Britania e Madhe mund të minojë të drejtat e njeriut – Gjermania nuk mundet …

Në reagimin e parë, kryeministri britanik Rishi Sunak tregoi një strategji të dyfishtë. Nga njëra anë, qeveria dëshiron të rinegociojë me Ruandën në mënyrë që të përmbushë standardet minimale të të drejtave të njeriut. Nga ana tjetër, kryeministri britanik kërcënon hapur se do të miratojë një ligj parlamentar që do të anulonte vendimin e gjykatës . Kjo teorikisht do të ishte e mundur sepse Britania e Madhe nuk ka një kushtetutë të shkruar. Brenda vendit, sipas leximit tradicional, të drejtat e njeriut zbatohen “vetëm” për shkak të një akti të parlamentit, Ligjit për të Drejtat e Njeriut të vitit 1999.

Qeveria mund ta anashkalojë këtë nëpërmjet një ligji më specifik dhe të mëvonshëm. 

Gjermania dhe shtetet e tjera të BE-së nuk e kanë këtë mundësi. Shumicën e kohës ka kushtetuta të shkruara dhe gjykata kushtetuese që ndihmojnë GJEDNJ-në të arrijë një përparim brenda vendit. Përveç kësaj, ekzistojnë detyrimet që dalin nga ligji i BE-së, duke përfshirë Kartën e të Drejtave Themelore të Bashkimit Evropian, të cilën GJED-ja e interpreton në përputhje me KEDNJ. Legjislativi i BE-së duhet t’i marrë parasysh edhe këto kërkesa gjatë ndryshimit të direktivës procedurale. 

Në Evropën kontinentale, zbatohet ajo që gjykatat britanike sugjerojnë në mënyrë retorike, por që nuk mund ta zbatonin sipas kuptimit konvencional kushtetues britanik: Konventa e Gjenevës për Refugjatët, GJEDNJ, Konventa Kundër Torturës, Karta e BE-së për të Drejtat Themelore dhe, në Gjermani, Konventa Themelore. Ligji, stabilizoni njëri-tjetrin dhe në këtë mënyrë parandaloni në mënyrë efektive që qeveritë të korrigjojnë interpretimin e gjykatave për të drejtat abstrakte të njeriut.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/stopfake.al/
Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/ Rama dje: Nuk do të ndërtohen kampe refugjatësh – Sot zihet ngushtë dhe vazhdon të mohojë dhe mashtrojë Shqiptarët …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura