Ushqim i prodhuar në Itali: Evropa dhe OKB kundër thesarit kombëtar Italianë – Çfarë fshihet pas saj?

Numrat flasin vetë: ushqimi i prodhuar në Itali është një thesar kombëtar. Shpesh flasim për Made in Italy , por ndjesia është se ne vetë – italianët – nuk e kuptojmë minierën e arit që kemi në duar. Nuk e dimë as që marka “Made in Italy” është e dyta në botë për nga popullariteti, siç dëshmon një sondazh i Universitetit të Yougov dhe Kembrixhit. 

Dhe ndërsa Evropa dhe kompanitë shumëkombëshe përpiqen të na shtrembërojnë dhe shkatërrojnë me miell insektesh , qumështi sintetik , mishi sintetik dhe etiketat vrasëse për verën tonë , dalin.të dhëna të reja për pasurinë tonë të jashtëzakonshme. 

Këto janë dhënë nga Federalimentare dhe Censis të cilët i kanë mbledhur në raportin e parë ” Vlera ekonomike dhe sociale e industrisë ushqimore italiane “. 

Hulumtimi tregon sesi industria ushqimore italiane, me një xhiro prej 179 miliardë eurosh , 60 mijë kompani , 464 mijë punonjës dhe mbi 50 miliardë eksporte në vlerë në një vit, përfaqëson pasurinë e vërtetë të vendit tonë. Made in Italy është Apple, Google, Amazon. 

Made in Italy , edhe në dritën e këtyre të dhënave, është ndër komponentët kryesorë të interesit kombëtar . Kjo është arsyeja pse ajo duhet të mbrohet dhe të mbrohet nga sulmet evropiane dhe ndërkombëtare. Jo vetëm sepse gjeneron produkte dhe vende pune , por edhe sepse është burim i mirëqenies psikofizike dhe përmirëson cilësinë e jetës së italianëve (90.7%). 

Gatim i mirë, tavolina të mira, zakone të mira, komoditet: me pak fjalë, një vlerë e lartë shoqërore , si dhe ekonomike. Ende duke shtypur numrat Federalimentare , del se ushqimi italian ka një qarkullim total prej607 miliardë euro , një vlerë 31.8% krahasuar me PBB-në, me 1.3 milionë biznese dhe 3.6 milionë të punësuar . 

“Industria ushqimore italiane jep një kontribut të madh për vendin, si në aspektin ekonomik ashtu edhe në atë social,” shpjegon Paolo Mascarino, president i Federalimentare. 

Gianluigi Paragone komenton gjithashtu raportin Federalimentare mbi ushqimin dhe Made in Italy : “Këto të dhëna tregojnë gjendjen e shkëlqyer shëndetësore të sektorit italian të agroushqimit dhe pse kompanitë shumëkombëshe të ushqimit dhe pijeve , me ndihmën e Evropës , po bëjnë presion për ndryshimin e rregullat e lojës dhe ekuilibri i bujqësisë së vërtetë ”. 

Sektori është në fakt një nga më dinamikët dhe më të fuqishëm në industrinë italiane dhe përfaqëson një trashëgimi të vërtetë kombëtare . Në vend të parë për xhiro, në vend të dytë për numrin e kompanive, për punonjësit dhe për eksportet në vlerë, në 10 vjet qarkullimi është regjistruar një rritje prej 24.7% . Vlera e eksporteve u rrit me 60.3%.

Made in Italy, Federalimentare: “Industria ushqimore në krye”

Ekziston edhe një faktor tjetër i theksuar nga raporti Federalimentare , përkatësisht lidhja e fortë që italianët kanë me industritë dhe produktet italiane . Me pak fjalë, na pëlqen të konsumojmë gjëra që janë tonat dhe të prodhuara në tokën tonë kombëtare . Për më tepër, Made in Italy bashkon disa breza , përbëhet nga tradita, rituale që datojnë nga mjegulla e kohës, duar të vjetra dhe duar fëminore që ndërthuren jashtë kohës. 

Le të investojmë në të, ta përmirësojmë pa e shtrembëruar, por mbi të gjitha le ta mbrojmë . Është e qartë se kjo veçori e jona dhe kjo pasuri e jona është e papëlqyeshme në Evropë . 

E gjithë bota e ka zili dhe ata janë gati ta bëjnë atë njëcopëton për të fituar terren.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/stopfake.al/
Subscribe on YouTube! https://www.youtube.com/@newspatriotikmediaalbania
Anashkaloni censurën e regjimit të mediave sociale. Na ndiqni përmes Telegramit, thjesht klikoni këtu > https://t.me/patriotikmedia
/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Fox News: Zgjedhjet janë jetike për demokracinë shqiptare – SHBA akuzohet për tërheqje duke i lënë hapësirë Rusisë …
Next post Hunter Biden loboi në Departamentin e Shtetit në 2016 në emër të Kombëtares së Korruptuar Rumune, Records Show …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura