon se “[Bragg] e sjell këtë veprim si përgjigje ndaj një sulmi të paprecedentë të pacipë dhe antikushtetues nga anëtarët e Kongresit ndaj një ndjekjeje penale dhe hetimi në vazhdim të shtetit të Nju Jorkut të ish-presidentit Donald J. Trump.”


“Duke filluar nga 20 mars 2023, Përfaqësuesi Jim Jordan, Kryetar i Komisionit të Dhomës për Gjyqësorin (“Komiteti”), filloi një fushatë transparente për të frikësuar dhe sulmuar Prokurorin e Qarkut Bragg, duke kërkuar dokumente konfidenciale dhe dëshmi nga distrikti. Vetë avokati, si dhe punonjësit dhe zyrtarët e tij aktual dhe të mëparshëm.”

“Kongresi nuk ka fuqi të mbikëqyrë ndjekjet penale të shtetit. As Kongresi nuk ka fuqinë për të dërguar fletëthirrje “për madhërimin personal të hetuesve ose për të ndëshkuar ata që hetohen”, shkruhej në padinë e Bragg.

Javën e kaluar, ish-ndihmës prokurori i posaçëm i qarkut, Mark Pomerantz, i cili udhëhoqi hetimin për financat e ish-presidentit Donald Trump, ishte thirrur nga Jordania. Pomerantz dha dorëheqjen nga zyra e prokurorit të qarkut të Manhatanit në shenjë proteste pasi prokurori i qarkut hezitoi në ndjekjen e çështjes së Trump.

Bragg e kishte kritikuar masën e republikanëve si një përpjekje për të minuar një hetim aktiv dhe u bëri thirrje zyrtarëve të zgjedhur të “përmbushin betimin e tyre të detyrës” duke mos ndërhyrë në një çështje penale në vazhdim në gjykatën shtetërore. Dëshmia e Pomerantz shpresonte të jepte një pasqyrë të mëtejshme mbi hetimin dhe reformat e mundshme legjislative për të mbrojtur presidentët nga ndjekjet penale shtetërore dhe lokale të motivuara politikisht.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?

Anashkaloni censurën e regjimit të mediave sociale. Na ndiqni përmes Telegramit, thjesht klikoni këtu > https://t.me/patriotikmedia

/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Ministri i qeverisë polake propozon “ligjin kundër insekteve” për të etiketuar ushqimet që përmbajnë insekte …
Next post Një Histori e Elitizmit, Botim Botëror i Qeverisë dhe Kontrollit të Popullsisë …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura