FPÖ – Vilimsky: “Pakti i migracionit në BE nuk do të ndryshojë asgjë në lidhje me emigracionin masiv të paligjshëm” …

Ajo që është e nevojshme është përfundimi i procedurës së të drejtës për azil për të gjithë, gjë që as nuk parashikohet në pakt.
Vjenë (OTS) – “Le të mos tallemi: Pakti i BE-së për emigracionin nuk do të ndryshojë emigracionin masiv i paligjshëm që po vazhdon prej vitesh, duke abuzuar me të drejtën e azilit. Sepse ai në asnjë mënyrë nuk adreson problemin themelor të kufijve të hapur, i cili lind nga fakti se kujtdo që arrin në kufirin e jashtëm të BE-së i jepet një procedurë azili”, shpjegoi Harald Vilimsky, kreu i delegacionit liberal në Parlamentin Evropian.

Ai i referohet marrëveshjes së shpallur sot në negociatat mes Këshillit të BE-së dhe Parlamentit Evropian për reformën e sistemit evropian të azilit, e cila u propozua nga Komisioni i BE-së në vitin 2020.

“Futja e planifikuar e procedurave të shpejta në kufirin e jashtëm ka dy probleme: Së pari, duhet të zbatohet vetëm për një pjesë relativisht të vogël të emigrantëve. Ato përdoren vetëm për ata, shkalla e njohjes së të cilëve është nën 20 për qind dhe madje edhe atje fillimisht kufizohen në një numër të vogël. Së dyti, mbetet plotësisht e paqartë se çfarë do të ndodhë me emigrantët që refuzohen në procedurën e shpejtë. BE-ja ka një katastrofë flagrante deportimi, e cila reflektohet në faktin se as një e pesta e emigrantëve që duhet të largohen nga Bashkimi nuk deportohen në të vërtetë.

Pakti i migracionit nuk e zgjidh në asnjë mënyrë këtë problem”, theksoi Vilimsky.

“Duhet të jetë e qartë për të gjithë se çelësi për zgjidhjen e emigracionit masiv në Evropë mund të qëndrojë vetëm në ndalimin përfundimisht të dhënies së procedurës së azilit për të gjithë – pavarësisht se nga vijnë, pavarësisht se sa vende të sigurta kanë udhëtuar tashmë. Pa refuzime në kufijtë e jashtëm, emigracioni masiv dhe i paligjshëm do të vazhdojë. Ky problem thelbësor nuk përmendet as në paktin e migracionit”, tha eurodeputeti liberal.

“Nga viti 2015, viti i të ashtuquajturës krizë emigratore, deri në tetor të këtij viti janë dorëzuar 7.5 milionë kërkesa për azil në BE. Në të njëjtën kohë, ne e dimë se rreth dy të tretat e aplikantëve nuk kanë fare të drejtën e mbrojtjes dhe për këtë arsye nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në BE.

Dhe ne e dimë se në katër nga pesë raste këta emigrantë qëndrojnë gjithsesi sepse nuk deportohen.

Kjo nuk është një humbje e kontrollit, por një heqje dorë nga kontrolli për shkak të ligjit krejtësisht jofunksional të azilit të BE-së. Është përgjegjësi e ligjit të vendosë se cilët dhe sa persona lejohen të qëndrojnë në territorin tonë. Pakti i BE-së për emigracionin është një përpjekje e pafuqishme për të mos ndaluar emigrimin masiv të paligjshëm me mjete të papërshtatshme, por vetëm për ta menaxhuar atë ndryshe”, tha Vilimsky.

Pyetje dhe kontakt:
Klubi i Parlamentit të Lirisë
01/ 40 110 – 7012

presse-parlamentsklub @ fpoe.at
http://www.fpoe-parlamentsklub.at
http://www.fpoe.at

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/stopfake.al/
Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/Stopfake.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Skandal në Itali: “Kisha bëhet pronë e Sorosit” – Kleri paguan OJQ-të mesdhetare …
Next post Studimi: Vaksina kundër Covid, të çon në kancer – Ja çfarë shkruan revista prestigjioze …
error: Ky publikimet jane te mbrojtura