Pas Covid-it, Pfizer fokusohet tek pilula kundër obezitetit – “Një treg ky që kap shifrën 90 deri në 100 miliardë dollarë”…

Dalin detajet e para nga dokumentat e gjigantit farmaceutik dërguar Goldman Sachs për një takim me analistët financiarë.

Ajo do të jetë pilula kundër obezitetit, e cila po testohet edhe për diabetin e tipit 2, kufiri i ri i Pfizer , gjiganti farmaceutik që është ngjitur në renditjen botërore për sa i përket qarkullimit në sektor në dy vitet e fundit falë mARN-së. vaksinat e përdorura për Covid . Sipas menaxhmentit të Pfizer, tregu i referencës për pilulën kundër obezitetit vlen nga 90 deri në 100 miliardë dollarë në vit, por do të jetë i mbushur me njerëz sepse të paktën dy kompani të tjera farmaceutike janë në një fazë të avancuar eksperimentimi me të njëjtin ilaç: Eli. Lilly dhe Novo Nordisk.

Detajet – jo shumë të detajuara – mbi eksperimentimin e ilaçit të ri gjenden në dokumentacionin që vetë Pfizer i dërgoi grupit Goldman Sachs në mbështetje të një takimi të mbajtur nga nënkryetari ekzekutiv i kompanisë farmaceutike dhe drejtori i kërkimit dhe zhvillimit, William Pao. , në mesin e qershorit me analistë financiarë të specializuar në sektorin e referencës. Pfizer shpjegon se ka dy zinxhirë provash për diabetin dhe mbipeshën të lidhura me efikasitetin e dy molekulave: danuglipron dhe lotiglipron.

“Danuglipron është zhvilluar më herët, kështu që ne kemi më shumë të dhëna për pacientët, dhe ky është publikimi i fundit ku kemi demonstruar një reduktim të ndjeshëm të hemoglobinës A1c, glukozës plazmatike të agjërimit dhe humbje peshe,” tha Pao. Pastaj është lotiglipron, i cili është zhvilluar më herët, por ka ardhur më vonë, pra dallimet kryesore, në një nivel shumë të lartë, janë se danugliproni jepet dy herë në ditë, ndërsa lotiglipron jepet një herë në ditë. Për momentin, të dyja janë në zhvillim e sipër. Për të dyja molekulat, ne bëmë një titrim të shpejtë për të arritur në prova të konceptit dhe për të demonstruar se me të vërtetë kishim ulje të konsiderueshme në glukozën plazmatike të agjërimit dhe peshën. Por të dyja studimet tani po shikojnë titrimin mujor dhe përfundimisht zgjedhin orarin e duhur të dozimit për të kaluar në Fazën 3.”

Gjatë takimit me analistët e Goldman Sachs, nënkryetari i Pfizer e justifikoi rezervën, megjithatë, për rezultatet e fazës një dhe dy si më poshtë: «Ecja përpara është një investim i madh, apo jo? Pra, ne duam të sigurohemi që kemi molekulën e duhur ndërsa shkojmë përpara me studimet përfundimtare si për diabetin e tipit 2 ashtu edhe për obezitetin.” E drejtë? Pra, ne duam të sigurohemi që kemi molekulën e duhur ndërsa shkojmë përpara me studimet përfundimtare si për diabetin e tipit 2 ashtu edhe për obezitetin.” E drejtë? Pra, ne duam të sigurohemi që kemi molekulën e duhur ndërsa shkojmë përpara me studimet përfundimtare si për diabetin e tipit 2 ashtu edhe për obezitetin.”

Pao shtoi: “Ne pamë gjithashtu se peptidet janë shumë të vështira për t’u prodhuar, me kosto të lartë, ndërsa një molekulë e vogël duhet të jetë e lehtë për t’u prodhuar në masë, dhe kostoja e produkteve do të ishte shumë më e ulët. Nëse duam të kalojmë në diabetin e tipit 2 si dhe obezitetin, mund të ketë indikacione të tjera që janë dytësore për obezitetin, si apnea e gjumit ose gjëra të tjera që janë pasojë e obezitetit. Përsëri, megjithatë, mendoj se duhet të marrim miratimin parësor si për diabetin e tipit 2 ashtu edhe për obezitetin, përpara se të shikojmë këto fusha shtesë. Dhe unë mendoj se nëse mund të kontaktoni mjekët e kujdesit parësor, mund të keni vërtet një avantazh. Atëherë, ekipi i fuqishëm i marketingut i Pfizer mund të ndihmojë me të vërtetë depërtimin në treg.”

Ndërkohë Pfizer do të duhet të përqendrohet ende në produktet tashmë të disponueshme, dhe përsëri në vaksinën mRNA për Covid. Sipas Pao, teknikët e kompanisë farmaceutike në qershor identifikuan llojin Covid i cili do të qarkullojë ende në vjeshtë “dhe ne do të jemi gati për lançimin në shtator”. Megjithatë, vaksina e gripit mRNA nuk do të jetë aq gati sa mendonte Pfizer. I gjithë faji i një anomalie virusi në 2022-2023 që rrëzoi fazën e fundit të eksperimentimit, e cila po rezultonte shumë premtuese. Pfizer kishte 2 komponentë kundër shtamit A dhe dy kundër shtamit B të gripit dhe për të marrë autorizimin e marketingut ishte padyshim e nevojshme të vërtetohej efikasiteti i vaksinës kundër të dy llojeve. Megjithatë, eksperimenti u zhvillua vetëm në hemisferën veriore ku në mënyrë të pashpjegueshme në sezonin e fundit rastet e gripit të llojit B ishin shumë të rralla. Kështu që Pfizer u detyrua të nisë një studim të ri në hemisferën jugore, i cili në mënyrë të pashmangshme detyroi të zhvendoste kërkesën. për autorizimin e tregtimit për sezonin 2024-25. Por gjigandi farmaceutik është i bindur se me atë produkt mund të mposhtë konkurrencën e prodhuesve të vaksinave tradicionale kundër gripit, të cilat historikisht kanë “një efikasitet të kufizuar, midis 30 dhe 50%. Vaksina e gripit mRNA e testuar dha një efikasitet prej 80%, ndonëse vetëm në shtamin A. Në çdo rast, nëse efikasiteti prej 50% do të tejkalohej për të dy llojet, do të bëhej shumë konkurrues». Kështu që Pfizer u detyrua të nxirrte një studim të ri në hemisferën jugore, i cili në mënyrë të pashmangshme detyroi aplikimin për leje tregtare të zhvendosej në sezonin 2024-25. Por gjigandi farmaceutik është i bindur se me atë produkt mund të mposhtë konkurrencën e prodhuesve të vaksinave tradicionale kundër gripit, të cilat historikisht kanë “një efikasitet të kufizuar, midis 30 dhe 50%. Vaksina e gripit mRNA e testuar dha një efikasitet prej 80%, ndonëse vetëm në shtamin A. Në çdo rast, nëse efikasiteti prej 50% do të tejkalohej për të dy llojet, do të bëhej shumë konkurrues». Kështu që Pfizer u detyrua të nxirrte një studim të ri në hemisferën jugore, i cili në mënyrë të pashmangshme detyroi aplikimin për leje tregtare të zhvendosej në sezonin 2024-25. Por gjigandi farmaceutik është i bindur se me atë produkt mund të mposhtë konkurrencën e prodhuesve të vaksinave tradicionale kundër gripit, të cilat historikisht kanë “një efikasitet të kufizuar, midis 30 dhe 50%. Vaksina e gripit mRNA e testuar dha një efikasitet prej 80%, ndonëse vetëm në shtamin A. Në çdo rast, nëse efikasiteti prej 50% do të tejkalohej për të dy llojet, do të bëhej shumë konkurrues». Por gjigandi farmaceutik është i bindur se me atë produkt mund të mposhtë konkurrencën e prodhuesve të vaksinave tradicionale kundër gripit, të cilat historikisht kanë “një efikasitet të kufizuar, midis 30 dhe 50%. Vaksina e gripit mRNA e testuar dha një efikasitet prej 80%, ndonëse vetëm në shtamin A. Në çdo rast, nëse efikasiteti prej 50% do të tejkalohej për të dy llojet, do të bëhej shumë konkurrues». Por gjigandi farmaceutik është i bindur se me atë produkt mund të mposhtë konkurrencën e prodhuesve të vaksinave tradicionale kundër gripit, të cilat historikisht kanë “një efikasitet të kufizuar, midis 30 dhe 50%. Vaksina e gripit mRNA e testuar dha një efikasitet prej 80%, ndonëse vetëm në shtamin A. Në çdo rast, nëse efikasiteti prej 50% do të tejkalohej për të dy llojet, do të bëhej shumë konkurrues».

Megjithatë, ekziston një vaksinë tjetër që është pothuajse gati, edhe nëse është e llojit tradicional, e bazuar në proteina. Pfizer ka zhvilluar një vaksinë RSV për të parandaluar dëmtimin nga virusi sincicial i frymëmarrjes, i cili vitet e fundit ka shkaktuar shumë infeksione dhe fatkeqësisht edhe vdekje të shumta të fëmijëve nga 0 deri në 6 muaj të jetës, duke rezultuar vdekjeprurëse edhe për të moshuarit. Për të moshuarit, vaksina Pfizer tashmë është autorizuar nga FDA dhe pritet drita jeshile për fëmijët. Vaksina nuk është ekskluzive, sepse ka kompani të tjera farmaceutike (e para është GSK) që kanë zhvilluar të ngjashme, por në dokumentacionin dërguar Pfizer, drejtuesit e lartë të kompanisë raportojnë një eksperiment ekskluziv që mund të japë një avantazh të rëndësishëm tregtar: nënat shtatzëna, me rezultate të shkëlqyera të imunizimit nga virusi si për nënën e re ashtu edhe për fëmijën e palindur. Pfizer ka besim se do të autorizohet të tregtohet deri në fund të vitit 2023.

Me dy vaksina mRNA (Covid dhe grip) dhe një vaksinë proteinike (RSV), Pao shpjegoi se ai kishte vendosur laboratorët e tij për të studiuar mundësinë e një trivalenti me një injeksion të vetëm: «Unë besoj se në fund, për arsye komoditeti për pacientët, ne mendojmë se një vaksinë e trefishtë është ajo ku duam të shkojmë. Në këtë mënyrë, me vetëm një injeksion, ju mbroni nga COVID, RSV dhe gripi. Por për të arritur atje, duhet të kemi jo vetëm vaksina të vetme, por edhe të dyfishta. Pra, po, ne kemi një studim të gripit COVID dhe një studimi të gripit RSV në vazhdim. Për sa i përket agjencive rregullatore, ajo që ata duan të shohin nuk është vetëm efikasiteti, por edhe siguria dhe toleranca. Pra, ne duhet ta vërtetojmë këtë për të dy komponentët e vaksinave. Për vaksinat e reja, Agjencitë rregullatore ka të ngjarë të duan të paktën një vit të dhëna përpara se të miratojnë një kombinim. Kështu, për shembull, me vaksinën e gripit, duke supozuar se do ta nxjerrim atë në ’24, ’25, mendojmë se kemi një kombinim gati për sezonin e ardhshëm. Por tani për tani, këto studime janë në vazhdim dhe ne mezi presim të shohim të dhënat”.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/stopfake.al/
Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post E majta e lëshuar: Euro-patrimoniale nga brohoritja popullore …
Next post VIDEO/ Forcat ruse shkatërrojnë tre raketa ukrainase Tochka-U mbi rajonin Belgorod …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura