Ngrohja Globale: Udhëheqësit evropianë janë të shqetësuar mbi eksperimentet gjeoinxhinierike – Ata paralajmërojnë se do të ketë “pasoja të rënda”…

Një numër në rritje i alarmuesve të klimës që i besojnë “shkencës së ngrohjes globale” kanë ngritur idenë e ndërhyrjeve në shkallë të gjerë si inxhinieria diellore për të kthyer “ndryshimin e klimës”. Ata besojnë se aktiviteti njerëzor është arsyeja e vetme për rritjen e temperaturës së Tokës dhe thonë se nevojitet menjëherë ndërhyrje në shkallë të gjerë për të ndaluar shkatërrimin e planetit. Disa madje kanë bërë thirrje për flota avionësh për të spërkatur kimikate në atmosferë për të shmangur rrezet e diellit si shpresa e fundit e botës për mbijetesë.

Një raport i publikuar nga Komisioni Evropian të enjten përshkruan rreziqet e mundshme dhe “pasojat e padëshiruara” të manipulimit të sistemeve planetare për të luftuar ngrohjen globale.

Komisioni Europian paralajmëroi:

Në kontekstin e ngrohjes globale të përshpejtuar, ndërhyrja e qëllimshme në shkallë të gjerë në sistemet natyrore të Tokës (e referuar si “gjeoinxhinieri”), si modifikimi i rrezatimit diellor, po tërheq më shumë vëmendje. Megjithatë, rreziqet, ndikimet dhe pasojat e padëshiruara që paraqesin këto teknologji nuk kuptohen mirë dhe nuk janë zhvilluar rregullat, procedurat dhe institucionet e nevojshme.

Ja disa nga këto rreziqe qe përfshin ky eksperiment:

Këto teknologji sjellin rreziqe të reja për njerëzit dhe ekosistemet, ndërkohë që ato mund të rrisin gjithashtu çekuilibrat e fuqisë midis kombeve, qe do të ndezin konflikte dhe do të ngrenë një mori çështjesh etike, ligjore, qeverisjeje dhe politike.

Ndërkohë, shkencëtarët nga Universiteti i Harvardit kanë bërë thirrje për “spërkatje me grimca të vogla të quajtura aerosole sulfate në atmosferë për të reflektuar larg rrezet e diellit”. Dhe MIT kohët e fundit shkroi, “Gjeoinxhinieria mund të jetë opsioni ynë përfundimtar dhe i vetëm.”

Duke folur me gazetarët këtë javë, Frans Timmermans, shefi i politikës klimatike të Bashkimit Evropian, tha: “Askush nuk duhet të kryejë eksperimente i vetëm me planetin tonë të përbashkët” dhe “Kjo duhet të diskutohet në forumin e duhur, në nivelin më të lartë ndërkombëtar”.

Udhëheqësit evropianë janë të shqetësuar sepse eksperimentet gjeoinxhinierike mund të vejë tmerrësisht shume keq nëse nuk kontrollohet. Rreziqet e manipulimit të klimës së Tokës duhet të kuptohen më mirë ku nevojiten rregulla dhe procedura të nevojshme.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/stopfake.al/
Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post “Eurotrash: Pse Amerika duhet të refuzojë idetë e dështuara të një kontinenti që po vdes”…
Next post E majta e lëshuar: Euro-patrimoniale nga brohoritja popullore …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura